Speltips: Crvena Zvezda - HJK - Besök från HELLsinki i Belgrad

Fotboll 23/10

Senaste bloggspelet som spelades i söndags slutade i en vinst när KuPS Damer att vinna & Båda lagen gör mål hittade hem efter att IK Myrans Damer kunde trycka in en reducering i den 88:e minuten. Efter den matchen har det kanske inte funnits många glädjeämnen rörande mina rekar. En vecka kvar av juli månad som för tillfället varit den klart svagaste månaden från mig i år. Men hjälper inte direkt att gnälla, utan måste göra bättre ifrån mig den sista veckan.

Nu under onsdagen har vi en del matcher till vårt erbjudande från Finland när det spelas 1 match i Ykkönen och 9 matcher i Kolmonen. Utöver dessa inhemska matcher så har vi också en Champions League kvalmatch med ett finskt lag inblandat och har i dagens blogg valt att ta fokus på den matchen.

Crvena Zvezda

Serbiska Crvena Zvezda från Belgrad som vanligtvis kallas för Röda Stjärnan Belgrad är den mest framgångsrika klubben från forna Jugoslavien och Serbien. Röda Stjärnan är den enda forna jugoslaviska klubben som vunnit Europacupen när man säsongen 1990-91 vann finalen mot Olympique De Marseille efter straffar. I laget fanns då Storspelare som bland annat Siniša Mihajlović, Robert Prosinečki och Dejan Savićević.

Röda Stjärnan tog sig till andra kvalomgången genom att slå ut FK Suduva från Litauen. Man inledde det matchparet med att spela 0-0 borta i Litauen som sedan följdes upp med en 2-1 vinst på hemmaplan, var man blev tvungna att spela sista 30 minuterna med en man mindre efter att Marko Gobeljic åkt på ett direkt rött kort och missar också dagens match p.g.a avstängning. Hemma på Crvena Zvezdan Staduim har man genom tiderna varit ett starkt hemmalag. I den inhemska serien vann man förra säsongen tog vann 14 medan 1 match slutade oavgjort, lagets målskillnad var 44-6. Också i Europa spel var man starka förra säsongen på hemmaplan när man av sina 4 kvalmatcher vann 2 och 2 matcher slutade oavgjort med målskillnaden 6-1. Förra säsongen var också första gången som man tog sig till gruppspelet av Champions League och fick möta Liverpool, Napoli & PSG hemma. Av dessa matcher vann man mot Liverpool, spelade oavgjort mot Napoli och förlorade mot PSG.

Om vi ser på Röda Stjärnans trupp så har man till sitt förfogande ett starkt anfallspar i Richmond Boakye & Ben El Fardou. Lagets viktigaste spelare är dock offensive mittfältaren Marko Marin som förra säsongen blev vald till seriens bästa spelare i Serbiens Super Liga. En annan viktig mittfältare är defensive mittfältaren Dusan Jovančić. Även om Röda Stjärnan inledde seriespelet hemma i Serbien i lördags med en 2-0 vinst hemma mot Javor kan man komma till dagens match med en rätt så fräsch trupp när man roterade en hel del i sin trupp i den matchen.

HJK

Finska HJK från Helsingfors tog sig till andra omgången av årets Champions League kval genom att i första omgången slå ut HB Tórshavn från Färöarna efter 3-0 på hemmaplan och 2-2 på bortaplan. Motståndet i andra omgången blir minst sagt lite svårare för HJK. I matchparet mot HB Tórshavn gjorde man en bra hemmamatch, medan man på bortaplan var illa ute efter att Tórshavn gick till en 2-0 ledning i början av andra halvlek. Efter matchen medgav HJK:s huvudtränare Toni Koskela att han gjorde ett misstag när han roterade för mycket i truppen inför returen.

Efter bortamatchen på Färöarna har HJK hunnit med att spela en match i Veikkausliiga när man i lördags spelade 1-1 borta mot serieledande Ilves, i den matchen åkte man på ett baklängsmål i 90+3 och kunde inte knappa in på försprånget som Ilves har i serien.

Till skillnad från Röda Stjärnans match i lördags så roterade HJK inte något i matchen mot Ilves, utan ställde upp med sin bästa öppningselva. Efter den första kvalomgången har det hänt en del med förändringar i HJK:s trupp när lagets, i mitt tycke, bäste spelare Lassi Lappalainen blev klar för Serie A-klubben Bologna och inte längre finns med i HJK:s trupp. Man har efter den matchen också värvat in en del nya spelare i colombianske defensive mittfältaren William Parra, braslianske försvararen Victor Luiz och finske anfallaren Tim Väyrynen anslutit sig till truppen och är spelklara. Både Parra & Väyrynen fanns med och fick speltid i matchen mot Ilves, medan Luiz inte kommer att finnas med i dagens match.

Speltips och analys

Röda Stjärnan är skyhöga favoriter att ta sig vidare från detta matchpar och med all rätt. Jämför vi lagen mellan varandra så har Röda Stjärnan ett klart starkare och bättre lag till sitt förfogande än vad HJK har. Tar vi i beaktande hur starka Röda Stjärnan är på sin hemmaplan kan vi förvänta oss att HJK har idag en tuff match framför sig. Förväntar mig som matchbild att HJK kommer att ha fokus på defensiven och försöka få med sig ett bra resultat till returen i Helsingfors medan Röda Stjärnan lär starta med en hård press redan från minut 1 av matchen. Det viktiga för HJK är hur man lyckas stå emot dom första 25 minuterna, har man 0-0 då ännu kan man ha möjligheter att få med sig ett bra resultat till Helsingfors, men om man i sin tur har släppt in 1 eller 2 mål då kan matchparet avgöras redan i den första matchen. Har personligen svårt att se att HJK skulle lyckas få med sig ett alltför bra resultat från denna match och mitt spel kommer att vara Crvena Zvezda -0.75 AH 1st half till oddset 2.00 med 3/5 u hos SBObet. Samma spel finns t.ex. hos Bethard till oddset 1.98.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt