Speltips: Jönköping Södra vs Västerås SK - Kan J-Södra haka på i toppen av tabellen?

Fotbollsboll 7/6

Det blev som jag var inne på, en bekväm hemmaseger för Hammarby mot identitetslösa Elfsborg. Jimmy Thelin hänger, om möjligt, ännu lösare på sin position efter att man släppt in 4 mål på 39 minuter, 5 totalt. Hammarby -1,25 rättades därför med gröna siffror, skönt efter den dröpliga förlusten på blogginlägget innan. Under tisdagen så har Allsvenskan uppehåll, men inte Superettan. Det är nämligen så att klassiska klubbarna Jönköping Södra och Västerås SK ska ta sig an varandra på Stadsparksvallens fina gräsmatta.

Jönköping Södra

“J-södra” har efter fjolårets stora missräkning, som kunde renderat i Division 1 spel, ryckt upp sig ordentligt och skaffat sig ett hyfsat bra läge för att knipa en Allsvensk plats. Man ligger i skrivande stund 6 poäng bakom tabelltrean IK Brage med en match mindre spelad. Det som imponerat mest såhär långt den här säsongen är lagets defensiva insatser. Man har med sina 13 mål släppt in minst antalet mål den här säsongen, 3 av dessa insläppta har kommit på de totalt 7 spelade hemmamatcherna. För er som minns säsongerna J-södra spelade i Allsvenskan så fick man snabbt lära sig att det inte är den enklaste uppgiften att försöka få med sig poäng från Stadsparksvallen. Med offensiva spelare som Hamidovic, Al-Ammari och rutinerade Jacob Orlov så har man stora chanser att kriga uppe i toppen av tabellen hela säsongen. Kan man studsa tillbaka mot just Västerås som man snöpligt tappade poäng mot i den senaste omgången?

Jönköping Södras 5 senaste matcher:

  • Västerås SK - Jönköping Södra 2-2
  • Jönköping Södra - Trelleborgs IF 2-0
  • Jönköping Södra - Varbergs BOIS 3-1
  • Syrianska FC - Jönköping Södra 2-1
  • Mjällby IF - Jönköping Södra 1-0

Följande spelare är uttagna till tisdagens drabbning: Frank Pettersson, Tom Siwe, Fredric Fendrich, Sebastian Crona, Joakim Karlsson, Tommy Thelin, Jakob Orlov, Enock Kwakwa, Jesper Svensson, Fabio Gama, Daryl Smylie, Jetmir Haliti, Nikola Tkalcic, Anton Cajtoft, Amir Al-Ammari, Edin Hamidovic, Adam Gemheden och Ahmad Gero.

Saknas i truppen gör Alexander Jallow efter att han fått sitt tredje gula kort i föregående match.

Västerås SK

Västerås vann förra säsongen Division 1 Norra och är därmed nykomlingar den här säsongen i Superettan. Man har med sina 19 poäng på 15 matcher 4 poäng ner och 2 lag emellan till nedflyttningssträcket. Det är ett lag som har alla chanser att hålla sig kvar i Superettan, men då krävs det att de mer rutinerade och skickliga spelarna håller sig friska och tillgängliga för spel. Västerås, som blandar och ger, lyckades som bekant få med sig en poäng hemma mot Jönköping Södra efter att Karwan Safari i den 91 matchminuten lyckades kvittera. Safari som länge varit en målspottare av rang i “gurkstadens” bästa fotbollslag har visat att han har vad som krävs för att göra mål även i Superettan. Nyförvärven Sean Sabetkar och Samuel Holm från Sollentuna FK har varit stundstals riktigt bra, kan de hålla hela säsongen ut?

Västerås SKs 5 senaste matcher:

  • Västerås SK - Jönköping Södra 2-2
  • Dalkurd FF - Västerås SK 1-6
  • Degerfors IF - Västerås SK 3-2
  • Västerås SK - IK Frej 2-0
  • Halmstad BK - Västerås SK 0-0

Så här ställde man upp i senaste matchen: Fagerström; Svensson, Berisha, Sabetkar; Persson, Gaete-Moggia, Hellgren, Tsouka Dozi; Ottosson, Span, Tronet.

Till kvällens match så är rutinerade mittbacken Ilir Berisha och viktige Filip Tronet avstängda.

Analys och speltips

När lagen kliver ut på naturgräsmattan i Jönköping så skiljer det endast 5 poäng mellan varandra. Jag tycker inte att det speglar skillnaden på lagen. Västerås har den här säsongen blivit känt, samt gjort sig förtjänta av det, att vara ett lag som är svårt att vinna över. Man har näst flesta oavgjorda matcher den här säsongen, totalt 7, och “bara” förlorat 4 stycken matcher. Men, man har inte alltid varit förtjänta av att ha fått med sig poäng. Man har mött en hel del lag på konstgräs än så länge, man har bland annat konstgräs hemma på Solid Park Arena, och har statistiskt och spelmässigt haft det betydligt mycket tuffare på naturgräs.

Jönköping å sin sida är kända för att vara ett hårt, arbetande samt fysiskt lag som trivs som bäst på naturgräs. Man har i mitt tycke en betydligt vassare trupp och bredd än Västerås samtidigt som man har ett flertalet matchvinnare i startelvan som jag redan varit inne på. Västerås har “bara” vunnit en match på naturgräs i år, jag tror inte att man ens mäktar med ett oavgjort resultat imorgon. Med tunga avbräck i Ilir Berisha och Filip Tronet så kommer man att få det mycket tufft mot ett Jönköping Södra som är trygga hemma och har ett bättre utgångsläge i såväl spel som truppmässigt. Här väljer jag att spela:

Jönköping Södra -0,75 Asian Handicap (-0,5 -1,0) till oddset 1,79 hos Bethard med 3 units.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.