Speltips: HB Tórshavn - HJK - Champions League fotboll från Färöarna

finneboll 7/7

Senaste blogginlägget som spelades i lördags mellan TPS Damer – Åland United Damer slutade i en vinst när Åland United vann matchen med 1-0, vilket samtidigt betyder att vi är nu uppe i 4 raka blogginlägg som slutat med vinst. Annars finns det inte alltför mycket att hurra över för tillfället, när min form varit mer eller mindre värdelös dom senaste dagarna. Har åkt på en del mål i fel ända av planen i efter den 80:e minuten som förstört det och samtidigt så har jag haft en hel del värdelösa rekar var jag varit helt fel ute. Men försöker hålla mig lugn, lära mig av misstagen och hoppas på att vändningen kommer sakta men säkert.

Under tisdagen har vi inte en enda match i Finland vilket gör att jag i dagens blogginlägg förflyttar mig till Färöarna och den andra matchen i Champions League kvalet mellan HB Tórshavn – HJK.

Första matchen

Lagen möttes förra fredagen i Helsingfors i öppningsmatch i en match som HJK vann med 3-0, efter 2-0 i halvtid. Den första halvleken var rätt så stor dominans av HJK när man gjorde två mål och hade ett bollövertag med 68%. Runt den 30:e minuten fick HJK försvararen Faith Friday Obilor utvisad efter två gula kort, även efter utvisningen var HJK det lag som skapade dom farligare målchanserna. Under första halvlek hade HJK 6 skott varav 3 gick på mål medan Tórshavn hade 5 skott av vilka 1 gick på mål.

I den andra halvleken spelade HJK ett mera passivt spel var man gick ut från att försvarar sin 2-0 ledning som man hade efter första halvlek. Tórshavn hade ett bollövertag på 69% i den andra halvlek och hade 7 skott varav 4 på mål medan HJK hade 4 skott i andra halvlek av vilka 2 gick på mål. Även om Tórshavn vann skotten i matchen med 12-10 så var stora delar av lagets skott avslut som kom utanför straffområdet och dom avsluten som kom innanför straffområdet var från rätt så långt avstånd från HJK:s mål.

Även om Tórshavn hade fler avslut i matchen så var HJK:s avslut klart farligare och man vann xG matchen med 2.23 – 0.77.

HB Tórshavn har genom åren haft stora problem på bortaplan i dom europeiska turneringarna. Man har nu spelat totalt 24 kvalmatcher på bortaplan med saldot 5 oavgjorda – 19 förluster och målskillnaden 7 – 78.

&feature=youtu.be

Andra matchen

I och med 3-0 vinsten i öppningsmatchen har HJK givit sig själva ett utmärkt utgångsläge inför returen. HB Tórshavn är mer eller mindre tvungna att öppna upp sitt spel och spela en klart offensivare fotboll och försöka riskera mera för att få till mål.

På hemmaplan i Europa spel har HB Tórshavn varit ett klart starkare lag än på bortaplan, man har från sina 23 spelade matcher 5 vinster, 5 oavgjorda och 13 förluster med målskillnaden 21-45. Hemma i den inhemska serien Effodeildin har man i år från 7 spelade matcher 5 vinster, 1 oavgjord och 1 förlust med målskillnaden 23-12. HJK har i sin tur i år på bortaplan i Veikkausliiga från 8 spelade matcher 3 vinster, 3 oavgjorda och 2 förluster med målskillnaden 8-7. Ute i Europa har HJK sedan år 2016 spelade 8 bortamatcher med saldot 3 vinster, 2 oavgjorda och 3 förluster samt målskillnaden 8-10.

En intressant aspekt inför dagens match är om och hur mycket HJK kommer att rotera i sin trupp. Man har i övrigt en fulltalig trupp till sitt förfogande men saknar avstängde Obiloro och nye colombianske mittfältaren William Parra som inte ännu har fått speltillstånd till denna match. HJK har inkommande lördag en viktig match i Veikkausliiga när man på bortaplan möter serieledande Ilves.

Speltips och analys

Som jag tidigare skrev så har HB Tórshavn varit ett klart starkare lag hemma på Gundadalur Staduim både i den inhemska serien och i Europaspel genom åren. Jämför vi lagen mellan varandra så skall HJK ändå i min bok vara rätt så klara favoriter även om man spelar på bortaplan. I den första matchen var man det klart bättre laget både med 11 och 10 spelare på planen. Tycker dock att oddset på en bortavinst är lite i lägsta laget när det för tillfället ligger runt 1.70 hos diverse bolag.

Eftersom HB Tórshavn måste spela en klart offensivare fotboll idag och riskera mera i sitt spel så tror jag mig att vi kan komma att få se en del mål i dagens match. För tillfället ligger över/unde 2.5 mål på odds runt 1.80 vilket jag tycker är ett bra odds, samtidigt tror jag också att HB Tórshavn lyckas med att göra minst ett mål idag vilket gör att mitt spel i denna match kommer att vara över 2.5 mål + Båda lagen gör mål till oddset 2.30 med 3/5 u hos bet365

Oddsjämförelse och statistik inför matchen hittas här






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.