Speltips: JyPK Damer - Ilves Damer - Revansch för JyPK efter fredagens förlust?

Fotboll 28/9

Det är fortfarande skralt med matcher från Finland i skrivande stund. Idag har vi bara en seriematch som skall spelas här och den spelas i Naisten Liiga samtidigt med Champions League kvalet som jag bloggade om igår. Kommer nu att skriva ner en liten blogg om dammatchen före jag själv förflyttar mig till Telia 5G-Areena för att se på HJK – HB Tórshavn.

JyPK

Jyväskylälaget JyPK och Ilves från Tammerfors möts i back to back matcher när lagen spelade i fredags emot varandra i Tammerfors i en match som Ilves vann med 3-2. Både lagen går en hård kamp om att ta sig bland dom 6 bästa lagen vilket skulle berättiga en plats i övre slutserien som spelas senare i höst.

JyPK ligger för tillfället på en 8:e plats i tabellen. Från sina 11 spelade matcher har man samlat ihop 11 poäng efter 3 vinster, 2 oavgjorda och 6 förluster med målskillnaden 12-16. På hemmaplan har man saldot 1 vinst, 2 oavgjorda och 2 förluster med målskillnaden 4-5. Laget ligger för tillfället 4 poäng efter Åland United som för tillfället är det sista laget som är klart för övre slutsreien.

JyPK har inte i år lyckats helt komma upp till samma nivå som man hade under förra säsongen när man tog sig till övre slutserein. En stor bidragande orsak i det är att man efter förra säsongen tappade seriens bästa anfallare när Gentjana Rochi flyttade först till PK-35 Vantaa och sedan senare till KuPS var hon för tillfället har gjort 8 mål i årets serie.

JyPK och Ilves möttes som sagt förra fredagen i Tammerfors i en match som Ilves vann med 3-2. Enligt JyPK så gjorde man säsongens sämsta match då ävem om man inledde matchen bra och kunde gå till en 1-0 ledning efter mål av Lavdije Begolli. I början av andra halvleken hade man en mörk minut när Ilves kunde göra 2 mål inom 1 minut och gå till en tvåmålsledning som man sen lyckades håll matchen ut. Inför dagens match säger lagets tränare Mikko Manninen att lagets spel med boll var under all kritik i fredagas vilket ledde till att man fick ställa in sig på försvarsspel. Till dagens match vill han se att laget tar mera kontroll över bollen vilket leder till att Ilves istället är laget som får ställa in sig på försvarsspel.

Ilves

Tammerforslaget Ilves damer har inte haft samma framgång i serien som herrarnas dito denna säsong. För tillfälelt ligger man på en sjunde plats, en poäng för JyPK, när man från 11 spelade matcher har saldot 3 vinster, 3 oavgjorda och 5 förluster med målskillanden 14-17. På bortaplan har man saldot 1 vinst, 2 oavgjorda och 3 förluster med målskillnaden 7-10.

Ilves hade en rätt så turbulent försäsong när tilltänkte huvudtränaren Ollipekka Ojala i slutet av november överraskand meddelade att han inte kommer att fullfölja sitt kontrakt som han hade inför säsongen 2019 utan istället flyttar med familjen till Kuopio var han nu är huvudtränare för KuPS damlag. Utöver Ojalas överraskande avgång så tappade Ilves också en hel del med tongivande spelare från förra säsongens trupp. Man har i år en rätt så ung och orutinerad trupp till sitt förfogande, med beaktande av det så är tabellplaceringen för laget för tillfället klart godkänd.

Den spelare som såhär långt har stuckit ut mest från Ilves trupp 2000-födde anfallaren Roosa Tuominen som har gjort 5 mål på 11 matcher.

Speltips och analys

Enligt mig så skall JyPK vara i grunden ett bättre lag än vad Ilves är. Lyckas man idag komma upp till sin normala nivå på hemmaplan skall man ha en bra chans att revanschera sig från fredagens förlust när man gjorde säsongens sämsta match. Matchen i sig är viktig för båda lagen idag när en vinst gör att man fortsättningsvis har bra häng på 6:e platsen som tar laget till övre slutserien. Tycker bet365 har lite för högt odds idag på JyPK vilket gör att mitt spel kommer att vara JyPK -0.25 AH till oddset 1.975 med 3/5 u hos bet365.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.