Speltips: Tennis: Smith/Skupski - Gong/Zhang

grästennis 6/16

Det blev en hyfsat enkel resa för Cozbinov/Holt igår som kunde vinna med 7-6 6-3 och plocka veckans titel i Wichita. Även om det såg tajt och jämnt ut på scoreboarden så tycker jag ändå att Cozbinov/Holt var det bättre paret genom båda seten och såväl välförtjänta till titeln. Nu är det dags att försöka avsluta veckan på bästa sätt när vi ska kika närmare på en match från Nottingham.

Skupski/Smith - Gong/Zhang (1) @ 1.70

Turnering: Challenger Nottingham

Spelbolag: Svenska Spel

Värdering: 5/10U

Spelstopp: 14:30

Favoriserande underlag

Jag har tittat närmare på väderleken från Nottingham både en och två gånger idag inför den här matchen och jag kan nästan garantera att matchen kommer att spelas inomhus vilket gör att analysen utgår därifrån. Skulle det nu bli så att det ändå slutar i utomhusspel och gräs så kommer det inte gynnas mindre - snarare tvärtom. Så vi sitter bra i utgångspositionen oavsett.

Både Smith och Skupski har favoriserande underlag här i både inomhusholv och gräs. Det visade man inte minst igår när man smackade in över 15 ess i sin kvartsfinalmatch mot Monroe/Saville.

Det här är ett par som för första gången spelar ihop efter att bröderna valt ett kort uppehåll tillsammans. Skupski har lite smått chockerande varit bland de bästa på dubbeltouren de senaste månaderna, och då räknar jag på ATP-nivå till och med, där det blivit tre finaler och en titel på den nivån. Så det är kanske inte så lustigt att han nu återfinns bland de 40 bästa på rankingen och är självklart bästa spelaren på banan idag.

Smith är sin vana trogen fast på Challengern där han väldigt ofta gör bra resultat i de nordamerikanska Challenger-turnetingarna. Har väl nu varit en toppspelare på den här nivån i minst fem år och hade faktiskt en period när han också gick riktigt bra högre upp och nådde en topp 50 ranking i dubbeln.

Det lite intressanta just med detta par denna vecka är att båda är vänsterhänta, vilket kanske inte inträffar så ofta som man ändå kan tro. I min mening utgör detta ett vapen då man som vänsterhänt ofta kan dölja mer i sina servrar mot T och ut i banan. Det medför att man då kan variera servarna mer och inte blir lika lättlästa, en föraning till varför man nådde 15 servess igår. Annars i spelet är de rätt så lika också, båda vill gärna gå mot nät snabbt och spela aggressivt, vilket jag tror kan funka bra i just den här typen av matcher med.

Man har gjort det rätt så bra denna vecka med en tuff kvartsfinal mot Monroe/Saville som man vann i super tiebreak och dessförinnan raka setvinst mot Junaid/Paes. Två par som är väldigt likvärda och snäppet vassare än dagens motstånd enligt mig.

Mycket att bevisa i Europa

Motståndet är det väldigt samspelta paret Gong/Zhang som snart börjar nå 200 matcher tillsammans. Det har som alltid för asiatiska par varit mest spel på sin kontinent och det är i stort sett där man plockat alla sina poäng tillsammans. Enligt mig har man fortfarande mycket att bevisa i Europa och det är stor skillnad på paren man möter här och i de asiatiska Challengers.

Denna vecka har man fått kämpa väldigt mycket. Det har varit berg- och dalbana resultatmässigt för Gong/Zhang där man i båda matcherna faktiskt blivit utspelade i ett set. Tittar vi lite närmare på detaljerna så vann de faktiskt färre poäng i båda sina matcher, där man slog ut Erlich/Huey i första och igår Broady/Clayton i kvartsfinalen. Så man har långt ifrån imponerat denna vecka och det är verkligen med nöd och näppe man tagit sig så här pass långt.

De kommer utan tvekan behöva höja sig idag och det som talar kanske mest för deras chans att vinna är att man är väldigt samspelta och på så vis gör sig riktigt bra ihop när poängen är avgörande. Annars tycker jag inte så mycket mer talar för Gong/Zhang idag. Det snabba underlaget man eventuellt vara lite för snabbt för dom och ingen av dom har riktigt servevapnet som Skupski/Smith kan plocka fram.

Jag tycker i denna match att bet365 är mer korrekt i sin värdering med 1.57 på Smith/Skupski. Det här paret är starkare individuellt och spelar man topp genom att serva bra så kommer inte Gong/Zhang att bryta deras serve. Det gäller dock att man presterar nu och får man inte in serven tillräckligt bra kan det allt bli ett problem. Jag gillar dock 1.7 som Svenska Spel erbjuder och vi hugger helt enkelt det oddset.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.