Speltips: Svensk bonnboll - "Avstängningar och skador har stor betydelse idag"

Bonnboll Davve 6/15

Det senaste bloggspelet blev en skön avslutning på den internationella fotbollssäsongen. Nordirland +0 AH borta mot Vitryssland, en match som slutade 0-1 efter mål i den 86e minuten av gamle Manchester United-talangen Paddy Mcnair prickat in målet som betydde vinst. Nog om den internationella fotbollen, nu landar vi i Sverige. I väntan på att Allsvenskan ska dra igång så har de lägre divisionerna fortsatt matcher på sitt spelschema. De flesta serierna spelar hela vägen fram tills nästa helg men några går på en kortare ledighet redan efter denna helg. Idag ska vi göra något annorlunda. Vi ska fokusera på matcher i division 2 och division 3 inför lördagens intressanta avgöranden.

Division 3 Norra Svealand

För er som följt mig här på 1x2 och twitter så har man sett att det kommer in en hel del spel i just denna serie, Division 3 Norra Svealand. Här har jag naturligtvis hittat spel till idag.

Vallentuna BK - Märsta IK

Här har vi ett bottenmöte framför oss. Vallentuna som ännu inte vunnit en match på säsongen än har det tufft. Men, man möter ett Märsta IK som kommer med förlust mot ett decimerat Brottby SK hemma på Midgårdsvallen. Utöver förlusten hemma på sitt svårspelade konstgräs så åkte man på två stycken röda kort och därmed avstängningar på viktiga och rutinerade spelarna Andreas Munter och Tonny Chrislan Nseke. Noterbart är även att detta är ett gräslag mot ett konstgräslag. Något som VBK kan dra fördel av.

VBK är ett lag som var tippade att gå upp till division 2 inför säsongen. Istället har man nu hamnat i botten.Men, man spelar ett spel som kommer innebära poäng i framtida matcher. Det är ett moget, bollkontrollerande lag som kan slå alla lag i serien. Här kommer Vallentuna till spel med i princip ordinarie trupp, jag har sett elvan, och spelar därför: Vallentuna BK @ 3,20 hos bet365 med 2 units. Spelet finns till samma odds hos Kambi.

Brottby SK - BKV Norrtälje

Här har vi ett “derby”. Roslagsderby. Det här blir ett möte som jag tror avgör bägge lagens säsong. Vid förlust för Brottby SK så riskerar man att hamna i en strid om att rädda kontraktet. I den här serien så åker 3 lag direkt ned medans det 4e sämsta laget får kvala sig kvar. Brottby står på tillfället på 12 poäng, 1 poäng ner till strecket. För BKV Norrtäljes del så kan en vinst denna förmiddag ta upp laget på en 2a plats i tabellen och därmed vara med i racet om en plats till Division 2. Som de flesta vet så är BKV ett klassiskt division 2 lag som inte har att göra så här långt ner i seriesystemet.

BKV kommer till spela utan Simon Sellin som i veckans segermatch hemma mot Vaksala, 3-2, åkte på sin tredje varning. Annars så är den gamle AIK-talangen Frederic Kayembe helt återställd efter sin skada och startade i senaste matchen samt blev målskytt. Noterbart är att Norrtälje har 2 vinster och 2 oavgjorda matcher på sina 4 senaste matcher. De oavgjorda resultaten kom mot topplagen Franke och Värtans IK.

För Brottby SKs del så bröt man senast den negativa sviten med 4 raka förluster senast borta mot Märsta IK. En oväntad seger då man kom till spel med endast 1 ordinarie försvarare. Nu ställer man upp med ett lag som har en hel del spelarrotation och dessutom med nyförvärv in i truppen.

I den här matchen så väljer jag att avstå spel på 1x2 marknaden men är uppmärksam för eventuella spel live. Kan komma ett spel sent beroende på hur Brottby formerar sig.

Carlstad United - Team TG FF

Här väljer jag att plocka ett spel i Sveriges tredje högsta liga, Division 1 och mer bestämt den norra serien. Carlstad United tar emot Team TG FF. “CU” som storsatsade inför säsongen för att ta steget upp i division 1 norra har haft en säsongsinledning som varit helt okej, men som ändå lämnat mersmak. Vid vinst idag så har man 5 poäng upp till serieledande Umeå FC, en situation som inte är allt för dålig.

Team TG FF som tappade sin bästa spelare och skyttekung, Timothy Mcneil, till just Carlstad United inför säsongen kommer få det tufft idag. Man rapporteras ha ett par spelare borta. Oavsett om man kommit till spel med ordinarie lag eller inte hade detta varit en tuff match. Man snittar nästan 2 insläppta mål per match på bortaplan samtidigt som man snittar 0,83 gjorda mål per match på bortaplan. Carlstad United har ännu inte förlorat på hemmaplan, något som jag har svårt att se att man gör idag. Jag tror det blir något av en urladdning för klubben som kommer till spel efter en förlösande 1-2 vinst borta mot skickliga Sanvikens IF. Här spelar jag:

Carlstad United -1,5 till oddset 1,85 hos Bet365 med 3 units.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt