Söndagens bloggspel slutade i en förlust när Reipas förlorade med 3-1 hemma mot MP efter att man släppt in 2-1 i den 89:e och 3-1 efter 90+6 min. Formen för tillfället känns inte som den bästa om man skall vara helt ärlig, men fortsätter att jobba på var också inte direkt oväntat att det skulle komma en lite sämre period med tanke på hur bra det gick i princip under hela maj månad. Blickar fram nu i bloggen mot tisdagens EM-kvalmatch för Finlands del och söker mig till stora fotbollslandet Lichtenstein.

Finland

Finska landslaget tog en fin 2-0 vinst hemma i lördags mot Bosnien & Hercegovina när en viss Teemu Pukki gjorde matchens båda mål. I och med vinsten står Finland nu på 6 poäng efter 3 spelade matcher när man före lördagens match hade vunnit med 2-0 borta mot Armenien och förlorat öppningsmatchen med 2-0 borta mot Italien.

Matchen mot Bosnien & Hercegovina var för Finlands del en taktiskt väl genomförd match var man stängde bra ut Bosnien från farliga målchanser och tog tillvara på sina egna målchanser. I och med resultatet så får Finland fortfarande räknas som ett lag med realistiska möjligheter till att ta sig vidare från kvalet. Till tisdagens match kommer matchbilden att ändras radikalt jämfört med vad den var mot Bosninen. Nu kommer Finland att få ett klart bollövertag och vilket lär leda till at man skapar också en hel del med målchanser framåt.

Från matchen mot Bosnien & Hercegovina kommer Finland att vara tvungna att göra några förändringar i sin spelartrupp. Albin Granlund som skadade sig under första halvlek lär ersättas i denna match också av Jukka Raitala som blev inbytt istället för honom. Även Simon Skrabb dras med en skada och i stället för honom förväntas antingen Pyry Soiri eller Lassi Lappalainen starta.

Lichtenstein

Lichtenstein som är ett av Europas lilleputtländer när det kommer till fotboll har inlett sitt kval med 3 raka förluster och målskillnaden 0-11. I sin senaste match som spelades i lördags åkte man på en 3-0 förlust borta mot Armenien.

Lichtensteins lag består till stora delar av spealre som håller till i dom lägre serierna i Schweiz. Som lagets stjärnspelare kan 23-årige anfallaren Dennis Salanovic räknas som till vardags spelare för FC Thun i den högsta serien i Schweiz. Salanovic är på förhand sett en av dom få spelare som kan ställa till det i offensiven för Finlands del. Lichtenstein har åkt på ett stort bakslag när lagets förstemålvakt Benjamin Büchel som har skadat sig och står över denna landslagssamling. Büchel har varit i flertalet av lagets matcher varit den spelare som hållit siffrorna nere.

Speltips och analys

Hur man än vänder och vrider på denna match så skulle allt annat än en klar finsk seger vara ett stort fiasko. Lichtenstein har inte direkt kanske varit någon favoritmotståndera för Finlands del, lagen spelade i samma kvalgrupp till VM-2010 och då vann Finland hemmamatchen med 2-1 medan man fick nöja sig med ett 1-1 resultat borta i Lichtenstein. Lagen möttes också i en vänskapsmatch 2017 i Åbo och den matchen slutade också 1-1.

Ser vi på hur bra Finland har spelat dom senaste åren under Markku Kanervas ledning, först i förra höstens Nations League och nu i inledningen av EM-kvalet så förväntar jag mig att Finland skall klara av att vinna matchen med minst 2 mål. Har svårt att se att Lichtenstein skulle göra något mål på Finland sett till hur defensivt starka Finland har varit i sina matcher medan Teemu Pukki & Co bör få tillräckligt många chanser framåt för att lösa en finländsk vinst. Mitt spel i denna match kommer att vara Finland -1.75 AH till oddset 1.87 med 4/5 u hos bet365

Oddsjämförelse och statistik inför matchen hittas här

Alla rekar
Finland -1.75
Liechtenstein - Finland
4.00 u
1.74 u
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
TWistbacka TWistbacka