Speltips: Kroatien vs Wales - En svettig eftermiddag för Giggs & co att vänta i Kroatien?

Kroatien 6/8

Det blev minst sagt en öppen matchbild i Lviv, Ukraina igår. Jag var inne på att bägge lagen hade mycket att vinna i matchen igår mellan Ukraina och Serbien. Det visade sig vara så att Ukraina ville vinna lite mer. Serbiens naiva och långsamma trebackslinje blev sårade gång på gång mot, som jag var inne på, Ukrainas bolltempo och omställningsspel. Det slutade med en 5-0 vinst för Ukraina och vi får otroligt nog inte med oss en vinst på målspelet BLGM. Idag får vi EM-kvalmatcher redan från klockan 15. Vi ska fokusera på mötet mellan Kroatien och Wales.

Kroatien

Det har varit minst sagt fritt fall för Kroatien sedan den där VM-finalen för snart ett år sedan. Respass i UEFA Nations League gruppen efter bland annat en 6-0 förlust mot Spanien och sedan har man förlorat mot Ungern i sin kvalgrupp till de Europeiska mästerskapen. De kroatiska spelarna har dessutom haft det tufft personligt med skador och dylikt. Nu kommer man till denna landslagssamling med fokus på en sak. Ta tillbaka förstaplatsen i gruppen. Vi vet hur bra man kan prestera, det är dags att visa det. Spelare som Luka Modric, Brozovic, Kramaric och Perisic är alla spelare av hög kvalité. Kan man luckra upp Ryan Giggs Wales?

Kroatiens 5 senaste tävlingsmatcher: Ungern - Kroatien 2-1 Kroatien - Azerbajdzjan 2-1 England - Kroatien 2-1 Kroatien - Spanien 3-2 Kroatien - England 0-0

Förväntad startelva: Livakovic; Jedvaj, Lovren, Vida, Barisic; Brozovic, Modric, Kovacic; Brekalo, Perisic, Kramaric

I truppen saknas Ivan Rakitic och Ante Rebic. Istället har Mateo Kovacic och Alen Halilovic kallats in.

Wales

Det blev ett snöpligt slut på en bra prestation för Wales i UEFA Nations League. Man ledde gruppen hela vägen fram till sista gruppspelsmatchen. Då förlorade man hemma mot Danmark som snodde åt sig den platsen. Ryan Giggs har haft en helt okej inledning på sitt uppdrag som förbundskapten åt Wales. 5 vinster, 5 förluster och 1 oavgjord match på sina 11 inledande matcher. Kan han få ihop laget med lite stukat självförtroende? Gareth Bale kommer till spel, likaså Ben Davies som har skadeproblem. När det gäller Aaron Ramsey så saknas han helt i truppen på grund av skada. Blir värmen för tuff för Wales?

Wales 5 senaste tävlingsmatcher: Wales - Slovakien 1-0 Wales - Danmark 1-2 Irland - Wales 0-1 Danmark - Wales 2-0 Wales - Irland 4-1

Förväntad startelva: Hennessey; Roberts, Mepham, Lawrence, Davies; Vaulks, Allen, Smith; Brooks, Bale, James

Saknas i truppen gör Aaron Ramsey.

Analys och speltips

När lagen drabbar samman på arenan i Osijek så kommer temperaturen att stiga till hiskeliga 30 grader. Det är förhållanden som inte är särskilt positiva för någon av spelarna. Men, det är klart fördel Kroatien sett till de förhållandena. Man har spelare som är mer vana att spela vid högre temperatur jämfört med Wales spelare som nästan bara håller till på de Brittiska öarna.

På Gradski vrt, eftermiddagens arena, har Kroatien ännu inte förlorat. Man har spelat totalt 11 matcher här och vunnit 9 av dessa. Jag tror att man förlänger den fina sviten och tar sin 10e seger. Utöver att det är en klasskillnad på lagen som möts idag så tror jag att Kroatien vill skicka ut ett tydligt budskap till sina trogna supportrar men samtidigt alla konkurrenter i Europa. Nämligen att den här dippen man hamnat i bara var tillfällig. Jag tror att Kroatien kommer ut i ett högt tempo med sitt spelskickliga lag. Man kommer få hålla i bollen en hel del här, något som kommer passa kroaterna utmärkt.

För Wales del så handlar det om att inte hamna allt för djupt ner i banan med sina spelare. Att försvara mot ett bollskickligt Kroatien i 30-grader kan, vilket jag också tror, sluta i att man släppt in ett par bollar redan innan vi nått halvtid. Aaron Ramsey, numer i Juventus, saknas idag. Det är ett tufft tapp för ett lag som inte har samma bredd på mittfält som dagens motståndare. Jag tror att Wales får det riktigt tufft nere i Kroatien idag. Något vi fått lära oss med Kroatien är att man oftast inte nöjer sig med ett mål när man tar ledningen, utan att man går fram ännu mer för att döda matchen helt med ett 2 eller 3-0.

Jag spelar därför: Kroatien över 1,5 mål till oddset 1,90 hos Bethard med 3 units.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.