Speltips: RiPS U20 - FC Honka U20 - Klasskillnad mellan lagen

Måndagen bjöd på månadens första vinst för bloggspelen när KTP över 1.5 mål hittade hem efter att man vunnit med 3-1 hemma mot MuSa i Ykkönen. Gårdagens spel slutade totalt ganska nära +-0 när högoddsaren och maxspelet VPS-j fick rättas som en förlust efter att man tappade sin 1-0 ledning i halvtid och det andra maxspelet Närpes Kraft +0.0 AH rättades som en push efter att man också tappat en 1-0 ledning i halvtid.

Nu under tisdagen har vi lite mera matcher till vårt utbud när det spelas matcher i Ykkönen, Kakkonen, Kolmonen, Naisten Ykkönen & U20 Ykkönen. Har i dagens blogg valt att förflytta mig till Riihimäki och en match från U20-serien. Blir återigen ett rätt så kort blogginlägg när jag sitter på jobb.

RiPS U20

Hemmalaget Riihimäen Palloseura spelade under vintern i U20-kvalet men lyckades inte ta sig till FM-serien. I ärlighetens namn så var man inte direkt nära en plats heller när man från sina 9 spelade matcher vann 2 och förlorade 7 med målskillnaden 11-28. Båda vinsterna kom mot LoPa & JanPa/FJK YJ två lag som var ännu sämre i kvalet än vad RiPS var. Det att man överhuvudtaget fick spela i kvalet var att en del lag valde att inte ställa upp i vinterns kval och därför fick RiPS en fri plats.

Eftersom man inte lyckades ta sig till FM-serien får man denna säsong i stället spela i U20 Ykkönen grupp 1. Man har såhär långt hunnit med att spela 5 matcher med saldot 1 vinst och 4 förluster, målskillnaden för laget är föga smickrande 5 – 31. Ser vi på resultaten från dom 5 spelade matcherna så har man fått tillstånd följande:

  • 3-1 förlust hemma mot KTP
  • 13-0 förlust borta mot PK-35
  • 4-0 förlust hemma mot GrIFK
  • 9-0 förlust borta mot Gnistan
  • 4-2 vinst hemma mot JoKi

Som man kan se från resultaten och målskillnaden så har det defensiva lämnat en hel del att önska hos laget. Ett problem med U20 serierna är att det skiljer rätt så mycket i kvalitet mellan lagen och många matcher slutar i stora segrar för dom bättre lagen. Sen att både KTP och GrIFK inte skall räknas som dom bättre lagen berättar återigen mera om vilken nivå RiPS befinner sig på. T.ex. KTP har hunnit med att förlora en match med 8-1, en med 12-0 och en med 13-1 i årets serie.

FC Honka U20

Liksom RiPS så misslyckades FC Honka med att ta sig till FM-serien från vinterns kvalspel. Från 9 spelade matcher vann man 3 och förlorade 6 med målskillnaden 19-20, hade man lyckats vinna den sista matchen mot PK-35 (3-2 förlust) så hade man tagit sig vidare till utslagskvalet. Det att FC Honka inte lyckades ta sig till U20 FM-serien var inte slutligen så värst stor skada för klubben. Man har under dom senaste åren haft mera fokus på Honka Akatemia som spelar i Kakkonen än vad man har haft på U20 laget, eftersom matcherna i Kakkonen utvecklar spelarna mera än vad det gör i U20-serien.

FC Honka ligger för tillfället på en andra plats i tabellen, man har spelat två matcher mindre än serieledande Gnistan. Från sina 5 spelade matcher har man vunnit 4 medan den sista slutade oavgjort. Målskillnaden för laget är för tillfället 13-2. Lagets matcher har slutat på följande sätt i serien:

  • 1-0 vinst hemma mot KoiPS
  • 5-1 vinst borta mot JäPS
  • 0-0 hemma mot MiKi
  • 3-0 vinst borta mot Komeetat
  • 4-1 vinst hemma mot MP

Speltips och analys

I grunden skall det skilja en del del mellan dessa två lag. RiPS lär vara ett lag som kommer att finnas i slutändan av tabellen, vilket och resultaten såhär långt förstärker. Honka i sin tur skall ha så pass bra material till sitt förfogande att man skall lyckas vara med i toppen av tabellen. Det som såhär långt har varit kännetecknande för lagen är att RiPS har haft stora problem i defensiven medan FC Honka i sin tur har lyckats bra i defensiven och gjort dom målen som man behöver för att vinna sina matcher. För mig skall FC Honka idag vara stora favoriter och allt annat än en vinst för bortalaget anser jag vara en skräll. Tycker att bet365 har överskattat RiPS möjligheter i matchen när vi kollar på oddsen man har ut. Kommer att ta två spel från denna match varav ett är ett MAXSPEL

  • Spel 1 FC Honka U20 att vinna 1.61 5/5 u
  • Spel 2 FC Honka U20 HT/FT 2.50 2/5 u





Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.