Speltips: MAXSPEL - PK-35 Vantaa damer - Ilves/2 damer - Klasskillnad mellan lagen

Damboll 5/19

Marginalarna på rätt sida med lördagens bloggspel när Åland United gjorde 3 mål efter att matchuret hade tickat förbi minut 80 och sista av dessa målen efter 90+5 min vilket samtidigt betydde att över 3.5 mål hittade hem från Naisten Liiga matchen. Annars var väl inte lördagen direkt en dag som går till historien, om marginalerna var på rätt sida i bloggspelet så hade vi en del spel var dom definitivt inte var med när både KaIK och MaPS tappade en 2 målsledning i slutet av sina matcher.

Söndagen innebär färre matcher än vad lördagen bjöd på och eftersom damerna levererade vid lördagens bloggspel så har jag valt att idag stanna kvar inom damfotbollen men flyttar ner en division till Naisten Ykkönen.

PK-35 Vantaa damer

2010-talets stora dominant inom finska damfotboll, PK-35 Vantaa med 7 mästerskap under detta årtionde får i år hämta ny fart från Naisten Ykkönen även om man förra säsongen vann Naisten Liiga. Varför kan man fråga sig? Under den gångna vintern blev det klart att laget inte klarar licenskraven för att få spela i Naisten Liiga och trots att man överklagade beslutet så blev man till slut tvångsnedflyttade en division.

I och med tvångsnedflyttningen en division lägre så tappade PK-35 Vantaa en hel del med namnkunniga spelare som valde att söka sig till klubbar som spelar i Naisten Liiga. Ser vi på truppen som man har i år så innehåller det dock ändå fortfarande spelare som var ordinarie förra säsongen i Naisten Liiga och var med om att bli finska mästare. Med denna trupp som man har så finns det bara en målsättning för laget och det är att ta steget tillbaka till Naisten Liiga och göra sejouren i Naisten Ykkönen ettårig.

PK-35 Vantaa har såhär långt under säsongen hunnit med att spela totalt 5 matcher, av dessa matcherna har hela 4 matcher varit på bortaplan. Resultatmässigt har det såhär långt gått som förväntat när man vunnit alla 5 spelade matcherna och har den totala målskillnaden 20 – 2. Lagets bäste målgörare såhär långt är Roosa Bröijer som har gjort 5 mål på 5 matcher. Ser vi på läget i truppen inför dagens match så har man för tillfället bara frågetecken för Ella Hopponen & Karoliina Autio. I senaste matchen mot VIFK sakanade man Netta Koso & Rosa Toivanen men dessa två är tillgängliga till dagens match.

Ilves/2 damer

Ilves reservlag spelar i år sin första säsong på denna nivå, man tog steget upp till Ykkönen efter att ha vunnit mot Nurmijärven Palloseura i kvalet. Säsongen 2018 placerade man sig på andra plats i Kakkonen Grupp A när man från 18 spelade matcher vann 13 spelade 4 oavgjorda och förlorade 1 med målskillnaden 62 – 14. Laget består till stora delar av unga spelare som samtidigt med spel i Kakkonen och spelar flickornas U18 FM-serie, säsongen 2018 slutade man där på en tredje plats.

Ilves/2 har såhär långt hunnit med att spela 4 matcher i årets serie och man har fått med sig resultaten 1 vinst, 2 oavgjorda och 1 förlust med målskillnaden 7-8. I flickornas U18 FM-serie har man också hunnit med att spela 4 matcher, men där har inte resultaten såhär långt varit lika positiva när man har en oavgjord och 3 förluster med målskillnaden 3-10. Intressanta med att spela i två serier samtidigt är att utöver dagens match mot PK-35 Vantaa damer så har man också match i U18 serien när man möter EBK i Esbo.

Speltips och analys

Spelbolagen, eller bet365 som är det enda bolag med odds till matchen, håller PK-35 Vantaa som solklara favoriter idag när en hemmamatch ger endast 1.02 i odds. Med den truppen som PK-35 Vantaa har i år till sitt förfogande skall man också vara favoriter i varje match i årets serie och allt annat än avancemang vid slutet av säsongen skulle vara ett fiasko för klubben. PK-35 Vantaa bygger sitt spel på att vara det laget som har ett kraftigt bollövertag i sina matcher och förväntar mig att man skall idag också vara det lag som håller i bollen och att matchen kommer att spelas till stora delar på Ilves/2 planhalva. Allt annat än en klar vinst idag för PK-35 Vantaa är enligt mig en stor överraskning när jag förväntar mig att Ilves/2 skall vara ett lag för den nedre halvan av tabellen och klasskillnaden mellan lagen skall vara enorm. Tycker att Asian handicap linan som bet365 har satt ut för dagens match borde vara åtminstone 1.5-2.0 bollar högre vilket betyder att mitt spel i dagens match kommer att vara ett MAXSPEL i PK-35 Vantaa damer -4.0 AH 1.90 med 5/5 u hos bet365.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt