Speltips: SIF - Esse IK - Svår bortamatch för Esse IK

Fotboll 21/9

Måndagens bloggspel FC KTP över 1.5 mål hittade hem igår när man vann matchen med 3-1 på hemmaplan mot Ekenäs IF, den som vi får tacka för att det bloggspelet hittade hem är Aleksi Pahkasalo som gjorde två snygga mål inom 6 minuter i mitten av andra halvlek i en match var framför allt första halvlek var ett rejält sömnpiller. Är ju nu som det grämer lite mera att söndagens bloggspel slutade i en halvförlust, hade annars lyckats gå 20 bloggspel i rad utan förlust. Men vi jobbar vidare och försöker nu börja en lika fin streak, siktar idag då mot andra raka bloggspelet utan förlust.

Idag tisdag har vi inte ett direkt stort utbud av matcher som spelas här i Finland, när det spelas bara 3 matcher i #Kolmonen. Har i dagens blogg valt att flytta mig till gruppen som har lag från Vasa och Mellersta-Österbotten.

SIF

Sundom IF är ett av lagen som förväntas vara med i toppstrippen av årets Kolmonen i Vasa & Mellersta-Österbottens grupp. Årets Kolmonen har i Österbotten utropats till ”Alla tiders Kolmonen” när vi har ett flertal starka lag i gruppen, förutom SIF så räknas också bl.a. FC Kiisto, KPV/Akatemia & Närpes Kraft till lag som förväntas finnas i toppen av tabellen när säsongen summeras på hösten.

Vad är det då som gör att Sundom räknas som till en av favoriterna i årets grupp? Man har efter förra säsongen plockat in en hel del med rutinerade spelare när bl.a. Mike Banner & Jari Sara, båda med erfarenhet från Veikkausliiga med FF Jaro. Utöver dessa två herrar så har man också gjort ett intressant nyförvärv till anfallet när Korsnäs FF:s skyttekung Kevin Storfors med 14 mål på 22 matcher förra säsongen flyttade över till Sundom.

Säsongen 2018 slutade Sundom på en 6:e plats i Kolmonen när man från 22 spelade matcher vann 8, spelade 5 oavgjorda och förlorade 9 med målskillnaden 38-33. Under försäsongen och i inledningen av årets Kolmonen har man sett klart starkare ut än tidigare år när man ännu är obesegrade denna säsong. I Kolmonen har man hunnit med att spela 2 matcher, man inledde sin säsong med en 5-1 vinst hemma mot Kaskö IK. I den andra matchen spelade man 2-2 borta mot VPV, som någon kanske mins så sved det resultatet aningen när VPV kvitterade efter 90+5 min och jag hade maxspelat Sundom i den matchen.

Esse IK

Esse IK som kommer från mina hemtrakter Pedersöre och är det första laget som jag någonsin gjorde mål emot under min mindre framgångsrika fotbollskarriär (väljer att inte räkna med mina självmål i denna statistik) firar i år 100 år som förening.

Om Sundom på förhand räknas som ett av lagen som kommer att vara med i toppen av tabellen så räknas Esse IK i sin tur som ett av lagen som får kämpa hårt för att lyckas förnya kontraktet i årets serie. Säsongen 2018 slutade man på en 10 plats i serien och lyckades förnya kontraktet med 5 poängs marginal till Lapuan Virkiä som tillsammans med min moderklubb PeFF fick ta steget ner till årets Nelonen. Esses saldo säsongen 2018 var 6 vinster, 4 oavgjorda och 12 förluster med målskillnaden 29-45.

Inför årets säsong sa Esse IK:s tränare Glen Sundqvist bland annat följande i Österbottens Tidning:

  • Vi kommer inte att rulla ut många lag, framförallt mot de bättre motståndarna kan vi inte heller pressa för högt. Men vi ska försöka förbättra på från ifjol då vi knappt klarade oss kvar.

Ser vi på årets trupp så har man en rätt så tunn trupp när man tappat 5-6 spelare och bara värvat in två nya spelare i försvararen Simon Nymark (PeFF) och mittbacken Alexander Bobacka (FF Jaro B-juniorer). En av lagets viktigaste spelare denna säsong är målvakten Joakim Lönnqvist vars styrka ligger bland annat i spelet med fötterna. Andra viktiga spelare är lagkaptenen Jeremias Klemets, Johan Forsén och mittfältaren Joakim Byggmästare som ansluter sig till truppen i mitten av maj.

speltips och analys

Vi har i dagens match två lag som har rätt så olika målsättningar och förutsättningar denna säsong. Sundom IF har som målsättning att vara ett av topplagen och vara med och kämpa om avancemang till nästa års Kakkonen medan Esse IK är ett av lagen som förväntas få kämpa om ett förnyat kontrakt i årets serie. Även om Sundom åkte på en snöplig kvittering i senaste matchen mot VPV på övertid så skall man i mitt tycke vara rätt så stora favoriter i dagens match. Skall man lyckas uppfylla sin målsättning om att vara ett topplag så har man inte heller råd med att tappa poäng på sättet som man gjorde i senaste matchen. Förväntar mig att Sundom som är ett spelskickligt och löpstarkt lag skall vara det lag som dominerar dagens match och ta en rätt så komfortabel 3 poängare. Mitt spel i dagens match kommer att vara SIF -1.25 AH till oddset 1.95 med 4/5 u hos bet365.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.