Speltips: MAXSPEL - PK-35 - MPS/Atletico Malmi - Derby dags i nordöstra HELLsinki

PK 35 5/11

Fredagens bloggspel slutade i en vinst när PeKa vann med 3-0 i derbyt mot KyPa. Hade inte tid att följa med den matchen alltför noga, men det som jag såg från andra halvlek så var segern rättvis. Samtidigt så gjorde vinsten att vi är nu upp i 17 raka bloggspel utan förlust, lite så att man börjar sikta mot att klara 20. Idag lördag har vi ett stort utbud av matcher från Finland när det spelas matcher i Veikkausliiga, Ykkönen, Kakkonen, Kolmonen, Naisten Liiga, Damernas Ettan & U20 FM-serien. Eftersom gårdagens derby match och blogg gick så trevligt så tar vi i dagens blogg också fokus på ett annat derby med några ord.

PK-35

PK-35 som kommer från stadsdelen Pihlajamäki i nordöstra Helsingfors räknas av alla som den absolut största favoriten att vinna serien denna säsong och ta steget upp till Kakkonen vilket också är den enda målsättningen som laget har. Man var säsongen 2018 nära med att lyckas redan då ta steget upp till Kakkonen när man slutade på en andra plats i sin grupp, 3 poängen från EPS som man gruppen. Från 22 spelade matcher säsongen 2018 vann man 17, spelade 2 oavgjorda och förlorade 3 med målskillnaden 68-21.

Inför årets säsong har PK-35 lyckats med att värva in flertalet spelare som ännu lätt kunde spela på en klart högre nivå än Kolmonen. Om vi börjar se på vilka spelare som man värvat in och sticker ut så har vi t.ex. Esa Terävä & Otto-Pekka Jurvainen båda har spelat fotboll i både Ykkönen & Veikkausliiga med HIFK och var mer eller mindre ordinarie i laget dom senaste säsongerna, framförallt Terävä var en legend bland HIFK fansen och en spelare som dessa fans fortsättningsvis hade velat se i årets trupp. Ett annat intressant nyförvärv är Niko Tirkkonen som spelat i Ykkönen & Kakkonen med IF Gnistan, säsongsinledningen i år för Tirkkonens del får väl förövrigt anses ha varit klart godkänd när han har gjort 5 mål i dom två första matcherna.

PK-35 har i årets serie hunnit med att spela 2 matcher. Man inledde sin säsong med en 5-0 borta mot TuPS. I den andra matchen som spelades för en vecka sedan vann man med 4-0 mot serienykomlingen KoiPS.

MPS/Atletico Malmi

MPS/Atletico Malmi som kommer från andra sidan Ring 1 sett till Pihlajamäki har dom senaste säsongerna varit ett lag som har placerat sig i övre delen av tabellen i Kolmonen utan att helt ha räckt ända fram till toppstriden. Problemet för laget har ofta varit att man har inlett sina säsonger svagt, för att sedan under sommaren och hösten spela upp sig. Säsongen 2018 slutade man på en tredje plats i Helsinki & Uusimaa grupp 3, från 22 spelade matcher tog man 15 vinster, 4 oavgjorda och 3 förluster med målskillnaden 50-28. Problemet förra året var det att i gruppen som spelade i fanns det två klart bättre lag i Reipas och Atlantis FC som var 15 respektive 8 poäng före i tabellen.

Inför årets säsong har MPS/Atletico Malmi återigen ett bra lag på pappret. Har dock i skrivande stund svårt att se att det skulle räcka ändå fram i år heller för dem när det i gruppen finns tre klart starkare lag i PK-35, TiPS & LPS. Ser vi på förändringar i truppen jämfört förra året så finns det på målvaktssidan när Elias Rintala tog steget över till VJS i Kakkonen och som ny målvakt värvade man Kaapo Sinervo från PK Keski-Uusimaa. Övriga spelare som man värvat in är spelare med erfarenhet från Kolmonen eller Nelonen som är en division lägre.

Liksom PK-35 har MPS/Atletico Malmi hunnit med att spela 2 matcher i årets serie. Man inledde sin säsong med att åka på en 4-0 förlust mot LPS. I den andra matchen som spelades förra veckans fredag vann man med 2-1 mot Atlantis FC/Akatemia.

Speltips och analys

Jämför vi lagen mellan varandra så skiljer det i mitt tycke en hel del i kvaltiet. PK-35 har en trupp som man kunde spela med i Kakkonen medan MPS trupp är en trupp som man skall klara av att placera sig på övre halvan av tabellen i Kolmonen. PK-35 har visat i säsongsinledning hur starkt lag man har när man står på 2 vinster och målskillnaden 9-0 efter dom två inledande matcherna. Huruvida PK-35 lyckas med sin målsättning att ta steget upp till Kakkonen avgörs inte i denna match utan i inbördesmatcherna mot LPS & TiPS men dagens match är en match som man måste ta 3 poäng ifrån. I mitt tycke skall PK-35 också vara rätt så stora favoriter i dagens match och tycker att rätt odds på en vinst för dem vore runt 1.20 vilket i sin tur ger en AH lina på -1.75 eller -2.0. Vad tycker vårt kära bet365 då? Återigen så skiljer min och bet365s värdering rätt så mycket för varandra när bet365 ger 1.57 i odds på en PK-35 vinst och har en AH lina på -0.75 AH. Med detta värde som jag ser i oddset så kommer dagens bloggspel att vara ett MAXSPEL som är PK-35 -0.75 AH till oddset 1.80 med 5/5 u hos bet365.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.