Speltips: MIL Bucks @ BOS Celtics - Vill inte släppa detta!

Irving 5/2

Milwaukee Bucks (5-1) @ Boston Celtics (5-1)

Milwaukee Bucks

Bucks förlorade Match 1 ganska överraskande med 22 poäng man tog sedan revansch i Match 2 men det viktigaste av allt var att man tappade hemmafavören, den man gjorde så bra att få i grundserien med sina 60 vinster. Nu åker man till Boston och jag får flashbacks från första rundan förra året mellan dessa då hemmafavören var så otroligt viktig. Även om Bucks är 1:a seed så har Celtics verkligen vaknat upp på allvar här i slutspelet och det kommer bli otroligt svårt för Bucks att komma hem med en seger borta i TD Garden mot ett hemmastarkt Celtics. Det Bucks gjorde bra i Match 2, där man vann, var att man attackerade tidigt och snabbt, många av deras treor (20/47) kom i kontringsmoment. Bucks tog returen och pushade upp för att sen passade ut den till en ledig spelare ute vid tre innan försvaret kunde samla sig, detta måste man fortsätta med om man ska kunna hålla denna Match 3 nära. Giannis Antetokounmpo är såklart Bucks stjärna och mycket kretsar kring honom, dock har han inte alls fått utrymmet han är van vid att attackera här mot Boston. Giannis har börjat skjuta mer utifrån vilket drastiskt försämrar hans impact på golvet då Celtics gärna ser att han fortsätter att skjuta utanför paint. Han har dock inte haft det lätt att komma till sina vanliga skott runt korgen då Celtics har flexibla big men som kan försvara hans drive men också stå emot hans postups. Det som Giannis lätt faller in i är att försöka buffla sig igenom försvaret som han gjorde i grundserien men slutspel är alltid annorlunda, lag behöver bara scouta ett lag och fokusera på det laget i 7 matcher och då lär man känna varandra ganska bra. Giannis har dock inte arsenalen än att kunna skjuta från längre håll än paint på en respektabel procent och det gör att andra måste visa upp sig mer. Khris Middleton visade upp sig rejält i senaste matchen och han gjorde allt som han kan göra, pullups, postups, spotups, allt Middleton kan göra gjorde han och mer därtill. Han satte trepoängare och tvåpoängare med handen i ansiktet och han var eld under längre perioder av matchen samtidigt som Bucks satte sina treor, 20 stycken. Jag har dock svårt att se att Bucks sätter så många i Match 3 då det helt enkelt är svårt att göra det på en jämn nivå, speciellt i en slutspelsserie mot ett lag som verkligen kan försvara trepoängslinjen.

Bucks kör på sin filosofi, spacing och man skjuter treor, det kommer som sagt bli tufft att hålla uppe skottprocenten en längre period mot detta Boston men man måste försöka utnyttja det man är bra på. Giannis måste dock hitta ett par andra sätt att sätta sin prägel på matchen än att bara buffla i paint, det såg vi Match 1 framförallt inte kommer att funka, 7-21 från golvet och han blev blockade runt korgen ett antal gånger. Hans dragningskraft kommer alltid att vara där och Boston lämnar mer än gärna folk ute vid tre för att stoppa honom från att göra poäng och rollspelarna runt Giannis måste vara på tå annars kommer det bli som Match 1 all over again. Det Bucks måste se upp med är att tajtat till rotationerna i defensiven då Celtics gavs många öppna treor som ej föll, detta kan man inte leva på match efter match.

Boston Celtics

Celtics försvarsspel har varit fantastiskt att se på mot Giannis Antetokounmpo, Al Horford framförallt har gjort ett hästjobb med att hålla honom nere på jorden, s/o till Aaron Baynes och Marcus Morris dessa två har också gjort det tufft för The Greek Freak. Match 1 för Boston var perfektion båda sidor bollen, man skötte sin gameplan 10/10 och stoppade Giannis helt och hållet dock missade Bucks några skott som man normalt sätt skulle sätta men deras trepoängsskytte satt inte lika bra som i Match 2. Det som gör att Celtics kan stoppa Giannis är att man slänger in Horford och deras wingspelare till frikastlinjen i försvaret för att stoppa någon som helst penetration från honom och man lever med procenten från Bucks andra spelare som skjuter från tre eller midrange, man har gjort sitt jobb med att få bollen ur händer på Bucks bästa spelare. När Giannis postup så kommer det alltid en double-team från power forward/center från andra sidan korgen just innan han gör sitt move för att överraska honom och eventuellt stoppa hans drive till korgen och han måste passa ut bollen där Celtics alltid vet sina rotationer och gör sitt bästa för att göra dessa skott svåra. Kyrie Irving var otroligt bra i Match 1 där han visade upp allt han kan men i Match 2 kunde han inte komma upp i nivå skottmässigt då han gick 4-18 från golvet dock tycker jag att han fick bra lägen men kunde inte leverara. Han kommer vara taggad till 100% i Match 3 för att komma ur Match 2 negativa trend och jag tror att han kommer vilja visa vem som bäst i denna serie. Boston har ett riktigt fint vapen offensivt och det är Al Horford här med, han är inte bara bra i försvaret utan också en effektiv spelare framåt. Pick and pops med Horford är ett otroligt bra vapen för Celtics och Bucks eller för den delen inget lag har kommit på hur man ska stoppa detta. Horford skjuter både från midrange och tre på en elitnivå och jag förväntar mig att man fortsätter sätt honom i spel så länge Bucks inte kan stoppa detta. Han är samtidigt en fin allroundspelare som kan assistera om en double-team skulle komma eller något liknande och Als jämna nivå är riktigt fint att se. Jayson Tatum måste dock visa upp sig, han har haft det riktigt tufft dessa två matcher mot Bucks och mot Indiana i förra serien men eftersom Boston har andra offensiva pjäser som kliver fram märks han inte av lika mycket men han måste kliva fram och göra åtminstonde 13-15 poäng för detta Boston som behöver hans stöd i anfallet.

Det kommer bli en tuff match mellan dessa två lag, hemmafördelen är i Celtics famn och man kommer inte vilja tappa den här i Match 3 eller 4, Bucks kommer få slita till sig segern om man ska ha den. Båda coachers justeringar kommer vara intressanta att följa, jag tycker att Stevens har mindre att justera än vad Budenholzer har.

Speltips

Celtics hemma i TD Garden, förra året var hemmafavör något otroligt viktigt mellan dessa lag och nu har man vunnit en i Milwaukke. Boston kommer allt för att hålla fast vid detta. Om Bostons försvar fortsätter att levera på en hög nivå kommer man att vinna, Kyrie hade en sämre match senast och jag har svårt att se att han kommer ha en dålig match även här. Tatum måste kliva fram som support för Celtics, man behöver honom.

Bucks måste försöka få så mycket switchar på Giannis gubbe som det bara går så han kan få Tatum, Brown och Hayward på sig, han drog 18 straffkast på sig i senaste matchen och han måste fortsätta med detta. Bucks gjorde det bra runt korgen mot Irivng och Co i Match 2 också.

Mitt tips inför Match 3 i denna slutspelsserie är Celtics -2.5 hos Unibet @1.98






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.