Speltips: HooGEE - LPS - Svår match för Gäddvisk Boll idag

Finne 5/2

Overkligt, eller vilket ord skall man använda för att beskriva gårdagens bloggspel från Veikkausliiga matchen IFK Mariehamn – KuPS. Spelet som vi satt på, KuPS +0.25 AH, såg allt annat än bra ut i halvtid när hemmalaget IFK Mariehamn gick till en 3-0 ledning och KuPS spelare såg ut som om dom antingen hade firat valborg alltför hårt på färjan över från Finland eller alternativt glömt att stiga av den. Vad hände sedan i den andra halvleken? KuPS kom ut som ett nytt lag och fick in en reducering i den 51:a minuten efter ett självmål och efter det så fortsatte KuPS bara att ösa på och kunde slutligen vinna matchen med 4-3 efter att i paus inbytte Lucas Rangel avgjort matchen vid 90+3 minuter. Detta betydde samtidigt att vi har nu 9 raka vinster på bloggspelen och förhoppningsvis efter idag 10 raka.

Idag torsdag spelas det lite mera matcher här i Finland när vi har 1 match i Ykkönen och 6 matcher som skall spelas i Kolmonen. Har valt att i dagens blogg ta fokus på en av matcherna från Kolmonen var jag tycker det skall skilja rätt så mycket mellan lagen.

HooGEE

Hemmalaget Haukilahden Pallo eller Gäddviks Boll som det officiella svenska namnet är för laget spelar idag sin första hemmamatch i Kolmonen när man möter ett av dom förmodadet topplagen i gruppen LPS. Årets säsong började inte direkt på ett positivt sätt för HooGEE när man förloade öppningsmatchen med hela 6-0 mot Ponnistajat på bortaplan.

HooGEE räknas i år som en av dom största, om inte den största, ”favoriten” att få ta steget ner efter årets säsong till Nelonen. Laget som man har till sitt förfogande skrämmer väl inte direkt många andra lag om vi skall vara helt ärliga. Man har genom åren också varit ett lag som hållit till på den nedre halvan av tabellen och genom åren fått kriga in i det sista för att lyckas förnya sitt kontrakt. Säsongen 2018 slutade man på en 9:e plats i tabellen, och klarade nytt kontrakt med 2 poängs marginal. Säsongen 2017 slutade man också på en 9:e plats i tabellen, men då klarade man kontraktet med 9 poängs marginal, mycket tack vare att både Tikka & LoPa som det året fick ta steget ner från Kolmonen kan betäcknas som mindre bra fotbollslag på denna nivå.

LPS

Laajasalon Palloseura hade förra säsongen en tung säsong när man fick ta steget ner från Kakkonen efter att ha slutat sist i sin grupp när man från 22 spelade matcher tog endast 5 poäng (1 vinst, 2 oavgjorda och 19 förluster) med målskillnaden 26 – 87. Det att man blev tvungna att ta steget ner till Kolmonen var kanske inte någon större överraskning med tanke på att man ifjol fick sin serieplats i Kakkonen i ett sent skede och gick in i säsongen med ett orutinerat och svagt lag för Kakkonen.

Inför denna säsongen så räknas man som ett av dom 4 lagen som skall tillhöra toppen av denna grupp som man spelar i, dom övriga lagen som det pratats om är PK-35, TiPS & MPS/Atletico Malmi. Styrkan hos LPS är att man har hållit stommen av laget intakt i flera år och spelarna känner bra till varandras styrkor och svagheter. Årets säsong för LPS del fick en klart bättre start än vad HooGEE fick när man i öppningsmatchen vann med hela 4-0 hemma mot MPS/Atletico Malmi. I den matchen spelade man smart och lungt och framförallt lagets passningsspel imponerade då.

Speltips och analys

Vi har i dagens match åtminstone på förhand sett ett förmodat bottenlag mot ett förmodat lag för toppstriden av denna grupp. Ser vi på HooGEE:s öppnings match så fanns det inte många glädjeämnen att ta med från den matchen. LPS i sin tur övertygade i sin öppningsmatch och visade att man blir ett lag att räkna med i toppstriden. Förväntar mig att dagens match återigen kommer att bli en tuff match för HooGEE:s del när det skiljer en hel del i kvalitet mellan lagen i min mening. Mitt spel i dagens match kommer således att vara LPS -2.0 AH till oddset 1.85 med 3/5 u hos bet365. Förhoppningsvis får vi senare i kväll rätta tionde raka vinsten på ett bloggspel.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.