Speltips: Gurney kan pressa världens bäste?

Gurley 5/2

Länge sedan jag varit aktiv här. Ber om ursäkt för det först och främst. Ett hektiskt livsschema har satt stopp för särskilt många inlägg. Men nu är jag här igen och ska försöka hitta några spel i Premier League djungeln!

13 omgångar av dom 16 som ska spelas är spelade. Van Gerwen håller allt jämnt ledningen i tabellen och lär vinna den för jag vet inte vilken gång i ordningen. I botten har vi två spelare som är avhängda och bara har äran att spela för. Lite förvånande är att Michael Smith är en av dom spelarna. Finalisten i VM har inte alls hittat rätt och har bara knåpat ihop nio poäng.

Att Peter Wright är i bottenträsket förvånar mig dock inte. Hans ojämnhet har fått betala sig dyrt och det ska bli spännande att följa hans fortsatta 2019. För ska det bli några titlar måste han börja hitta tillbaka fort.

Kvällens omgång spelas i Manchester.

Rob Cross-Michael Smith

Cross såg omänsklig ut för några veckor sedan och jag hade nästan kunnat sätta mitt ena ben att han skulle ställas mot Van Gerwen i en final. Nu är jag inte lika säker längre. Han har svalnat av en del. Motståndet ikväll tycker jag dock är perfekt för att kicka tillbaka. En snabbspelande Smith som inte har något att spela för. Nyckeln för Cross ikväll är att han är med från början och inte ger Smith ett tidigt övertag. För får han det kan det gå av bara farten.

Smith hade behövt en seger förra veckan mot Suljovic för att det skulle finnas en gnutta hopp om slutspel. 6-2 ledning förvandlades dock till 7-7 och det lilla hopp som fanns blåstes ut genom fönstret. Likt många gånger tidigare hade Smith ingen jättebra dag på dubblarna vilket många gånger blivit hans fall.

Cross är den bättre av dessa två i år. Framförallt är hans dubblar väldigt mycket bättre och hittar oftare in under press. Cross har en dubbelprocent på 45% medans Smith har 37%. Tycker Cross ska vara lite större favorit hos bolagen än han är med tanke på att han spelar för en slutspelsplats medans Smith bara är där. Kan mycket bli så att en spelare som Smith (som inte är tourens starkaste mentalt) hittar lite nya vägar då det blir som tre träningsmatcher för honom nu. Tycker Cross ska klara och oddset lockar!

Spel: Rob Cross -1,5 legs till 1,95 hos Unibet

Peter Wright-Mensur Suljovic

Odds på att Wright kommer med nya pilar när han inte har något att spela för? Mr experiment lär ju inte komma med sina vanliga grejer till dom tre nästkommande matcherna om jag får gissa. Det kan så klart slå åt två håll. I veckans Pro Tour smällde han in en average av 114. Det spelar då mindre roll idag då han är såpass ojämn.

Suljovic är motsatsen till ojämn. Just därför ligger han på samma poäng som Wade och Price. Alla tre med 15 poäng på tredje plats. Att hans jämnhet skulle leda till att han nosar på en slutspelsplats trodde jag dock inte när säsongen startade. Standarden är så hög nu så jag trodde inte hans jämnhet skulle leda honom så långt. Men han har höjt sig med sina scores och han hänger med i 180-tabellen vilket jag absolut inte såg komma.

Precis som i matchen ovan så är det både klass och motivation bakom den spelare vi backar. Suljovic vet vi vad vi får av medans Wright kan kasta exakt vad som helst. Det är lite av det läskiga med att gå emot Wright, men i längden är det inget annat än det rätta.

Spel: Mensur Suljovic att vinna till 2,05 hos Bethard

Michael van Gerwen-Daryl Gurney

Van Gerwen har klivit in i en period när han inte går att slå igen. Han vann ett Europa Tour event i helgen där han vann tre matcher i ett avgörande leg. Han är så löjligt mentalt stark och det gör motståndarna rädda för honom. Van Gerwen har förlorat 1/22 senaste matcherna. Han startade med hans mått mätt Premier League inte på det allra bästa sättet. Cross låg i topp i tabellen ett tag innan Van Gerwen kom ihåg att det är hans turnering, så han bestämde sig helt enkelt för att vinna ett par matcher och gå upp i topp.

Gurney startade inte han heller kampanjen särskilt bra, men har kommit starkt på slutet och är bara en poäng bakom slutspelsplatserna. Han är just nu rankad trea i världen och det är inte missvisande i min värld. När han är het är han bäst i världen på att kasta 180s. När han sedan får koll på sina dubblar är han farlig för alla.

Jag vet inte riktigt vad det är med denna match-up, men Gurney gillar den. Han har vunnit de två senaste mot Van Gerwen, och utöver det hänger han alltid med bra i matcherna. Jag tror att han älskar utmaningen och att farten matchen spelas i passar han perfekt. Trots att Van Gerwen är i bra slag tror jag Gurney kan matcha honom ikväll så länge han inte viker ned sig!

Spel: Daryl Gurney +3,5 legs till 1,80 hos bet365

James Wade-Gerwyn Price

Wade är ju årets spelare i mina ögon. Han har gått från att vara en i mängden med sin jämnhet till att på riktigt hota om titeln. Hans dubblar fortsätter vara sylvassa samtidigt som hans scores hänger med bättre och bättre. Bara en sådan sak som att han kastat fler 180s än Van Gerwen och Gerwyn Price känns ju helt orimligt.

Price gör även han en fin kampanj i år. Trodde han skulle vara i bottenträsket vid det här laget. Hans 45% på sitt dubbelträffande har dock hjälpt honom rejält. Något Price verkligen har blivit bättre på i år är att han ännu mindre respekt mot de stora spelarna. Förut kunde han vika sig mot spelare som Van Gerwen, vilket han själv erkänt. Nu vrålar han på efter fina kast och tror på det vem han än möter.

Båda dessa spelare har 15 poäng och matchens värde är enormt. Båda spelarna vet om det och det tror jag gynnar filbunken Wade. Han har dessutom en väldigt fin H2H mot Price. Jag tror det ligger lite i att Price inte gillar farten Wade spelar sina matcher i. Med tanke på matchens värde, att Wade varit i dessa situationer förut och att han gillar att möta Price så håller jag honom som en något större favorit än bolagen gör och därför måste jag klicka honom!

Spel: James Wade -1,5 legs till 2,32 hos Unibet.

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.