Speltips: PHI 76ers @ TOR Raptors - Anfall vs Försvar

Leonard 4/27

Philadelphia 76ers (4-1) @ Toronto Raptors (4-1)

Philadelphia 76ers

76ers mot detta Raptors är i underläge redan från början, det står 0-0 i serien visst men 76ers har problem. Det såg vi i första matchen mot Nets, ingen spacing, Embiid var usel tillsammans med Simmons och Harris pga detta. När paint inte finns så har 76ers väldigt svårt att uträtta något. JJ Redick då? Han kan vara nyckeln men det kommer bli svårt att hålla honom inne på planen då Raptors kommer vilja gå på honom varje anfall och foulproblem kommer vara något som man måste ta med i beräkningen för 76ers. Som sagt, slutspel handlar om matchups och Philly har en otroligt jobbig matchup i Toronto. Marc Gasol kommer vara på Joel Embiid under den här serien och Gasol har hållit Embiid på 14 poäng 34% från golvet under säsongens gång, Gasol är mobil, stor och kommer göra det svårt för Embiid att uträtta något speciellt om Marc lyckas hålla honom utanför paint och göra honom till jumpshooter. Jag tror inte Embiid kommer vara dålig under seriens gång men han kommer inte kunna bully Gasol så som han gjorde mot Jarett Allen, eller få någonting enkelt. Ben Simmons kommer troligen att vara en belastning för 76ers, hans förmåga att inte skjuta bollen utanför paint är något som oroar otroligt mycket speciellt när han möter spelare som Pascal Siakam och Kawhi Leonard två spelare som är långa och atletiska med en vilja i försvarsspelet, även Kyle Lowry kan swtich på Simmons och göra det svårt för honom med sin pitbullmentalitet i försvaret. Simmons användes som en screener i match 3 när Embiid inte spelade och man låste upp Nets försvar på ett fint sätt när man gjorde detta, om man fortsätter med det har man en större chans att få honom mer involverad och få rörelse i Raptors försvar. Om man sätter honom i "the dunker spot" på baseline strax vid korgen där han inte gör någonting kommer Raptors kunna double-team därifrån och 76ers kommer få det väldigt jobbigt och svårt att göra något med Simmons på planen. JJ Redick tog Nets ut riktigt bra under seriens gång, man faceguarda honom och lät honom inte komma runt screens för sina skott i mitten av trepoängslinjen. Detta kommer Raptors också vilja göra med Lowry eller Danny Green. Man kommer dock vilja attackera i kontringsspelet för att få Redick öppen när försvarande lag är förvirrat. Redick är någon som är fruktansvärt dålig i försvarsspelet och han kommer få det tufft mot flera av guardsen i Raptors, Lowry och Van Vleet är två som kan skapa något en-mot-en samt att Raptors kommer vilja switch honom på Kawhi t ex för att få enkla poäng eller fouls på JJ.

Det kommer bli oerhört tufft för 76ers om man inte kan lösa sina problem på studs när dessa kommer fram i matcherna, Brett Brown är inte den bästa matchcoachen och jag tror att Raptors är ett lag som inte alls passar 76ers. Nets t ex var svaga inside och det kostade dem mycket energi att reparera när 76ers kom på hur man skulle attackera detta. Allen kunde inte hålla Embiid utanför paint utan att åka på 3 fouls i första kvarten, detta kommer inte hända mot detta Toronto som både har starters och bänkspelare som kan ta bort Embiid under en längre stund. Philly har för många spelare av samma typ, Jimmy Butler och Tobias Harris, Joel Embiid och Ben Simmons, dessa spelare har i princip samma svagheter och styrkor bortsett från några saker och det kommer bli tufft för dem att justera sitt anfallsspel mot ett lag som är riktigt bra organiserat i sitt försvar och har spelare som kan stoppa 76ers styrkor. Det kommer bli intressat att se vad 76ers kommer på för strategi och om man kan låsa upp Toronto.

Toronto Raptors

Raptors är ett bra organiserat lag, man vet vad man kan och inte kan både i anfallet och i försvaret. Det största med Toronto kommer vara deras mentala styrka, vi såg hur Lowry helt gick under isen i första matchen mot Orlando Magic, kommer han att kunna hålla huvudet högt och spela som den All-Star han är i den här serien? Kawhi Leonard har haft en fin säsong mot Ben Simmons och Raptors kommer vilja få en switch och få Kawhi att jobba mot Ben mycket, Simmons är stor och stark men han har verkligen haft det tufft att hålla Kawhis siffror nere i år. Kawhi Leonard kommer vara en stor faktor på båda sidor bollen i denna matchup och jag tror och hoppas för Raptors skull att han visar upp sig från sin bästa sida som han gjorde majoriteten av matcherna mot Magic. Raptors kommer vilja attackera Simmons och Redick varje anfall, få dessa att foula sig till bänken eller få de att spela passivit. Marc Gasol har en bra matchup mot Embiid om han håller sig utanför paint då Gasol inte kommer kunna uträtta något i längden mot Joel där, bli en strech 5 och space:a golvet för att få ut Embiid ur paint och således kan man få något gjort både från tre och nära korgen. Raptors försvar kommer vara det största i denna matchup, om man kan stoppa Simmons och Co från att kontra in enkla poäng och få dem att spela i ett långsammare tempo har man gjort halva jobbet. Kawhi Leonard har båda sidor bollen haft Simmons i sin ficka då han tvingar fram turnover efter turnover på Ben, han behöver inte alltid gurda honom heller för att få fram turnovers då Kawhi är skicklig på att jobba i passning lanes och att vara aktiv i försvaret är vad han är känd för. När till och med prime Lebron James mumlar svordomar när Kawhi byts in då vet vi att han är primetime.

Raptors försvar som sagt kommer vara en stor nyckel till deras framgång, om man kan hålla siffrorna nere på Ben och Joel har man gjort mycket. Butler och Harris kan gå off och det har vi sett men dessa två har en förkärlek att gå in i midrange vid frikastlinjen och där kommer det troligen vara täppt om center och power forward också är där. Raptors har fördelen att man är ett balanserat lag från bänken också även om detta i mitt tycke inte spelar en lika stor faktor som i grundserien kommer Fred Van Vleet ha en impact därifrån. 76ers bänk är inte alls lika stark och om man kan få in några runs när starters vilar har en ett bra utgångsläge när dessa kommer in igen.

Speltips

Toronto har många styrkor där 76ers har svagheter, man måste utnyttja dessa till max. Kawhi Leonard kommer vara den viktigaste spelaren i Raptors och om han går off kommer man må bra. Mental styrka är otroligt vikitgt speciellt för ett Raptors som har en historia i att choke:a bort sig i slutspelet. Man har dock stor erfarenhet i laget nu i Leonard, Green och Gasol som alla gått långt i slutspelet och förhoppningsvis kan dessa lugna ner nerverna. 76ers problem i anfallsspelet kommer att vara tydliga om Toronto gör sitt jobb korrekt, Joel Embiid och Ben Simmons kommer inte få lika stort utrymme att jobba med i paint som mot det svagare och kortare Nets, Harris och Butler kommer få bära mycket av anfallet tror jag och om dessa inte få utrymmet att operera där de vill kommer dessa också ha det svårt. Försvarsmässigt är 76ers redan på minus, JJ kommer utnyttjas varje gång ner, foulproblem på honom och 76ers har inte ett lika skarpt skytte som med honom. Kontringsspelet och hur Simmons kommer användas är 76ers bästa plan, man måste ut och springa och få Redick öppen när försvaret inte hinner plocka upp honom. Jag tror att det kommer bli tufft för 76ers i denna matchup, Raptors är en helt annan motståndare och man har stora svagheter på båda sidor bollen där Raptors har sina styrkor.

Raptors -7 @2.02 hos Unibet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.