Speltips: Leicester - Arsenal, MAXSPEL på att Arsenals offensiv kärvar

Arsenal

Först av allt: Detta blir en rek med ovanligt hög risk! Spelvärdet är såpass stort att jag kommer lägga ett maxbet med relativt hög risk i min spelbok. Det finns dock en rad olika spelalternativ med mindre risk men fortsatt spelvärde, se Slutsats & Speltips nedan.

Taggat Leicester står upp bra mot toppen av tabellen

Det ser ut att bli en raffinerad upplösning när det gäller tilldelningen av europeiska cupplatser i England och det finns ett par möjligheter att 7 lag istället för 6 tar plats i de europeiska cuperna nästa säsong. Om t ex Manchester City vinner finalen i FA-cupen, samtidigt som de slutar bland de fyra bästa i Premier League, så går den europeiska cupplatsen från FA-cupvinsten istället till ett lag i Premier League och laget som slutar på sjunde plats i Premier League får plötsligt en plats i kvalrundan i Europa League. Leicester är ett av fyra lag som gör upp om just sjundeplatsen i ligan, men skall man hålla hela vägen är en vinst mot Arsenal nog ett måste.

Skador

Leicester saknar sedan oktober backen Daniel Amartay, vilket också är enda skavanken i truppen just nu.

Form

Leicester har haft ett förhållandevis enkelt spelschema det senaste men man har ändock spelat ihop 10 poäng från de fem senaste matcherna, vilket borde varit minst 12 poäng sett till skapade målchanser.

De tre senaste hemmamatchen har Leicester spelat ihop 6 poäng och släppt in 2 mål. På dessa tre hemmamatcher har Leicester släppt till färre skott på mål per match än genomsnittet på hemmaplan i ligan (3,3 mot 3,9).

Arsenals offensiv skadeskjuten och överskattad

Räknar man enbart matcher på bortaplan i ligan så är Arsenal bara det nionde bästa laget hittills denna säsong. Man skapar generellt färre avslut och kommer till färre skott på mål än genomsnittet i ligan på bortaplan. Kanske är det så att deras mediokra bortafacit nu satt sig i huvudet på hela truppen? Kanske anpassar man spelet alltför mycket efter motståndet och fastnar i ett alltför defensivt tänk? Hur som helst så är det långt ifrån stabila insatser Arsenal nu radar upp just på bortaplan. Dessutom har Arsenal semifinal i Europa League mot Valencia bara dagarna efter matchen mot Leicester; och med tanke på bortaformen i ligan känns nästan en vinst i Europa League som en mer realistisk biljett till Champions League än en topp-4-placering i ligan.

Skador

Bortalaget dras med en handfull skador och frågetecken inför helgen. Bl a är forwardsalternativet Danny Welbeck och offensivt lagde ytterbacken Héctor Bellerin borta sedan ett par månader tillbaka. Mest oroväckande för Arsenal är dock att ytterligare tre tunga offensiva pjäser är tveksamma till spel på söndag. Pierre-Emerick Aubameyang, som stått för flest mål och avslut denna säsong, missade onsdagens match mot Wolverhampton p g a problem med bihålorna; vad jag kan läsa mig till någon slags ingrepp som förmodligen innefattar antibiotika. Aaron Ramsey, som stått för näst flest assist denna säsong, klev av med bristning i låret mot Napoli förra veckan och missade även matcherna mot Crystal Palace och Wolves. Granit Xhaka, som stått för flest passningar denna säsong, klev av med känning i höften mot Napoli förra veckan och missade matchen mot Crystal Palace.

Form

Arsenal har skrapat ihop 6 poäng från de fem senaste matcherna vilket är lite smickrande siffror. Det var t ex tack vare säsongens tavla av Watfords målvakt Foster och en utvisning på dennes lagkamrat Deeney i elfte minuten som den matchen svängde över i Arsenals favör.

De tre senaste bortamatchen har Arsenal visserligen inkasserat 3 poäng och gjort 2 mål och då spelade man som sagt 80 minuter med en man mer mot Watford. På dessa tre bortamatcher har Arsenal skapat färre avslut per match än genomsnittet på bortaplan i ligan (12,3 mot 13,8) och man har även kommit till färre skott på mål per match än genomsnittet på bortaplan i ligan (3,0 mot 4,4). Överlag har Arsenals prestationer på bortaplan i ligan sett ostrukturerade och oengagerade ut.

Analys

Leicester har riktigt bra siffror mot topplagen i tabellen, i synnerhet om man skrapar lite på ytan. Man är efter Manchester City och Liverpool det lag som har bäst skott-på-mål-differens mot just topp-6-lagen, man skapar t o m fler skott på mål än man släpper till på hemmaplan. Dessutom är det bara fyra lag i ligan som släppt till färre skott på mål än Leicester på hemmaplan mot lagen på övre halvan av tabellen.

Statistik för Leicester 2018/2019: Differens och snitt för skott på mål mot topp-6 resp övre halvan

Arsenal däremot har ett ganska bedrövligt facit mot lagen på övre halvan av tabellen. På bortaplan har man en av ligans sämsta skott-på-mål-differenser. Tittar man specifikt på lagen som ligger på plats 7-10 i tabellen, som är snarlika Leicester på många sätt, så har Arsenal haft påfallande svårt att skapa målchanser på bortaplan - bara fem lag har lyckats sämre.

Statistik för Arsenal 2018/2019: Differens och snitt för skott på mål mot övre halvan resp lag 7-10

Sen tycker jag att antalet gjorda mål för Arsenal är väldigt intressant här. Arsenal har krutat in 69 mål i ligan denna säsong. Samtidigt har man kommit till totalt 155 skott på mål. Detta ger en konverteringsgrad på närmare 45%. Vilket är abnormt högt! De senaste 10 säsongerna har bara 3 lag haft en konverteringsgrad strax över 40% efter avslutat ligaspel, nämligen ligasegrarna:

  • 2013/2014 när Manchester City sportade Yaya Toure i sitt livs form och Edin Dzekos engelska karriär peakade.
  • 2016/2017 när Conte fick till sin kollektiva magi i Chelsea och Eden Hazard hade sin kanske allra bästa säsong någonsin.
  • 2017/2018 när Manchester City löpte amok och tog 100 poäng på en och samma säsong och det lossnade rejält för Raheem Sterling.

Konverteringsgrad (skott på mål) i Premier League säsongerna 2008/2009-2017/2018

Jag tycker att det är osannolikt att dagens Arsenal kommer vara det mest kliniska laget vi sett i Premier League på minst 11 år när denna säsong summeras. De har haft en stor portion tur hittills. Dessa saker har en tendens att jämna ut sig över tid och jag kan defenitivt se Arsenal gå mållösa från ett par av de avslutande matcherna denna säsong, speciellt på bortaplan. Man möter nu ett dynamiskt och flexibelt mittfält i Leicester; Arsenals mittfält har sett riktigt ihåligt ut senaste bortamatcherna mot Everton och Wolves och man skapade endast tre tama avslut på mål totalt på dessa två matcher. Jag ser framför mig en matchbild där Leicester gärna ser att Arsenal för en del av spelet med en medveten strategi att såra dem med sitt blixtrande omställningsspel, och att detta i sin tur gör Arsenal än mer ängsliga och avvaktande.

Mer statistik kring Premier League hittar ni här!

Slutsats & Speltips

Arsenal har överpresterat något kopiöst när det gäller målproduktionen men maskineriet har börjat hacka betänkligt på bortaplan. Nu möter man ett Leicester som är väldigt duktiga på att freda sig från farliga målchanser. Mitt speltips blir att Arsenal gör 0 mål på söndag. Insatsen är maximala 10/10 units.

Oddset på att Arsenal skulle gå mållösa från bortamatchen mot Wolves i onsdags låg på ungefär 3,75 vilket kändes något för högt. Jag tycker utan tvekan att Leicesters defensiv är bättre än Wolves - i synnerhet mot topplagen. Att då kunna spela att Arsenal åker hem mållösa från King Power Stadium i Leicester till 4,70 är i mina ögon ett exceptionellt högt spelvärde.

Men även att t ex Arsenal gör under 1,5 mål och Båda lagen inte gör mål ligger generellt lite för högt hos oddsbolagen just nu och kan spelas med lite mindre risk.

Här kan ni se alla odds inför matchen!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.