Speltips: Inter Milan vs. Juventus - Mästarna på besök

Martinez 4/24

Det är dags att blicka fram emot helgen även om veckan är fylld av framförallt cupmöten samt en omgång i Allsvenskan som tar vid redan under onsdagen, utifrån mitt perspektiv då och de ligor jag följer. Men det vankas stormöte i Serie A under lördagen som jag redan nu skulle vilja sätta tänderna i och det är mötet mellan Inter Milan och Juventus på San Siro.

Inter Milan

Det är alltid speciella matcher när topp 6-lagen dyker upp för en kvällsmatch i Milano, redan förra helgen såg vi just en sådan när det var Roma som gästade just Inter. Efter ett tidigt ledningsmål ifrån Roma, som där och då såg ut att vara mer på tå, så hittade tillslut Inter igenom Romas försvar efter långa sekvenser utav bollinnehav som ofta inte ledde till något annat än inläggsförsök. Just ett inlägg var det dock man gjorde mål på, efter att formstarke D'Ambrosio måttat mot Perisic.

Det var guld värt att det var just han som fick göra målet, en Perisic i flow är mycket trevligare än en utan. Denna match mot Juventus blir dock en helt annan och egentligen allt ifrån Romas match kan man stryka ett streck över, för Inter kommer inte att vara bollförande med ett bollinnehav nära 70-strecket. Istället för att hitta lösningar ur stillastående sekvenser kommer det mer hamna om att brösta upp sig, där man får fokusera på att spela med fart och kraft - Vilket passar Inter bättre. Det är en viktig match för att behålla avståndet ned till fjärdeplatsen och man har dessutom optimalt läge att slå Juventus, med allt vad det innebär.

Positiva besked från skadelistan, som i princip är tom vilket också innebär att Brozovic är tillbaka till helgen och det är en viktig pusselbit i Spalletti's lagbygge. Bästa möjliga lag förväntas även att ställas ut på plan och inga konstigheter i formeringar eller uttagning väntar, vilket även innebär att Lautaro Martinez startar och Icardi inleder på bänk.

Juventus

Juventus kunde fira sin åttonde raka titel under lördagen efter att ha gått en överraskande hård fight mot Fiorentina. "De Lila" tog även ledningen och hade åtminstone två eller tre superlägen att utöka den innan Juventus hittade in i matchen via ett hörnmål och sedan tidigt i andra tog ledningen och lät klockan rinna ut. Det var ingen imponerande insats och tittar vi bakåt var det åtminstone en månad sedan vi såg en sådan, hurvida vi får se Juventus på alla cylindrar igen denna säsong får vi nog se som högst osannolikt, då Scudetto'n är firad medans uttåget mot Ajax nöter i bakhuvudena.

Fokus ligger snarare på vad man behöver göra inför nästa säsong, inte för att vinna ligatiteln igen utan självklart Champions League. Det har kommit både ena artikeln efter den andra om missnöje ifrån den stora stjärnan som köptes in inför säsongen, men det är typiska rykten som kommer utifrån situationen och högst troligtvis inget som kommit från han själv.

På skadefronten sitter ett gäng spelare där vi har Douglas Costa, Dybala, Mandzukic, Khedira och Perin borta och det stora frågetecknet sätter vi kring Chiellini som eventuellt skulle börja träna under onsdagen med laget igen. Hurvida man slänger in honom direkt i en på pappret betydelselös match, med risk för att få bakslag, tycker jag känns ganska onödigt men absolut ingen omöjlighet - Med tanke på hur dåligt det sett ut bakåt just. Samtidigt vore det att underminera sig själva, man har förlängt med Rugani och valt att satsa på honom, då är det i mina ögon ganska självskrivet att han också ska få medverka i sådana här matcher. Framåt är det Cuadrado och Bernardeschi som förväntas spela brevid Ronaldo, men räkna med att Moise Kean kommer att få speltid här.

Jämför spelbolagens odds inför matchen.

Speltips

Motivation före klass heter det vilket även tydliggörs när vi tittar på oddssättningen inför den här matchen där Inter är favoriter med ett "Draw No Bet"-odds på strax över 1.75. Det är alltid konstigt när Juventus inte är favoriter i ligan men här tycker jag att det är ganska befogat och anser till och med att Inter står lite väl högt. Som nämnt i genomgångarna utav båda lagen så har inte Juventus sett bra ut under en längre tid, man har såklart ett bra lag att ställa ut trots skador men mättnadskänslan är tydlig och det är många frågetecken runt om laget inför framtiden när säsongsavslutningen närmar sig. Om vi viktar det mot ett Inter som inte haft en suverän säsong men som älskar att spela dessa matcher, där man slipper ta hela ansvaret att bevara bollen och bara ösa på utan att övertänka. Man hamnar ju ofta även ute på kanten vilket kommer att bli en intressant batalj mot Juventus eftersom just Juve's ytterbackar under lång tid varit otroligt formsvaga och misstagsbenägna.

Jag förväntar mig ett Inter som bjuder upp Juventus i banan vars främsta mål med de återstående matcherna kommer ligga i att hjälpa Ronaldo att vinna skytteligan, vilket han nog även själv vill också men som lätt övergår i onödiga skott långt utifrån etc. Här kommer Inter att hitta luckor och omställningslägen mot ett Juventusförsvar som är långt ifrån vad det en gång var och det skulle förvåna mig om inte Inter skapar en majoritet utav målchanserna under matchen. Jag har två objekt med olika insatsnivåer i matchen och först ut är Inter -0.25 till 2.14 hos Bethard (eller någon av deras syskonsajter), samt Ö2.75 mål i matchen till 2.59 hos samma bolag. Det var allt för denna gången!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.