Speltips: HOU Rockets @ UTH Jazz - Viktig pusselbit

Mitchell 4/20

Houston Rockets (2-0) @ Utah Jazz (0-2)

Houston Rockets

Rockets tog hand om Jazz så som man skulle på hemmaplan, det var egentligen ganska rätt fram för Houston hela vägen genom dessa två matcher. Deras gameplan funkade till stor utsträckning och Jazz hade det tufft med att hålla James Harden i överlag. Harden gick loss mer i andra matchen än den första men det viktigaste för Rockets det var att andra spelare tog ansvar, det fanns andra alternativ att luta sig mot och det blev inte en ensamshow. PJ Tucker, Eric Gordon t ex klev fram och satte sina skott så som man ville att de skulle göra, Det var inga som helst problem för dem under stora delar av matcherna att sätta sina skott, man kände det helt enkelt, man hade en bra känsla i handleden. Jag tycker Rockets plan mot detta Jazz har gått i lås inte bara för att Rockets utför den på ett bra sätt men mer på hur man utnyttjar Jazz lite slarviga positionsspel i försvaret. Harden till Clint Capela alley-oops är ett bra exempel då jag tycker Jazz är alldeles för snabba i försvaret att gå bort sig på en så enkel grej. Vi alla vet att Harden kommer ha tre alternativ under hela matchen, trepoängare, passa eller gå på korg. Han är oerhört effektiv på alla tre sakerna men två av dessa grejer är han en nivå bättre i och det är trepoängaren och att passa när han ser att försvaret går bort sig, vilket Jazz och framförallt Rudy Gobert gör. Harden ser ofta att Gobert går upp en aning för högt när han kommer in från sin rotation, enkel lobbpass upp till Capela för en dunk, detta är vad Harden oftast vill göra då hans floater inte är den bästa och Gobert är lång. Detta är väldigt effektivt för Rockets då det blir enkla poäng varje gång ner. James stepback är alltid dödlig när han får utrymmet och detta har han fått från Jazz, jag tycker inte Jazz har följt sin egen gameplan särskillt noga och man faller på detta om och om igen i dessa två matcher. Det Rockets gör bra är självklart att utnyttja Goberts långsamhet i pick and roll, detta har man dödat Jazz med med Harden och Chris Paul vid rodret, detta ska man fortsätta med tills Jazz hittar ett svar. Rollspelarna har gjort det man ska göra och det har gett stor utdelning då anfallet sett knivskarpt ut.

I natt är det samma gameplan som på hemmaplan. Pick and roll så mycket man bara kan med Goberts man och leta fria ytor vid trepoängslinjen alternativt att Paul opererar sig in emellan sin guard och centern för en midrange, det som han gör så otroligt bra. Det som kan stoppa detta är ett få justeringar från Jazz som jag kommer ta upp senare i texten men också att rollspelarna har en sämre afton än vad man haft tidigare. Det är alltid svårt, vilket lag man än är, att komma in i en motståndares arena och vinna. Detta är Game 3 och Rockets behöver inte känna någon stress då man har gjort sitt i Houston hittills. Jag tror att det kommer bli en tuffare matchup i Utah än vad det var i Houston, helt klart.

Utah Jazz

Jazz har haft det tufft offensivt under dessa två matcher, Donovan Mitchell har varit under isen helt klart och framförallt i första matchen då han hade hela 8 turnovers med 0 assist. Han har det svårt med skyttet hittills, detta måste bli bättre asap. Han kan inte skjuta så här dåligt i natt för då kommer Jazz förlora och säsongen är i princip över i sådana fall. Jazz anfallsspel är det som har förstört för dem, även om Rockets har spelat väldigt bra försvar så här långt bör Jazz kunna utnyttja Derrick Favors mer i postup situationer mot Tucker t ex, Joe Ingles måste ha en mer framträdande roll när Mitchell inte går lika bra och jag tycker inte resten av laget har klivit fram så som man bör göra i en slutspelsserie. Man måste justera sin gameplan om Mitchell inte går igång efter halva matchen, han är en volume shooter men ibland måste ta ett steg tillbaka och inte känna så stor press, det är ett maraton fortfarande och man är på bortaplan. Pressen ligger på Rockets men Jazz spelar nervöst och hittar inte igenom försvaret på det sätt de verkligen kan. Mycket handlar också om detaljer i försvaret som måste rättas till omedelbart. Gobert är den viktigaste pusselbiten i detta. Han får inte falla in i sin traditionella center spelstil, han vill så gärna möta Harden vid korgen men han måste ta ett par steg tillbaka han med, bokstavligen. När Harden får läget att gå på korgen flyttar Rudy upp för långt upp, han kommer upp till semicirkeln vid frikastlinjen och om ingen roterar för att täcka upp för honom, vilket är svårt, kommer alley-oops komma till Capela hela kvällen lång. Gobert måste ta två steg ner till semicirkeln under korgen för att kunna guarda två positioner samtidigt, Harden och Capela. Denna justering gjorde man i slutet av matchen i Game 2 och det gick väldigt bra. Gobert fick handen på en alley-oop pass en gång och ett par andra gånger var Harden tvungen att göra floaters vilket han inte alls är lika bra på som andra saker. Man måste ge upp vissa saker, Jazz måste ge Harden floaters för det är det bästa alternativt för Jazz, James är obekväm med att göra dessa och han är inte lika effektiv. Jag har hopp om att coach Quin Snyder har sett detta under sina filmsessions och att det tagit upp. Jag vill se Gobert täcka av två viklar i natt när han kliver upp mot Harden, detta är pusselbit nummer ett.

Pusselbit nummer två är att Ricky Rubio och andra spelare som guardar Harden verkligen ligger på hans högra sida om man ska göra shadeförsvaret. Upp med händerna och är klistrad på hans högra sida, fötterna mot sidlinjen och följ med honom, andra kommer att rotera för att täcka korgen och det är här det är viktigt att Gobert stannar vid semicirkeln vid korgen, vingspelaren roterar lite för att täcka av passen till hörnet för en trea och här har man gjort jobbet till 100% för att täcka av alla vinklar och man har gjort det så mycket svårare för Rockets att göra poäng. Under dessa två matcher har inte gameplan alls följts och vissa spelare har till och med varit straight up mot Harden, ligans bästa en-mot-en spelare, vilket är ett stort no no. Detta måste sitta till 100% från Jazz sida om man ska hänga med mot detta anfallsstarka Houston. Lagförsvaret är A och O för Jazz just nu, det finns inget annat. Om man följer denna gameplan så som man uppenbarligen vill så måste man göra det som Bucks gjorde och man måste göra det tajt.

Speltips

Jazz är i underläge 2-0 inför Game 3 tre här, om man förlorar denna hemmamatch kan man lika gärna ställa in skorna i Game 4 för det är i princip kört då. Utah måste vinna, jag tror och hoppas att man kan störa Houston så mycket att Jazz anfallsspel inte behöver vara så otroligt bra för att man ska vinna, självklart hade det varit bra om man kunde kliva upp ett par-tre nivåer. Jag tror Rockets är ganska nöjda med sin 2-0 ledning, man har slagit ut detta lag redan en gång, man har vunnit matchen man skulle och man kommer på besök till Utah nu utan press. För mig lockar Jazz -2.5 @2.00 Unibet inför denna kamp. Jazz kommer göra allt i sin makt för att hålla detta vid liv och jag är övertygade om att detta försvar, som är en av ligans bästa kommer kunna justera detaljer för att sakta ner Harden och Co.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.