Gårdagens bloggspel hittade utan desto större problem hem när den enda matchen i Kolmonen mellan ÅIFK och ToVe slutade 0-0 och underspelet 3.0 mål aldrig var direkt hotat, skönt. Ny dag idag och nu finns det några fler matcher från Finland när det idag spelas en match i Veikkausliiga, från vilken jag redan har ut ett bloggspel, sen har vi en match från damernas första division och en match från Kolmonen. Utöver dessa matcher så spelas det också en del träningsmatcher och har i dagens blogg valt att ta fokus på en som spelas i Uleåborg.

JS Hercules

Uleåborgslaget JS Hercules som inkommande säsong kommer att spela i Kakkonen spelar sin sista träningsmatch inför seriestarten den 27:e april när man på hemmaplan möter SJK Akatemia.

JS Hercules gick in till denna säsong med en ny tränare när Mikko Isokangas tog huvudansvaret i klubben. Resultaten på försäsongen för JS Hercules del har varit klart godkända när man tog sig vidare från gruppspelet i Kakkosen Cup och kommer att spela senare under sommaren final i Kakkosen Cup. Tack vare dom goda resultaten i Kakkosen Cup kvalade man in till slutspelet av finska cupen var man sedan fick respass av FC Inter som spelar i Veikkausliiga.

Efter att finska cupen tog slut för lagets del har man hunnit med att spela tre träningsmatcher före dagens match. Förra helgen spelade man mot Kajaanin Haka och vann den matchen med 4-1 efter att tidigt ha gått till en 3-0 ledning i matchen. Före matchen mot KajHa vann man med 2-1 hemma mot PK-37 och spelade 0-0 mot RoPS 2. I matchen mot Kajaanin Haka roterade man rätt så friskt i sin trupp när bl.a. U15 målvakten Aki Peltokorpi och lika gamla backen Narith Sarkkinen fick speltid i den matchen. Man saknade också i den matchen en del av dom mera rutinerade spelarna p.g.a. skador när Markku Huoponen, Sami Karjalainen, Nazim Amokachi & Adeniran Muritala stod över matchen.

Inför dagens match mot AC Oulu säger tränaren Isokangas att man inte kommer att rotera lika friskt i laget som man gjorde mot Kajaanin Haka. Han tillägger också att man inte kommer att ta några risker med dom spelare som har haft småskador utan låter dom vila till seriestarten. En sak som han vill att laget skall läga fokus på är att spela ett kompakt försvarsspel mot AC Oulu.

AC Oulu

AC Oulu som inför denna säsong räknas som den största favoriten att ta steget upp från Ykkönen till Veikkasuliiga spelar liksom JS Hercules sin sista match före seriestarten nästa vecka borta mot KTP. Ledningen för AC Oulu gick ut i ett tidigt skede på säsongen och sade att man har bara en målsättning i år och det är att ta steget tillbaka upp till Veikkausliiga.

AC Oulu har under vintern lyckats bra med att förstärka sitt lag när följande spelare har anslutit sig till truppen:

  • Alexander Jibrin, OLS
  • Fugo Segawa, RoPS
  • Joni Korhonen, FC Honka
  • Loorents Hertsi, FC Lahti
  • Venício Tomás Ferreira dos Santos Fernandes, AC Kajaani
  • Pekka Welling, OLS
  • Juho Mäkelä, PS Kemi

Den enskilda förstärkningen som fick mest väsen när det blev klart är rutinerade anfallaren Juho Mäkelä som nu återvänder till Uleåborg efter en längre tid i diverse klubbar både i och utan för Finland. I och med värvningen av Mäkelä har AC Oulu nu ett grymt anfallspar tillsammans med förra säsongens skyttekung Alvarado Morin. Från förra säsongens trupp tappade man några viktiga spelare när rutinerade Markus Heikkinen avslutad sin karriär och Ykkönens bästa mittfältare säsongen 2018 Jair flyttade till FC Ilves. Överlag så håller jag dock AC Oulu som den starkaste kandidaten att ta steget upp från Ykkönen denna säsong.

Speltips och analys

Enligt mig skall det skilja en hel del i kvalitet mellan dessa två lag idag. Även om JS Hercules är ett bra lag för Kakkonen och kommer att ha alla möjligheter enligt mig att placera sig på den övre halvan av tabellen så håller jag AC Oulu som ett klart bättre lag. Tar vi ännu i beaktande att JS Hercules har inför dagens match frågetecken för flera av lagets mera rutinerade spelare medan AC Oulu kommer med en närapå full trupp till matchen, Pekka Welling är den enda spelaren saknas för bortalaget, så skall AC Oulu vara rätt så klara favoriter i dagens match. Förväntar mig att AC Oulu kommer idag att vara det bollförande laget medan JS Hercules får sikta in sig på sin defensiv. Ser vi på vilka offensiva krafter som AC Oulu har i sin trupp så skalla man klara av att vinna dagens match enligt mig med minst några mål. Mitt spel från denna match kommer att vara ett MAXSPEL nämligen AC Oulu -1.0 AH till oddset 1.925 med 5/5 u hos bet365

Alla rekar

AC Oulu -1.0 AH

JS Hercules - AC Oulu

bet365 1.93
5.00 u
  • 4.63 u
    Resultat

Ett inlägg av