Orlando Magic (1-0) @ Toronto Raptors (0-1)

Orlando Magic

Magic tog en minst sagt överraskande seger senast mot Raptors. Man vann med ett par poäng och nu har man hemmafördelen helt plötsligt. Jag ska inte säga att Magic spelade outstanding eller något liknande, det mesta låg i Raptors hörna hela matchen. Magic spelade som Magic brukar göra och man gjorde det man skulle. Man hade det svårt inside med Nikola Vucevic hela matchen och han uträttade inte mycket där, som jag misstänkte, då han bara hade 6 poäng fram till djupt in i 3Q. Men trepoängsskyttet var eld vilket gjorde att man kunde dra ifrån i 2Q när Toronto fick det svårt att sätta bollen i korgen. Magic sköt nästan 50% från tre och man kände sig heta under majoriteten av matchen. Magic imponerade inte försvarsmässigt då man lämna många skott obevakade och man hade svårt att komma genom screens. DJ Augustin t ex lämnade Kyle Lowry öppen hela matchen inte bara från långt håll men också när Lowry gick in för layups men Lowry kunde inte köpa ett poäng när han gick 0-9 från golvet, detta försvarsspel kommer att straffa sig om man fortsätter lämna folk öppen. Magic gjorde det bra att man aldrig lät Raptors dra ifrån när de ledde med 6-8 poäng, Magic kom alltid tillbaka, man hade en bra mentalitet och kände att man kunde hålla detta nära speciellt när man var så heta utifrån. Försvaret inside var bättre än försvaret på perimeter och man lät inte Toronto komma in för enkla poäng utan det var mycket fadeaways vid frikastlinjen eller floaters som Toronto var tvungna att skjuta. Laget gjorde det svårt för motståndet att komma in nära korgen vilket var bra och det ska man ta med sig, man har långa spelare på rätt positioner för att det ska funka.

I natt kommer Magic behöva hålla det här skyttet uppe, om man inte gör det komma man få det svårt att göra poäng. Raptors som vi såg stoppade Vucevic med Serge Ibaka och Marc Gasol som båda två är oerhört bra försvarsspelare som sagt. Terrence Ross och DJ Augustin kommer båda vara viktiga likt förra matchen och om Magic kan hålla det nära även denna gång kommer man ha en bra chans att oroa Raptors i slutminuterna och vi vet att Magic har fina clutchspelare som inte är rädd att avgöra en tajt match.

Toronto Raptors

Oj! Raptors mentala styrka är inte alls bra. Kyle Lowry måste verkligen ta på sig den här förlusten han och coach Nick Nurse. Att Lowry går 0-9 från golvet är oacceptabelt och att Nurse inte spelade Kawhi mer än 33 minuter eller gav honom mer skott då Kawhi Leonard sköt 55% från golvet och var en maskin som höll laget nära varje gång Magic gick upp med några poäng, denna coachning är oacceptabel, Nurse måste se att Kawhi kan avgöra detta och inte hålla honom på bänken så länge i 3Q. Otroligt dåligt och jag hoppas han förstår det och ändrar Kawhis minuter till denna matchup. Kawhi Leonard är en superstjärna och han har visat det gång på gång, han är otroligt allround och bör spela runt 38 minuter åtminstonde då kommer han kunna ge Raptors den edge man behöver. Raptors spelade ett bra försvarsspel och man gjorde det man skulle, det var anfallet som förstörde för dem, man spelade för mycket iso och gjorde det enklare för Magic att försvara sig. Man måste få Magic att röra på sig mer och få enklare skott både nära och långt ifrån korgen. Raptors har ett stabilt lag men man bör inte luta sig på sin bänk så mycket som man gör, det är en annan nivå i slutspelet och även om man har många bra spelare på bänken spelar de sällan mot starters vilket man gör under slutspelet. Detta måste ändras, rotationen måste se annorlunda ut. Spela alltid någon starter med bänken som många andra lag gör för att kontrasterna inte ska bli för stora och det kan swinga matchen rejält.

Detta är en måstematch för Raptors, om man förlorar den här matchen är man verkligen illa ute, det med två bortamatcher i Orlando framför sig och jag förväntar mig en väldigt hög nivå från detta lag både i försvaret och i anfallet. Man fick bra skott från tre under första matchen men kunde inte sätta dem detta kommer inte hända två matcher i rad och Lowry kommer inte vara så skämmig som han var i första matchen. Laget har kniven mot strupen redan nu och man måste spela på topp från början till slut och låta Kawhi Leonard vara ledare han kan vara.

Speltips

Raptors måste vinna, man kommer vara arga efter förlusten och man kommer komma ut med eld i blicken för att döda den här matchen från första quartern. Jag har svårt att se att Magic kommer skjuta lika bra som man gjorde i första matchen, Magic har starka mentalt och man hade bra spelare i clutch situationer jag är dock övertygad om att denna match inte kommer komma ner till slutminuterna. Raptors kommer ha avgjort detta långt innan det. Raptors -10 @1.97 hos Unibet lockar inför denna matchup.

Alla rekar
TOR Raptors -10
2019-04-17 02:00
ORL Magic @ TOR Raptors
8.00 u
7.76 u
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
Jalsjalley Jalsjalley