Utah Jazz (0-0) @ Houston Rockets (0-0)

Utah Jazz

Jazz kommer in i denna matchup med förra året i bakhuvudet. Donvan Mitchell visade att han var någon att räkna med en lång tid framöver för Utah som inte riktigt haft en go-to-guy och stjärna sen Deron Williams sen 2011, Mitchell tog över Jazz offensiv och skapade det som Jazz behövde, visst vi kan vara petiga och säga att han sköt mycket skott och kanske inte var den mest effektivaste men det spelar mindre roll när laget behöver en sådan spelar typ som kan ta över matcher. Han kommer såklart vara oerhört viktig även i denna matchup mot Houston tillsammans med Rudy Gobert och Joe Ingles tycker jag att Jazz har en ganska fin chans att kunna knipa två vinster - åtminstonde - i denna serie. Jazz defensiv är alltid i fråga när man talar om dem, man har en DOPY i Gobert men om vi tittar på hans impact förra året så var den långt ifrån stor. Clint Capelas snabbhet och pick and roll med Harden/Paul ställde till med stora problem för den store fransmannen och det har inte förändrats särskillt mycket sen i år. Han defensiva impact är inte lika stor som mot andra lag och det är framförallt för att han är en tradiionell big man och hans första instikt är att skydda paint och korgen, då hamnar han för långt bak och Rockets kan operera med en floater eller driva på korg för layup eller om han tappar Capela blir det en alley-oop. Han och Kyle Korver kommer bli mobbade hela matchen i pick and roll situationer och det kommer bli svårt att hinna rotera laget för att stoppa Chris Pauls midrange jumper. Vad Jazz måste göra är att försöka switch så mycket som möjligt så att det blir svårare för Rockets att utnyttja svagheter. Utah har långa spelare som är snabba i position, t ex Crowder, Rubio och ett par andra, dessa kan störa rytmen i Houstons spel men då måste det vara minimalt med fel i rotationerna, vilket är svårt att ha under 48 minuter.

Jazz anfallsspel är deras stora "fel". Inte för att det är dåliga sets eller någonting sådant, man har inte tillräckligt med scorer för att vara effektiva. Mitchell får ta det stora lasset, även om han är en riktigt duktig spelare så är han fortfarande ung och utvecklas hela tiden.I år har snittet gått upp med 3 poäng och han är marginellt sämre i sina % men den stora skillnaden är att lag har honom på scoutrapporter nu, lag är förberedda för Mitchell och det kommer Rockets också att vara. Han kommer att få det tufft om han skjuter från distans och "settle for jumpers", han måste in på layups så mycket som det bara går, han är en väldigt stark avslutar runt korgen och det är där han har varit som mest effektiv i år. Jazz anfallsspel är en uppbyggnad, man tar det långsamt för att få Gobert med i spelet med postups och liknande, detta är både en för och nackdel då Jazz har större spelare i paint, Derrick Favors och Rudy Gobert gör sina poäng i paint medans Rockets bara har Capela medans PJ Tucker är något kortare än dessa två. Nackdelen är att Rockets får tid på sig att samla sig i sitt försvar och Harden får "vila" i försvar då han kommer guarda någon som står ute vid trepoängare för spacing. Men vill man spela ett snabbare spel? Jag tror att man skulle må bra av att öka tempot lite i anfallet medans man försöker få ner någon djupt i paint i kontringsspelet a lá Denver Nuggets. Med det sagt tror jag Jazz kommer få det svårt att hålla sig nära Rockets i just denna match, Rockets har för mycket kvalitet där Jazz har svagheter. Pick and roll med Harden/Paul/Capela kommer ge stora problem för Jazz - och om, mot all förmådan Harden börjar skjuta midrange - kommer man ha otroligt stora problem, Rudy kommer inte veta vad han ska göra alls och man kommer behöva ta ut honom och då tappar man otroligt mycket i försvarsspelet.

Houston Rockets

Rockets föll ner till 4:e seed sista matchen och nu får man möta Utah som man vann mot med 4-2 i matcher senast. James Harden har varit helt genialisk under säsongen och hans fysika förbättring har gett frukt för honom själv och för laget. Han ser mycket mer vältränad ut i år och att han har konditionen och styrkan att gång på gång gå för 40-50 poäng är utan dess like. Rockets som lag har en one up på Jazz i mina ögon, Rockets spel är motsatsen till Jazz lagorienterade spel och James har haft det riktigt bra mot Jazz under åren där han gjort flera 50 poängsmatcher. Detta är pga Jazz långsamma tempo och att man inte hittar svar i försvaret av pick and roll. Det som skulle göra Harden ännu mer vass, kan ni tänka er det? Är faktiskt att skjuta midrange, vi såg igår hur Brooklyn mördade 76ers i just detta med D'Angelo Russell och det är en prefekt matchup för någon som James Harden och Chris Paul att utnyttja ytorna mellan PG och C. Men detta kommer inte att hända då Rockets tittar ner på midrange skottet och det kommer bli svårare att vinna matcher för dem om man ska förlita sig på trepoängsskyttet, layups och frikastlinjen. Chris Paul är den enda i laget som har grönt ljus att skjuta i midrange, han är så otroligt effektiv i den ytan att han gör nytta i coach D'Antonis ögon. Min personliga åsikt är att man bör utnyttja detta mer från Hardens sida också, hans floaters är inte on point riktigt och jag tror att han skulle må bra av att få känna på hur det känns att få några enkla poäng med sig. Harden är fantastiskt spelare, det vet vi redan men han gör saker lite för komplicerat ibland och speciellt som vi såg mot Milwaukee Bucks här sist att han blir otroligt frustrerad när försvaret tar bort hans två go to moves, trepoängare och layup, han börjar kasta iväg bollen bara och Rockets tvingas förlita sig på andra spelare som inte är lika effektiva. Midrange är inte ett dåligt verktyg om man möter detta Jazz, det tåls att funderar sig, Harden kommer att försvaras hårt, det vet vi, Jazz kommer kasta allt från fullcourt press, traps till att skugga hans vänster sida så han inte kan göra sina stepbacks och måste driva på korg. Det kommer bli mycket intressant att se om Rockets hittar på något nytt eller om man fortsätter på sin trepoängstaktik till fullo som man gjort hittills.

Försvarmässigt är Rockets mittemellan, man försöker döda motståndet med anfall men jag tror att man kommer rycka upp sig nu när det är slutspel. Ja, man tappade bra försvarsspelare inför säsongen i Ariza och Mbah a Moute men jag tycker ändå Rockets har haft ett helt okej försvar. Capela har klivit fram ännu mer än tidigare och han har blivit en bra rim protector för laget. Rockets är topp 10 på att försvara paint där Jazz gillar att operera och om man lyckas hålla Utah ute vid frikastlinjen kommer man att må bra, få Jazz att skjuta midrange jumpers, där är Utah sämre ifrån än nära korgen och om man kan stoppa poäng under korgen, samt offensiva returer kommer detta att gå bra. Jazz har stora pjäser under korgen och det kommer vara viktigt att inte låta dessa känna sig bekväma med att vinna andra chanser för poäng. Rockets har haft ett elitförsvar under säsongen när det gäller att försvar sig från trepoängare då man är på en andra plats i den kategorin, det kommer vara viktigt att fortsätta hålla denna nivå och att inte låta Jazz känna sig trygg därifrån.

Speltips

Det kommer bli en spännande match, matchups är svaga åt båda håll men Rockets har två elitspelare framåt som kommer göra det tufft tufft för Utah att hålla ner siffrorna. Det är lite prestige från förra året än. Det kommer också bli spännande att se så stora kontraster i båda dessa lags spel och hur man försvar detta. Jazz måste hålla Harden under 30 poäng samt inte låta någon av rollspelarna att komma igång t ex Eric Gordon. Jazz anfall måste bli effektivare men det är svårt då man inte är ett anfallsorienterat lag som förlitar sig på sitt försvarsspel i första hand för att generera anfall. Lag är jämna i statistiken men Rockets har enorm fire power som har självförtroendet på topp mot detta motstånd. Rockets -6.5 hos Unibet @2.02 är mitt tips för i natt.

Alla rekar
HOU Rockets -6.5
2019-04-15 03:30
UTH Jazz @ HOU Rockets
8.00 u
8.16 u
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
Jalsjalley Jalsjalley