Speltips: Tottenham vs. Manchester City - Stor fördel.

Manchester City

Champions League är tillbaka denna vecka och vi har hela tre lag från Englands Premier League som under tisdagen ska spela kvartfinal. Två utav dessa möts på den nya arenan i London som heter "Tottenham Hotspur Stadium" om inte google ljuger för mig. Där går man upp emot suveräna Manchester City i den första utav två matcher.

Tottenham

Tottenham invigde stadion under förra veckan då man mötte Crystal Palace och vann övertygande, något som nu fabriceras som ett sorts fenomen och att på sin nya arena så är man helt plötsligt ett bättre fotbollslag. Det finns givetvis en viss psykologisk aspekt här att ta hänsyn till, men den går lite till överdrift i mitt tycke och mot Palace kan många lag se väldigt bra emot, till exempel Newcastle i veckan (fast de förlorade via en patenterad Palace-straff) och Brighton.

Man sliter fortsatt med skador och framförallt Dier missar denna match, man har i hans frånvaro nu på slutet spelat Alli ihop med Sissoko men vi har även sett Rose alternera där inne på mitten. Den naturliga ersättaren har varit Winks men mot ett topplag eller ens Palace har han inte varit ett alternativ för Pochettino mer än inhopp vilket får mig helt att stryka honom ur tankarna inför denna match. Så det är frågan hur han kommer att sätta upp laget, troligtvis med både Rose och Alli framför Sissoko i någon form av rörlig mittfältstrio, men hur vattentätt låter det egentligen.

När vi ändå är inne på frågetecken kring Tottenham, så blir det här en ganska ensidig historia och dess fans kommer säkert att hata mig. Men en snabb titt på formkurvorna från och med Februari samt Mars så hittar vi Tottenham på 14:e och 15:e plats i ligan (8 respektive 4 matcher spelade). Däremot är det mest oroande att lagets underliggande siffror inte har dem högre, de har inte haft otur eller presterat bättre (Litet sample såklart) och även det vanliga ögat har sett detta, förutom matchen mot Palace nu senast då. Vad som händer kring detta lagbygge som vi även ska komma ihåg inte har fått någon som helst förstärkning eller nyförvärv under över ett års tid, det är defintivt något att fundera på.

Manchester City

Annat är det givetvis i Manchester City där de i dessa tuffa tider sett till spelscheman kan vandra runt en trupp med två olika topp 4-elvor och det finns givetvis en del och säga om det men inget utav det som är relevant här. Brighton besegrades i FA-cup semifinalen med 1-0 vilket följt en trend kring Manchester City under de senaste matcherna att man ganska snabbt gör ett eller två mål och sedan slår av på takten. Är det fystränaren tro som präntat in "periodisering" i Pep's briljanta hjärna eller någonting han själv justerat för att just orka med alla tävlingar man är kvar i, det vet jag såklart inte men att det funkar är det inget tvivel om.

Nollorna är intakta medans laget leker boll, nu kommer dock en svårare uppgift med Spurs borta men jag känner mig helt övertygad om att man sedan i mitten av februari har kalibrerat samtliga insatser sedan dess för att just vara redo till denna match. Det låter som en kärleksförklaring vilket det absolut inte är, men det går inte att frångå hur stor skillnad det är på dessa lag i form utav hur saker skötts. Truppläget är hur bra som helst i Manchester City där Fernandinho varvats igång efter sin skada medans De Bruyne även han börjar hitta lite form. Aguero ska vara redo, där Jesus fick spela mot Brighton så även om Tottenham har några dagar extra vila så är det inte jämförbart här med en vanlig ligamatch för att ta ett exempel.

Jämför oddsen hos de olika aktörerna här

Speltips

Det är en vettig första tanke att på förhand att gå för Tottenham på sin nya arena, att de klarar av att täcka ett stort plus-handikapp mot Manchester City. Men jag är ytterst tveksam och undrar (föreslår) om inte värdet trots allt ligger på bortalaget. Sett till vad lagen skapat och släppt till sedan Januari, vilket fås ses som en ganska lång tid i utmätning utav lagen, är det en stor skillnad och även om Tottenham imponderade i gruppspelet samt mot Dortmund är det ingen uppgift du knäcker enkelt genom att komma på någon taktisk revolution här, speciellt när du besitter den smala trupp som Tottenham gör. Det finns såklart hot framåt i banan och de ska inte underskattas, men Manchester City's försvarsspel har ändå stått upp bra i en längre tid nu.

Pochettino lär vilja gå för långbollar uppåt och ett kampspel, men det har jag även där stor tro på att City är redo för. Det finns alltid en risk med ett bortalag i match ett utav två möten, som nöjer sig med kvarten kvar, men fördelarna för Manchester City i denna fight som absolut vill lösa en fördel att spela på inför hemmamatchen, tycker jag är alldeles för stora för att undgå 1.91 på -0.5 som jag anser högt.

Jag är absolut inte säker på att oddset kommer att droppa, utan kanske till och med stiga lite, men vad jag är säker på är min bild utav matchen mellan dessa två på "Tottenham Hotspurs Stadium" där jag anser efter noga utvärdering och förutsättningar att Manchester City har, i min bok, runt eller precis strax under 55% chans att vinna matchen. Manchester City spelas alltså till 1.91 och finns hos Bethard samt andra spelsajter ni kan hitta i oddsjämförelsen ovan.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.