Torsdagens bloggspel som samtidigt var ett maxspel från permiäromgången av Kolmonen lämnade en hel del att önska när MaPS inte lyckades lösa -1.25 AH linan hemma mot JyTy utan fick nöja sig med ett oavgjort resultat från matcehn. I princip helt nöjd med mina spel från öppningsomgången, när dom två andra spelen hittade åtminstone relativt lätt hem och sett till spelövertaget borde MaPS också fått mera ifrån matchen än ett oavgjort resultat. Nu under fredagen har vi inte direkt ett stort utbud av matcher här i Finland men har hittat en träningsmatch som åtminstone på förhand ser intressant ut mellan två lag från Tammerfors.

TPV

Tampereen Pallo-Veikot som efter förra säsongen tog steget upp till Ykkönen fortsätter sina förberedelser inför årets säsong med att möta lokalkonkurrenten Tampere United i en träningsmatch som spelas i Kauppi idag. Intressant i dagens match är att TPV har värvat in till sin trupp i år en del med spelare som förra säsongen ännu spelade för Tampere United när följande spelare bytt lag:

 • Riku Oras
 • Antti Kuusinen
 • Mauno Sirén
 • Roope Kostiainen

Övriga nyförvärv i TPV:s trupp är för tillfället Arjan Goljahanpoor från GBK och Tuomas Lähdesmäki från FC Haka. Ser vi på hur TPV har sett ut såhär långt under försäsongen så har man spelmässigt gjort helt bra ifrån sig och bör ha goda möjligheter att lösa nytt kontrakt i årets Ykkönen. Senaste helgen gjorde TPV en bra träningsmatch borta mot Veikkausliiga laget SJK även om man förlorade med 1-0.

Inför dagens match kommer TPV att sakna några spelare på grund av mindre skador men man skall ändå få ihop en trupp med runt 20 spelare. Man kommer också att ha med sig en testspelare i dagens match i offensiva mittfältaren Aram Hasanzada som förra säsongen tillhörde KPV:s spelartrupp i Ykkönen.

Tampere United

Tampere United fortsätter sina förberedelser inför spel i årets Kakkonen. Försäsongen såhär långt har varit helt godkänd för lagets del. Man tog sig vidare från gruppspelet av Kakkosen Cup men åkte sedan ut mot KaaPo. Utöver cupmatcherna har man hunnit med att spela en del med träningsmatcher med helt godkända resultat. Senaste träningsmatchen som man spelade i Björneborg mot FC Jazz slutade dock i en 2-0 förlust för laget. En bidragande orsak till förlusten var att man saknade rätt så många spelare på grund av skador.

Till dagens match mot lokalkonkurrenten TPV har man fortfarande rätt så stora skadeproblem i sin trupp och kommer att vara utan åtminstone följande spelare:

 • Sami Ekmark
 • Arttu Mättö
 • Verneri Uimonen
 • Eemil Pasanen
 • Aleksi Sainio
 • Omar Khary

Lagets nye huvdutränare Mourad Seddik, som förra säsongen fungerade som tränare för TPV:s A-juniorer, har en hel del att tänka på idag hur han skall få ihop en slagkraftig trupp som klarar av att spela matchen i fulla 90 minuter.

Speltips och anlays

Under dom senaste åren har TPV varit steget för Tampere United i matcherna mellan lagen, när man vunnit dom 4 senaste matcherna. Ser vi på situationen i båda lagens trupper inför dagens match så tror jag det finns en stor sannolikhet till att TPV kommer att ta sin 5:e raka vinst mot Tampere United. Håller Tampere United som ett bra lag i Kakkonen men även utan alla skador som man har för tillfället anser jag att man ligger efter TPV i kvalitet. Mitt spel i dagens match kommer att vara TPV -1.25 AH till oddset 1.825 med 3/5 u hos bet365.

Alla rekar

TPV -1.25 AH

TPV - Tampere United

bet365 1.83
3.00 u
 • -3.00 u
  Resultat

Ett inlägg av