Speltips: Ski Classics - Reistadløpet: Ny triumf för Ishida i Reistad?

Ishida 4/6

Efter ett par helger utan skidor i allmänhet och Ski Classics i synnerhet, är åkarna tillbaka i spåret och jag tillbaka vid tangenterna för att avsluta säsongen på ett fullgott sätt. Nordliga Norge och Reistadløpet är det som gäller denna helgen, då det är dags för säsongens näst sista tävlingshelg i Ski Classics.

Visma Ski Classics - Reistadløpet 50km - 6/4, 10:00.

Säsongens i särklass tuffaste lopp sett till banprofilen då det är brutala backar som ska besegras utefter banan som är 50 kilometer lång. Banprofilen ser till helgen ut enligt följande:

Förra säsongen var det Tord Asle Gjerdalen som tillsammans med Chris Andre Jespersen var de två åkarna som var allra starkast i diagonalåkningen uppför backarna och det var tillslut förstnämnda Gjerdalen som gled först över mållinjen i Bardufoss i ganska överlägsen stil. På damsidan var det även där två stycken som gick ifrån övriga och det var Masako Ishida och Justyna Kowalczyk där tillslut japanskan Ishida drog det längsta strået och vann med drygt tio sekunder.

Diagonalåkning ja. Det är det som skiljer Reistadløpet från övriga tävlingar under tävlingssäsongen (bortsett från fristilen i Engadin Ski Marathon). Här är det mer framgångsrikt att gå med fäste under skidorna än att endast gå med glidvalla och staka sig genom banan vilket är vad man gör i resterande tävlingar på säsongen.

Återigen tror jag inget annat än att de främsta i både herr- och damklassen kommer att gå med fäste i loppet då det de senaste säsongerna visat sig vara mest framgångsrika. Highlights från förra säsongen:

&t=419s

Ishida mot ny seger?

Ingen Justyna Kowalczyk på startlinjen denna säsongen vad det verkar när startlistan läses igenom inför lördagen och således blir Masako Ishida, åtminstone i min bok, en allt större favorit trots att hon nu på förhand är uppskriven som andrahandsfavorit bakom Britta Johansson Norgren, som leder totalt och är den absolut starkaste på damsidan i Ski Classics. Men loppen i Norge är mer problematiska för svenskan i och med att det är tuffare bansträckningar och eftersom att hon väljer att gå med blanka skidor blir det såpass tufft gentemot de åkarna som väljer att ha fästvalla under skidorna.

Inget skrivet i sten ännu angående om Johansson Norgen kommer att gå med blanka eller inte under lördagens lopp. Förra året blev det alltså blanka skidor och hon slutade då på en åttondeplats i loppet nästan en hel kvart efter segrande Ishida. Möjligen har hon nu tänkt om sitt beslut och väljer att gå med fäste under skidorna, vilket i mina ögon skulle vara ett klokt beslut då det visat sig att det varit det bästa alternativet.

Skulle det vara så att Johansson Norgren väljer att gå med fästvalla under skidorna, skulle jag ändå vilja skriva dit Masako Ishida som favorit i detta lopp då det här är hennes ”prime” och det lopp som hon trivs allra bäst vid, då hon de två senaste säsongerna slutat etta respektive tvåa och det i första hand endast varit polskan Justyna Kowalczyk som hon slagits emot. Tilläggas kan göras att Johansson Norgren inte alls är lika tränad i traditionell skidåkning som Masako Ishida är då Ishida tävlar en hel del i Världscupen i traditionella lopp.

De övriga som kan utmana är norskorna från världscupen Anna Svendsen, Mari Eide och Tiril Udnes Weng samt Team Kotengs norska åkare Astrid Øyre Slind. Men med tanke på att Ishida slagit de tre förstnämnda i världscupen och besegrat Slind i Reistadløpet förr, gör att jag återigen väljer att tro på henne.

Tiondeplats i tremilen i Holmenkollen för några veckor sedan och det slutade även med en tiondeplats på den distansen i OS i Pyeongchang i fjol. Att åka klassisk traditionellt under en lång stund är det som Ishida trivs bäst med och att hon återigen ska vara först över mållinjen i Bardufoss är något som jag tror blir verklighet under lördagen och spelar således:

Masako Ishida (Vinnare)

4.00 Svenska Spel, 5/10 Units






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.