Speltips: MAXSPEL - MaPS - JyTy - Kolmonen inledes med ett maxspel

Fotboll 1/1

Äntligen har dagen kommit när det Kolmonen drar igång för säsongen 2019. Den första gruppen som startar nu är Västra-Finlands grupp som består av 14 lag. Dom övriga grupperna, som består av 9-12 lag startar lite senare och drar igång under sista helgen av denna månad. Nu under torsdag har vi totalt 3 matcher från Kolmonen som skall spelas och har valt i dagens blogg att ta en liten närmare blick på en av matcherna.

MaPS

MaPS, Masku eller Maskun Palloseura, kärt barn har många namn, utmålas överallt som den stora favoriten att vinna årets Kolmonen grupp i Västra Finland och ta steget upp igen till Kakkonen, en serie som man trillade ur efter säsongen 2015. Under dom 3 säsongerna som man har spelat i Kolmonen efter degraderingen har man hela tiden varit ett av topplagen. Säsongerna 2016 & 2017 slutade man på en fjärde plats och förra säsongen slutade man på en andra plats efter Pallo-Iirot.

Den största förändringen som hänt hos MaPS efter säsongen 2018 är att man har fått en ny huvudtränare. Tidigare huvudtränaren Petteri Pitkänen som tränat laget sedan säsongen 2015 meddelade i god tid under förra säsongen att detta kommer att bli hans sista säsong hos laget. Nygammal tränare blev Kari Hagelberg som tränat laget senast 2014 till en 5:e plats i Kakkonen. Hagelberg har själv sagt att lagets enda målsättning denna säsong är att ta steget upp till Kakkonen.

Hagelberg är inför premiärmatchen nöjd med lagets försäsong. Enligt honom fick man in ungefär dom spelarna som man ville förstärka laget med samt en del lovande egna juniorer från U20-laget som senaste säsongerna gjort bra ifrån sig. Ser vi på förstärkningarna som man har gjort inför säsongen så är det framförallt en spelare som sticker ut över mängden i defensiva mittfältaren Kalle Kauppi som spelat flera säsonger i Veikkausliiga med FC Inter. Ett annat intressant nyförvärv är anfallaren Niclas Forss som förra säsongen gjorde 13 mål på 26 matcher hos Turun Weikot när laget fick ta steget ner från Kolmonen.

JyTy

JyTy eller Jyrkkälän Tykit som laget officiella namn är gör comeback i Kolmonen efter att förra säsongen ha spelat i Nelonen. Säsongen 2018 i Nelonen blev för JyTy:s del en trevlig säsong när man vann sin grupp, från 18 spelade matcher vann man 13, spelade 3 oavgjorda och förlorade 2 med målskillnaden 50-21, detta gjorde att man vann sin grupp 2 poäng före Jomala IK från Åland som också inkommande säsong kommer att spela i Kolmonen.

I förhandssnacket har JyTy i sin tur blivit utpekade som ett av lagen som kommer att sluta i slutet av tabellen, tillsammans med en annan nykomling RaiFu. JyTy har blivit känt som ett lag som håller till i nedre halvan av tabellen när man spelat i Kolmonen. Laget har tidigare bestått till stora delar av gamla rutinerade spelare. Truppen som man har i år består fortfarande av en hel del gamla rutinerade spelare, men man har också fått in en del med juniorer från TPS & FC Inter till sin trupp.

Laget har denna säsong fått en ny tränare när Tomi Tuominen tog över laget och skrev på ett 1 + 44 årigt kontrakt. Ser vi på JyTy:s trupp så är det framförallt två spelare som sticker ut med sin rutin i Kolmonen nämligen bröderna Henri & Petri Lehtonen. Bägge bröderna har en lång karriär bakom sig i FC Inter, Henri spelade över 300 matcher för FC Inter fram till säsongen 2017 och fungerade också som lagets lagkapten. 43-årige Henri i sin tur spelade 223 matcher för FC Inter och var med om att lyfta laget två gånger till Veikkausliiga under slutet av 1900-talet och början av 2000-talet.

Speltips och analys

Vi har åtminstone på förhand sett en match här med den största favoriten att vinna årets serie och en av dom största ”favoriterna” att åka ut ur serien. På förhand sett skall MaPS vara ett klart bättre lag än vad JyTy är. Förväntar mig att JyTy kommer att försöka gå ut till matchen och dra ner tempot samt försvara egna målet så gott som det går. Får MaPS igen igång sitt egna spel så kan vi se en rätt så klar hemmavinst här. Lagen möttes i mitten av mars i en träningsmatch som spelades i Masku. I den matchen såg man vilken klasskillnad det i bästa fall kan vara mellan lagen när MaPS vann matchen med 7-0. Nu förväntar jag mig inte kanske en lika klar seger för MaPS men allt annat än en hemmavinst från denna match vore en stor överraskning. Mitt spel kommer idag att vara ett MAXSPEL i MaPS -1.25 AH till 1.80 hos bet365






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.