Speltips: Roma vs Napoli - Derby del Sole

Dzeko 3/29

Kvällsmatch i Rom, nej så blev det ju inte utan en utav söndagens två topp 6-möten spelas klockan 15:00 när Roma tar emot Napoli hemma på Olympiastadion i en match som benämns, i klassiskt Italienskt maner, Derby del Sole.

Roma

Roma placerar sig på en femteplats i ligan med fyra poäng upp till den åtråvärda fjärdeplatsen som innebär Champions League-spel nästa säsong, ett objekt man intensivt jagar. Di Francesco blev ju avlöst utav Ranieri efter uttåget i just CL mot Porto och sedan dess har man lyckats vinna mot Empoli hemma men också förlorat borta mot SPAL. Jag skulle också ljuga om jag påstod att spelet såg bättre ut under Ranieri, det tycker iallafall inte jag men vi kan notera att spelarna ser ut att åtminstone ha lite kämparglöd och efter förlusten mot SPAL så "rök" El Shaarawy och Dzeko ihop, en Dzeko som haft ett otroligt lynnigt humör under de senaste månaderna. För El Shaarawys del är medverkan i den här matchen inget alternativ då han är den siste utav en drös spelare att skada sig. Andra som missar matchen är superviktige Manolas, Florenzi och Pastore och så är det lite osäkert kring Pellegrini. De Rossi förväntas vara tillbaka men Gazzettan spår att han inleder på bänken.

Oddsjämförelse inför matchen hittar du här

Sedan Ranieri's intåg har man även bytt spelsystem och det är nästintill ett 4-2-4(4-2-2-2) man numera utövar på plan, med två utpräglade ytterspelare om just dessa finns tillgängliga och så forwardsduon på topp i Schick och Dzeko som Ranieri tagit som ett personligt uppdrag att få att fungera ihop. Det har varit mycket spekulationer kring Olsens vara eller inte vara förstemålvakt, men under fredagen insisterade Ranieri att Olsen har hans förtroende och ska försöka freda hemmalagets målbur med en backlinje bestående utav Karsdorp, Fazio, Marcano och Kolarov eller Santon.

Napoli

Napoli ligger stabilt på sin andra plats i ligan och har definitivt en mindre press på sig när man entrar detta möte, men det är ett historiskt laddat möte och matchen räknas som en högriskig sådan, så påkopplade kommer man absolut att vara. Man har en liten revansch att utkräva efter att ha dominerat höstens möte där bollen absolut inte ville in, 1-1 blev det tillslut men nog borde man fått med sig mer. Kuriosa i detta möte är även att Ancelotti aldrig slagit Ranieri, vilket är nog en trend den meriterade tränaren nog gärna vill bryta.

Ett skadeläge har vi även i bortalaget och främst är det då Insigne som slitit upp sin gamla skada och saknas här. Zielinski är avstängd och Albiol är fortsatt borta. Fabian Ruiz som ådrog sig något virus är däremot kry och förväntas att starta här tillsammans med Allan och Verdi/Callejon som ytterspringare i Ancelotti's 4-4-2.

Speltips

Med Manolas borta och denna hyperoffensiva variant av uppställning ifrån Ranieri så är det svårt och se denna fight bli särskilt låst. Jag tror att Roma kommer att få stora problem att hantera Napoli's presspel och man kommer att behöva förlita sig på att sina ytterspringare har en väldigt bra dag, för det är där man kommer att kunna hota Napoli som har Rui och Malcuit ute på sina defensiva kanter och inte alltid ger ett intryck som osar trygghet. För Napoli's del kommer man att kunna se sig själva hitta enorma ytor och hål mellan Roma's lagdelar, med Roma's skadeläge dessutom blir det tufft att hålla gästerna under två mål. Samtidigt förväntar jag mig ett Roma som bara måste tuta och köra, en förlust får inte ske här och släpper man in första målet, ja då blir det en ännu värre variant utav "Hawaii-fotboll". Jag anser dock Napoli vara underprisade medans vi hittar 2.06 i EU för närvarande på Ö2.75 mål och med min förväntade bild utav matchen samt de förutsättningar jag precis gått igenom så kan jag inte göra något annat än att rekommendera det spelet, där vi visserligen går emot marknaden just nu men troligtvis kommer att sitta bra till när matchen drar igång. Lycka till!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.