Speltips: Sista chansen i Amsterdam för Barney!

Ahoy! Så heter arenan vi ska besöka ikväll och under morgondagen. Premier League cirkusen har tagit sig till Nederländerna och Amsterdam. Detta var den första spelplatsen som prövades utanför de brittiska öarna. Det blev en stor succé och spelplatsen är här för att stanna.

Som alla vet är Raymond van Barneveld inne på sin sista säsong som professionell dartspelare, och dessa två närmsta dagar är dom sista gångerna han tävlar för sin hemmapublik. Barney är en älskad man var han än spelar, men mottagandet han får i Amsterdam är något utöver det vanliga.

Barney kommer dock behöva mer än publikens stöd närmsta två dagarna. Han kommer behöva en gnutta tur och en stor dos skicklighet. Under morgondagen kommer den sämst placerade spelaren i ligan bli eliminerad, och i nuvarande läge så är det Barney. Det underlättar inte att han under morgondagen ställs mot landsmannen Van Gerwen heller där allt anana än noll poäng in på kontot vore en skräll.

Barneys chans är att skrälla mot kvällens motståndare Gurney och bara hoppas på att Michael Smith som ligger en poäng före inte tar några fler poäng. Barney står 1,22 hos bet365 att åka ut under morgondagen, och mest troligt är det dom två sista kvällarna man kommer få se den nederländske legenden RvB kasta pil i Premier League.

Ahoy Arena är en av de arenorna som skapar bäst stämning. Nederländerna älskar verkligen sin dart och kommer alltid med en våg av orangea tröjor. Det dyker alltid upp idrottsikoner av olika slag också, Rafael van Der Voort är en av många som suttit i Barneys ringhörna.

Årets Premier League är en jämn tillställning och det bjuds på tighta matcher konstant. Nu börjar dock två spelare i mina ögon se bättre och bättre ut och dessa ska vi definitivt backa idag.

Gerwyn Price-Michael Smith

Michael Smith med sex förluster på dom åtta senaste är inte inne i en jätteperiod. Men jag har svårt att förstå mig på Smith. För några veckor sedan när han haltade upp på scen med vad som såg ut som en allvarlig skada, så gick jag emot honom utan lycka. När han sedan började se skadefri ut så backade jag honom istället, återigen utan lycka.

Det ska bli spännande att se vilken Michael Smith som kommer fram idag. Han såg ok ut i helgens European Tour trots att han åkte ut i första omgången. Däremot under förra veckans Premier League såg det inte bra ut alls. Stabilitet jag hade förväntat mig att Smith under starten av året är inte riktigt där och who knows vad han hittar på ikväll.

Jag gillar hur Price ser ut i år. Han ser verkligen ut att tro på sig själv varenda match han spelar. Han säger att han är inte rädd för Van Gerwen längre, och jag tror han verkligen. Under helgens European Tour hade han pil för att slå Van Gerwen, men tog sig inte över mållinjen.

Jag tycker formen och stabiliteten är det man ska kolla på i denna matchup, och gör man det väger det över rätt rejält till Price fördel. Man vet vad man får av honom. Smiths högstanivå är högre, men den ligger inte bakom hörnet oh väntar direkt.

Speltips: Gerwyn Price att vinna till 2,50 hos Coolbet

James Wade-Dimitri van den Bergh

Jag vet inte vad som tagit åt James Wade i år, men han är banne mig ett hot vem av toppspelarna han ställs mot. Han är så ruskigt stabil och svårspelad just nu. Han sticker knivar i hjärtat på alla spelare genom att så fort dom missar så tar han vara på det och rensar upp. Lägg därtill att han från ingenstans i år börjat bomba 180s och blivit bättre ur den aspekten också.

Dimitri van den Bergh är veckans utmanare och han ska bli rolig att se. Vi vet att han inte komma känna någon press då han är van att spela med större publikmassor. Det vi dock inte vet är om han kommer kasta bra eller dåligt. Van den Bergh har en enorm potential, men han har svårt att få ut den.

I helgen kastade Van den Bergh otroligt bra pilar när han slog ut Adrian Lewis ur ett European Tour event. Omgången efter kunde han inte träffa tavlan och fick stryk av Daryl Gurney. Det är lite av en klassiker i Van den Berghs liv. Man vet sällan vilken sida han vaknar på.

Först och främst är James Wade en bättre dartspelare än Van den Bergh. Han är även i bättre form och har mer rutin. Men framförallt är han den stabila av dom och det kommer avgöra idag. Ett rätt generöst odds erbjuds i mina ögon.

Speltips: James Wade att vinna till 2,05 hos Bet365

Rob Cross-Mensur Suljovic

Rob Cross är just nu tillsammans med Van Gerwen rätt överlägsna spelmässigt i dartvärlden. Det är riktigt kul att se Rob Cross kasta pil igen efter misären förra året. Det var som att direkt efter att han inte var regerande världsmästare längre så kunde han spela fritt igen. Han realease av pilarna är återigen bra och han går inte lågt på sina targets som han gjorde förra året.

Cross stora mängd av 140s och 180s gör att ingen annan än Van Gerwen kan hänga på honom just nu. Om Suljovic på något sätt ska kunna ha en chans här måste han vara 60%+ på sina utgångar och det är lättare sagt än gjort. Suljovic kommer nämligen inte hänga på en Cross i denna form.

Hade dessa odds satt under den inledande veckorna hade jag köpt det, men absolut inte nu. Cross är riktigt het just just och jag hade inte satt han en punkt över 1,60.

Speltips: Rob Cross att vinna till 1,95 hos Sbtech (Bethard etc,)

Peter Wright-Michael van Gerwen

Precis som när Van Gerwen mötte Price så förstår jag lika lite nu. 1,52 på att den gröna maskinen ska vinna på hemmaplan. 65,36% chans att Van Gerwen ska vinna denna match. Aldrig i livet. Dagens Peter Wright har absolut inte 35% chans att ta poäng.

Tror ni ser var jag är påväg. Just nu finns det ingenting som säger att Van Gerwen har så lite som 65% vinstchans förutom bolagen som kollar på Wrights namn bara.

Van Gerwen kommer rykande het från en titel i helg där han även kastade en nine-darter. Nej, det blir ingen mer motivering. Oddset är rejält felaktigt enligt mig.

Speltips: Michael van Gerwen att vinna hos Sbtech till 1,52

Speltips: Michael van Gerwen+Rob Cross till 2,97 hos Sbtech

Raymond van Barneveld-Daryl Gurney

Sista chansen, sista halmstrået att greppa för den femfaldige världsmästaren Barney. Tror den här uppgiften kan passa honom helt okej. Daryl Gurney är inte den starkaste mentalt, och får Barney en bra start och publiken med sig så tror jag han kan bryta ned Gurney.

Får Daryl Gurney styra matchen från start till mål är Barney nog rätt chanslös för Gurney är en bra mycket bättre spelare nuförtiden. Men det handlar så mycket mer än om dart här ikväll. Publiken kommer bära fram Barney under hans sista tid på hemmaplan under avskeds-sejouren och det kommer till stor del handla om vem som klarar det bäst.

Svår match det här tycker jag, och då finns det inget annat att göra än….

Speltips: NOPLAY

//@MrXet

//@Axel Andersson






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.