Speltips: BKN Nets @ POR Trail Blazers - Sista stoppet!

Nurkic 3/25

Brooklyn Nets (38-36) @ Portland Trail Blazers (45-27)

Brooklyn Nets

Nets har varit lite upp och ned resultatmässigt hela säsongen lång, man startade mediokert man hamnade i en tidig losingstreak men hittade sig själva i slutet av december början av januari, sen dess har det i princip gått rakt uppåt bortsätt från en lite losingstreak vid AS-break. Efter att man blev omkörda av Pistons i tabellen har man hittat tillbaka till en helt okej form, man vinner matcherna man ska vinna och man förlorar dem man ska förlorar. Mot Kings för en vecka sedan gjorde man en riktigt fin comeback med D'Angelo Russell i spetsen med sina 24 poäng i 4:e Q medans i LA vann man tillslut ganska komfortabelt efter en riktigt seg match när det gäller skyttet för båda lagen. Nets har en fin trupp med undraftade spelare, folk ifrån G-League och spelare man draftat i andra rundan, man har en väldigt bra spelarutvecklingsorganisaion i Brooklyn och detta har lett till att man kunnat få ut maximalt av spelare många andra sopat iväg för att de inte varit tillräckligt "bra". Spencer Dinwiddle, Caris LeVert, Jarrett Allen och Joe Harris är bara några utav spelarna som visat upp sig senaste åren och framförallt i år då man faktiskt är på en slutspelsplats i öst, detta var inte riktigt det man förväntade sig av Nets lagbygge innan säsongen. Russell har såklart varit en stor del i framgångarna och blev utsedd till All-Star denna säsong. Spencer Dinwiddle ska ha sitt också, han har varit deras 6th man och han har gjort det otroligt bra hela säsongen och fick ett nytt kontrakt under säsongen och det är han väl värd, när Russell var skadad klev den här killen fram från nästan ingenstans och tog över. Han är iskall när det gäller att ta skott under press och han har räddat detta lag ett antal gånger när matchen varit i limbo. Joe Harris, trepoängsmästaren från trepoängstävlingen under All-Star break i Charlotte har verkligen varit någon Nets lutat sig mot, han har haft en jämn nivå i sitt skytte under säsongen och det är sällan han är under isen. Dessa tre har varit nycklarna framåt medans Jarrett Allen och Ed Davis har varit returtagare och försvarsherrar. Det är ett spännande lag Nets har och om man kan få in kanske en till två spelare i FA som är nästa nivå och kan spela tillsammans med Russell kommer Brooklyn kunna störa många av topplagen i ligan.

Man möter Portland i sista matchen ute på västkusten innan man drar till Philadelphia för att avsluta sin roadtrip. Man har som sagt haft lite blandade resultat under säsongen och likaså under denna roadtrip, man är 2-3 hittills och man har mött ändå ganska tuffa lag under resan. Thunder, Jazz och Clippers kom förlusterna mot dessa lag har en sak gemensamt med nattens motstånd, man är över .500. Nets har haft det svårt att hålla sig tajt med lag över .500 under säsongen man är 10-21 i record mot lag över .500 och man är nu i situation där man kan ge allt och spela med hjärtat eller så spelarna man hjärnan och gör detta till en schemalagd förlust och kämpar mot lag i sin egen konference för att hålla slutspelet vid liv. Portland är en tuff matchup mot Nets, det finns många svagheter Trail Blazers kan utnyttja, Jusuf Nurkic är ett förslag medans Damian Lillard också har en bra matchup mot D'Angelo eftersom han fokuserar på det offensiva. Russell har dock en fin matchup han med mot Lillard som är allt annat än en bra försvarer, annars har inte Nets jättemycket att komma med mot ett lag som är otroligt starkt defensivt speciellt inside. Nets kan skjuta treor det vet vi och Portland är mediokra på att försvara dessa men detta är high risk high reward och man har inte riktigt sett helt bekväma ut från tre under roadtripen, 67 3PM av 186 3PA. Det är dock försvaret som kommer att få jobba hårt i natt, Allen kommer att få kämpa inside mot Nurkic hela matchen och det är här Nets inte riktigt håller standarden, man är i botten i de flesta kategorier när det gäller returtagning både offensivt och defensivt, att försvara centrar är inget Nets gör bra och man är allmänt lite för tunna mot ett lag som verkligen gillar att göra poäng nära korgen.

Portland Trail Blazers

Portland kommer till spel mot Nets efter en fin vinst mot Pistons senast. Lillard tog över i 4:e Q där han bland annat ordnade ett 4:a poängsspel i slutminuterna som vände matchbilden till Portlands fördel. Båda lagen jabbade mot varandra under långa stunder och ingen fick till en jätterun, det mesta Portland ledde med var 12 poäng tidigt i 2:a Q innan Pistons vände och såg ut att gå mot segerna innan DameTime dök upp. Portland är ett tungt lag att möta då man gärna spelar inside med Jusuf medans man har Zach Collins och Enes Kanter från bänken som kan vara starka under korgen när det gäller returtagningen och andra chans poäng. Detta kommer vara livsviktigt för Portland om man ska vinna mot Nets i natt då Brooklyn inte alls är bra mot lag som opererar under korgen. Lillard har varit stekhet sen CJ McCollum gick ner med en knäskada, han både gör poäng och droppar dimes över hela planen, hans snitt under tiden McCollum är skadad är 30 ppg och 12 assist. Lillard har en prime matchup mot detta Nets, han kommer få sitt och förhoppningsvis kommer Nurkic att dyka upp också, denna dynamiska one two punch har varit bra i år, Nurkic har klivit fram ännu mer än tidigare år både i försvaret och framåt medans Lillard fortsätter att visa att han är mer än bara borderline All-Star. Det som oroar mig inför matchen för Portlands del är att man kan vara oerhört streaky, man skjuter väldigt mycket treor och detta kan vara en bail out för motståndet, det såg vi till exempel mot Pistons då man inte riktigt kunde gå på en run då trepoängsskyttet inte stämnde fram till 4:e Q då Damian gick off. Detta får inte hända mot Nets, om det blir en shootout kommer man eventuellt kasta bort matchen helt i onödan, man måste spela med tålamod, vinna matchen inside, Lillard gör det han gör medans bänken håller Nets i schack medans Dame vilar. Detta är nycklarna till att vinna mot Nets, jag tror dock att Brooklyn är trötta efter en lång roadtrip och detta kommer ta ut sin rätt i slutändan.

Speltips

Med tanke på att Nets är i slutet av sin roadtrip och att man har det svårt mot lag över .500 har jag svårt att se att man kommer kunna hålla detta jämnt. Man har också för stora svagheter inside där Portland är bra och metodiska. Nets kommer luta sig på D'Angelo ännu en gång och det kommer bli spännande att se Lillard/Russell. Portland är ett hemmastarkt lag som vi redan vet, även om man kan se lite tafatta ut emellanåt så har man en bra chans att vinna den här matchen med 10+ om man koncenterar sig ordentligt. Inside har man en stor fördel med flera alternativ medans Dame har en bra matchup han med. Mitt tips blir därför Trail Blazers -6 hos Coolbet @1.92.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.