Med mycket tur så hittade söndagens bloggspel in när KuPS fick straff efter 90+3 minuter i vänskapsmatchen mot SJK och kunde vinna med 2-1. Därmed fick det fjärde bloggspelet i rad rättas som en vinst. Nu under måndagen har vi inte direkt ett stort utbud av matcher med finska lag och har i denna blogg valt att flytta över fokus till en U21 landskamp som spelas i Marbella, Spanien.

Finland U21

Det finska U21 landslaget befinner sig för tillfället i Marbella på ett träningsläger under förbundskaptenen Juha Malinens ledning. Lägret fungerar som viktig del av förberedelserna inför U21 EM-kvalet som inledes under hösten. Finland kommer att spela i samma grupp med Danmark, Rumänien, Ukraina, Nordirland & Malta. Till lägret har Juha Malinen tagit ut en trupp på 22 spelare, enligt honom fick han med sig nästan alla spelare som han vill ha när endast Kaan Kairinen, Timo Stavitski & Abukar Mohammed står över på grund av skador och Lassi Lappalinen blev uttagen till A-landslagets EM-kval trupp. Den finska truppen består av följande spelare.

Det finska U21-landslaget har hunnit med att spela en match under lägret när man i fredags mötte det Norges U21-landslag. Vilken match det sen blev för det finska U21-landslaget när man vann med hela 8-3. I den matchen så funkade Finlands offensiva spel mer än godkänt när man tog tillvara på nästan alla sina chanser och Benjamin Källman kunde göra ett hat-trick medan dom övriga målen gjordes av Juhani Pikkarainen, Saku Ylätupa, Eetu Vertainen, Marcus Forss & Jasin Assenhoun.

Det som man vill bättra på till dagens match mot Bulgarien är det defensiva spelet var man stundtals för okoncentrerade i matchen mot Norge. Enligt landslagets videoanalytiker Jouko Kylmäoja var fredagens match en bra påminnelse om att man måste hålla fokus i 90 minuter och ge allt i varje situation även om man leder matchen. En av Finlands målsättningar inför matchen mot Bulgarien är att hålla nollan.

Bulgarien U21

Liksom Finland så spelar också Bulgariens U21 landslag två matcher under lägret i Spanien. I fredags mötte man Nordirland i en match som man förlorade med 1-0. På samma sätt som för Finland så fungerar lägret för Bulgariens del som en förberedelse inför höstens EM-kval var man kommer att spela i samma grupp med Serbien, Polen, Ryssland, Latvien & Estland.

Det som skiljer mellan Bulgarien och Norge under detta läger är att när Norge hade tagit ut en relativt ung trupp till lägret så har Bulgarien mer eller mindre med sig sina bästa U21 spelare. Man har tagit ut en trupp på 2 målvakter och 17 utespelare. Majoriteten av spelarna spelare för lag i den Bulgariska ligan.

Bulgariens trupp består till stora delar av storväxta och fysiskt starka spelare. Man spelare en rätt så raklinjig fotboll och är framförallt farliga på kontringar enligt Kylmäoja som följde med deras match mot Nordirland. I den matchen så spelade båda lagen en raklinjig fotboll och bollen gick ofta från ena planhalvan till andra och Kylmäoja misstänkte att mittfältarna efter matchen hade ont i nacken. Av spelarna som stack ut i matchen mot Nordirland nämner Kylmäoja framförallt mittbacken Petko Hristov som tillhör Fiorentina men är för tillfället på lång till Serie C klubben Ternana. En annan spelare som också stack ut var storväxta anfallaren Kaloyan Krastev som tillhör Bologna

Speltips och analys

På förhand sett skall vi ha två rätt så jämnstarka lag emot varandra i dagens match. Ser vi på vilket lag som imponerade mera i den första matchen under lägret så är det helt klart Finland. Nu tror jag dock inte att man lyckas upprepa sin 8-3 vinst, men i och med den vinsten så fick det finska U21-landslaget en fin boost och gått med självförtroende inför dagens match. Nyckeln i dagens match för Finlands del är att lyckas i det defensiva spelet och stänga ut Bulgariens storväxta spelare från farliga anfall. Offensivt har Finland flera duktiga spelare som bör klara av att ta tillvara på någon av dom målchanserna som man lyckas få i matchen. Klarar Finland av att spela disciplinerat i defensiven under 90 minuter idag så skall man ha goda förutsättningar att ta sin andra vinst under detta läger. Mitt spel i dagens match kommer att vara Finland -0.25 AH till oddset 1.875 med 3/5 u.

Alla rekar

Finland -0.25

Finland - Bulgarien

bet365 1.88
3.00 u
  • -3.00 u
    Resultat

Ett inlägg av