Speltips: CHA Hornets @ WAS Wizards - Tufft!

NBa 29/10

Charlotte Hornets (30-37) @ Washington Wizards (29-39)

Charlotte Hornets

Hornets har haft det väldigt tufft den senaste tiden, laget har varit helt under isen sen februari och man ser sina chanser till en slutspelsplats försvinna med varje match. Hornets har förlorat 11 av sina 15 senaste matcher och det hjälper föga att man har en roadtrip där man förlorat två redan mot Bucks och Rockets, laget har haft skavanker på vissa spelare som Marvin Williams, Cody Zeller, Jeremy Lamb, Tony Parker och Nicolas Batum som har försvårat hela situationen man är i nu, lyckligtvis kommer många att komma till spel i natt mot Wizards. Hornets är helt enkelt inte tillräckligt bra som lag för att hålla sig vid liv i detta slutspelsrace, Kemba Walker sliter som ett djur för att hålla dem vid liv men när han inte får tillräckligt med understöd är det såklart väldigt jobbigt att hålla sig flytande. Hornets är precis samma lag som förra året + Tony Parker och en ny coach men inte mycket annat har förändrats, man är fortfarande otroligt dåliga på att avsluta tajta matcher, man har inte den killer instict man bör ha för att klara av att hänga med i slut sekunderna. Mycket hänger på Walker och det är förståligt då han är stjärnan men detta blir förutsägbart och motståndet kan lägga upp en plan defensivt för att göra det så svårt som möjligt för Walker att få iväg ett skott. Hornets har ganska bra rollspelare som Lamb och Parker men dessa dyker inte upp varje kväll och det har sett väldigt fattigt ut från bänkens sida också då Malik Monk varit frånvarande i sitt skytte en längre tid nu. Det finns ingen som kan ta över en match förutom Kemba och det blir svårt att vinna matcher utan en andra eller tredje stjärna att kunna luta sig mot i en liga som i princip är beroende av just detta. Jag hade lite högre förväntningar på James Borrego att han skulle få till det och få Hornets över sträcket i år men det ser inte alls bra ut med 14 matcher kvar.

Man möter Wizards i natt på bortaplan där Charlotte har haft det otroligt tufft. Man har dock haft tajta kamper mot Washington under säsongens gång så man kan troligtvis hålla det till en kamp där det går ner till sista minuterna igen. Man kommer få tillbaka Batum, Williams och Kidd-Gilchrist till matchen men Cody Zeller ser ut att sitta även denna match med en knäskada. Dessa lag har svårt att hålla bollen ur korgen och när defensiven är svajig som bäst måste offensiven vara fläckfri för att man ska kunna ens hålla det nära, detta har Hornets haft svårt med då bänken som sagt inte riktigt varit den samma som tidigare då många har det svårt att sätta bollen i korgen på den jämn nivå. Charlotte behöver att Lamb t ex kliver fram lite extra inatt för att orka hålla igång med Washington som senaste tiden varit väldigt stabila i defensiven. Charlotte kommer få det svårt att hänga med om man inte får offensiven att klicka, man måste hjälpa Walker framåt, annars lär man åka på sin tredje förlust på denna roadtrip.

Washington Wizards

Wizards säsongen har varit horribel hittills, många interna strider har varit på tapeten och basketen har varit i andrahand fram tills Wall blev skadad för resten av säsongen och det blev Bradley Beals lag. Laget har verkligen haft det tufft när det gäller försvaret och att freda sig från poäng i paint, man har varit ett riktigt hål där i mitten och folk har haft en layup line hela säsongen att göra poäng på dem. Wizards har dock kommit igen lite här mot slutet då man spelat bättre overall. Thomas Bryant, centern, har varit ett bra tillskott både framåt och bakåt för Wizards och nu spelar man lite mer lagförsvar och hjälper varandra. Senast mot Magic såg vi detta och man höll Magic under 100 poäng för att man höjde intensiteten i försvaret. Man har varit ett starkt hemmalag och det är här Washington fått majoriten av sina vinster likt Charlotte då man har 21 vinster och 12 förluster i Verzion Center, de flesta förluster har kommit mot lag över .500 medans man spelar väldigt bra mot lag under .500 där man står på 19-15 i record. Wizards som sagt har haft det svårt försvarsmässigt hela säsongen och det är det som kommer vara nyckeln till vinster eller förlust i natt. Man måste ha en scheme för att stoppa Walker och stoppa hans pick and rolls hur man än måste göra det, switchar eller att Bryant stöter högt och faller tillbaka snabbt till sin gubbe. Intensiteten man hade i försvaret mot Orlando måste komma tillbaka i denna matchup. Man har en teoretisk chans att ta sig till slutspelet än och detta är ett lag som man måste vinna mot om man ska ta sig ett steg närmare.

Wizards matchup mot Hornets har varit hemmalagsfavör hela säsongen. Alla tre matcherna som spelats mellan lagen har slutat i vinst för hemmalag och nu har Wiz chansen att över säsongensserien till en tie break. jag har sagt det många gånger att lag i samma konference hatar att förlora dessa serier under säsongen och nu har man en bra chans att vinna mot ett stukat Hornets i ganska dålig form overall. Bradley Beal och Wizards försvar måste kliva fram tillsammans med några rollspelare som Jeff Green och Jabari Parker som har varit väldigt stabil med sina 17 poäng per match på senaste tiden. Detta är ett fint tillfälle att ta in på 9:e seed Magic som bara är 2 matcher ifrån just nu och jag tror att Wizards kommer kriga för att få till ett mirakel och ta sig slutspel efter den hemska inledningen.

Speltips

Hornets är hemskt dåliga på bortaplan och man har skadeproblem på viktiga rollspelare. Detta kommer påverka utgången till nattens match då jag tror att Charlotte kommer få det svårt att hitta en rytm efter att man hamnat i en losing streak ännu en gång. Om Wizards fortsätter att spela ett relativt bra försvarsspel kommer man att ta hem segern, det är försvaret som är det viktigaste och att bänkspelare kan hålla i taktpinnen när Beal inte är på planen. Dessa lag är väldigt lika varandra på många sätt och det lag som visar mest vilja och hustle kommer att ta hem detta. Wizards som jag skrev tidigare är starka på hemmaplan och jag förväntar mig att de fortsätter att vara det mot ett Hornets som är en av ligans sämsta bortalag.

Wizards -4 hos Unibet @1.98 är mitt tips inför nattens kamp.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt