Senaste bloggspelet som spelades förra veckans söndag slutade i en snöplig förlust när PK-35 U20 kunde göra 3-2 på matchens sista spark i matchen mot VJS U20, spelet då vara under 4.0 mål. Under fredagen kommer det att spelas två cupmatcher här i Finland och åtminstone en träningsmatch. Har valt att i dagens blogg ta fokus på träningsmatchen som spelas mellan TPS & SJK i Åbo.

TPS

Åbolaget TPS som jag bloggade om förra helgen när man mötte Veikkausliiga laget Ilves i en träningsmatch borta i Tammerfors, fortsätter att träningsspela mot lag från Veikkausliiga när man under fredagen för SJK från Seinäjoki på besök.

Dom som minns min blogg från förra helgen minns säkert att jag nämnde då att TPS hade stora skadeproblem framförallt i defensiven och maxspelade därför en Ilves vinst mot dem. Matchen mot Ilves slutade i en 4-0 (1-0) förlust för TPS del. Efter matchen var TPS huvudtränare Tommi Pikkarainen nöjd med framförallt första halvlek var man enligt honom lyckades bra med att stå emot Ilves. I den 38:e minuten åkte man dock på ett rött kort när mittfältaren Alim Moundi blev utvisade och andra halvlek var sen mer eller mindre spel mot ett mål vilket samtidigt betydde att TPS fick inkassera sin fjärde raka förlust under försäsongen.

Inför matchen mot SJK dras man fortfarande med stora skadeproblem framförallt i defensiven. Båda mittbackarna Rasmus Holma & Otto Schultz saknas fortfarande, dessutom är Juha Montola som i matchen mot Ilves spelade som mittback febersjuk och saknas också från fredagens match. På mittfältet saknar man också fortfarande Mika Mäkitalo som varit borta såhär långt hela säsongen.

Under veckan skrev TPS kontrakt med två viktiga spelare när bröderna Matej & Tomas Hradecky skrev på ett kontrakt med klubben. Båda spelarna har tidigare i karriären spelat för TPS och var då viktiga spelare i laget. Dessvärre har båda spelarna också senaste åren dragits med skador som man nu håller på att återhämta sig ifrån. Under veckan har TPS också fått in två stycken testspelare när colombianske mittbacken Aldayr Hernández och anfallaren Solomon Duah anslutit sig till truppen. I skrivande stund är det dock ännu oklart hur mycket med speltid dessa två spelare kommer att få under fredagens träningsmatch. T.ex. Aldayr anlände sent på onsdag kväll till Åbo så han lär inte finnas med i 90 minuter.

SJK

SJK från Seinäjoki bloggade jag om också i förra veckan när man mötte FC HAKA, som liksom TPS håller till i Ykkönen, i en träningsmatch som spelades i Eerikkilä. Den matchen vanns av SJK med 2-1 efter att FC HAKA i slutet av matchen missade en straffspark. Spelmässigt så gjorde SJK framförallt i andra halvlek en bra match var man pressade FC HAKA långt ner på deras egen planhalva. Glädjande för SJK utöver vinsten var också att offensiva spelarna Sergei Eremenko & Dion Acoff lyckades göra sina första mål för laget.

&feature=youtu.be

Inför matchen mot TPS säger lagets tränare Alexei Eremenko att matchen är viktig när TPS är ett lag som sätter press högt upp i banan och han vill se hur SJK lyckas spelas sig ur deras press. Utöver det så säger Eremenko att man vill fortsätta med att bygga upp bra resultat och går ut för att vinna matchen vilket samtidigt hjälper att höja på lagmoralen ännu mera inför starten på Veikkausliiga som drar igång om 3 veckor för SJK:S del.

I matchen mot FC HAKA saknade SJK förutom långtidsskadade Billy Ions & Jaakko Hurme också Denys Oliinyk, Mihkel Ahksalu, Joonas Sundman & Jesse Sarajärvi av dessa spelare kommer högst antagligen åtminstone Ahksalu att missa fredagens match medan dom övriga tre spelarnas medverkande ännu är oklart. Man kommer också till matchen att ha med sig en ung finsk ytterback på provspel, Eremenko eller SJK har dock inte valt att gå ut med namnet ännu på denna spelare. I övrigt så kan man ställa upp med en intakt trupp till matchen.

Speltips och analys

Tar man i beaktande att TPS för tillfället fortfarande dras med stora skadeproblem i defensiven så förväntar jag mig att matchen mot SJK kommer också att bli en svår tillställning för dem. Formen hos TPS har överlag inte varit den bästa den senaste tiden med tanke på att man har åkt på fyra raka förluster. SJK har spelmässigt sett bra ut i största delarna av sina matcher i år, även om man inte lyckades kvala sig vidare från gruppspelet i finska cupen. Lyckas man komma upp i samma standard som man gjorde framförallt i andra halvlek mot FC HAKA så anser jag att man skall ha goda möjligheter att ta sin andra raka vinst mot ett lag från Ykkönen. För mig skall SJK vara klart större favoriter i denna match än vad oddsen visar för tillfället. Tycket själv att rätt odds på en SJK vinst är runt 1.70-1.80 och när bet365 i sedvanlig ordning enligt mig har rökt på så kommer jag mitt spel att vara ett maxspel i SJK att vinna till oddset 2.40 hos bet365.

Ävem om man inte skall dra alltför långtgående slutsatser från förra säsongens resultat så var TPS då något av ett favoritlag i Veikkausliiga för SJK som vann alla 3 matcherna lagen emellan, 2-0, 4-0 och 1-0.

Fredagens match kommer också att streamas av TPS och link till streamen hittas här

Alla rekar

Spel: SJK

TPS - SJK

bet365 2.40
5.00 u
  • -5.00 u
    Resultat

Ett inlägg av