Speltips: CHI Bulls @ SAC Kings - Under?

Chicago Bulls (19-51) @ Sacramento Kings (33-35)

Chicago Bulls

Bulls har haft en förväntad säsong. Man kringar för draftval för att förhoppningsvis bygga upp en ny dynasti med vad det just nu ser ut som Zach Lavine och Lauri Markkanen. Lavine har varit strålande hela säsongen och han har verkligen utvecklas otroligt mycket i Chicago efter traden som skickade Jimmy Butler motsatt väg. Bulls är ett lag som har spelat ganska tajta matcher inte bara senaste tiden utan overall under säsongen men samtidigt kan man verkligen vara en slagpåse och förlora med 30+ poäng, det finns inget mittemellan riktigt och det är på gott och ont. Bulls har tagit några överraskande segrar under säsongen och som sagt man håller det ganska tajt med LaVines offensiva kvaliteter som första utgång framåt. Lavine har haft en karriärsäsong och det är troligen ganska väntat då man sätter bollen i händer på honom men inget ska tas ifrån honom då han är en väldigt flexibel scorer, hans skytte har utvecklas fort i NBA och han visar gång på gång att han är någon att räkna med i the clutch - när matchen kommer ner till slutminuterna - då han gärna tar över matchen för sitt Bulls och är inte rädd för att ta det stora skottet. Bulls på det stora hela är inget att höja ögonbrynen för, man är i botten av Easten Conference tillsammans med NY Knicks och liknande lag, det som är det stora plusset är att man är vass framåt. Laget innehåller bra offensiva spelare som kan utvecklas ännu mer då dessa fortfarande är unga, man fick in Otto Porter efter trade med Wizards då man skickade Jabari Parker och Bobby Portis åt andra hållet. Otto Porter är en stabil SF som kan skjuta treor och försvara på en helt okej nivå och han har sett ut som en bra förstärkning under kommande år.

Bulls möter Kings inatt och man spelade mot Clippers för två dagar sen i LA och förlorade. Bulls har som sagt en bra offensiv men den vara fantasilös emellanåt då bollen alltsomoftast går igenom Lavines händer och de andra spelarna har en tendens att titta på bara och inte riktigt röra sig som man borde göra för att göra försvaret förvirrat. Detta gör att man spelar ett förutsägbart anfallsspel som kan vara lätt att stoppa om man är koncentrerad nog att vilja göra just detta. I nattens matchup möter man som sagt ett Kings som är ganska avhängt från slutspelssträcket med 5-6 matcher upp till Clippers på en 8:e seed. Bulls som redan av avhängt sen ett tag tillbaka brukar ha det tufft att producera när man bara vilat en dag emellan matcher, deras record är 18-24-2 när det gäller över/under marknaden. Man är ett offensivt lag ja men man har unga spelare som kan vara väldigt ojämna i sin högstanivå än och jag tror att det kommer bli tufft för Bulls att hitta ytor ute vid trepoängslinjen mot Kings då Sac verkligen har klivit fram i sin defensiv när det gäller att komma ut och förhindra treor. Senaste 5 matcherna är man topp 10 med sina 33% tillåtna trepoängsprocent. Chicago är ojämna som sagt och nu är man på en roadtrip sent in på säsongen och det kan lätt bli en match där man inte riktigt har allt fokus hemma och då blir det svårt att göra på mot vilket lag som helst. Jag tror Bulls får det svårt att hitta en rytm mot ett Kings som ser väldigt annorlunda ut hemma som borta och man spelar bättre på hemmaplan i sitt försvarspel, även om Lavine kanske skulle kunna go off så har jag svårt att se att andra spelar skulle spela på så hög nivå.

Sacramento Kings

Kings har tyvärr halkat efter i slutspelsracet ju mer säsongen gått efter All-Star break. Man har haft ett tufft schema som man är tvugna att gå igenom, 9 av 15 senaste matcherna har man mött lag över .500 och många av dessa i övre delen av tabellen så det är förtståligt att man har haft det tufft att kunna göra något åt sin överranskande säsong då ingen visste att Kings skulle komma ut i år och fajtast för slutspel. DeAaron Fox och Buddy Heild har varit duon att se upp med i detta Kings tillsammans med Bogdan Bogdanovic har man varit dödliga framåt. Man spelar i ett väldigt högt tempo nästan hela matchen och detta gör att man inte har ett lika bra försvar som man skulle vilja önska. Man gör topp 10 mest poäng i ligan men man släpper inte nästan lika mycket och om man är ett hål i paint som Kings är så blir det aldrig lätt att freda sin korg. Kings har dock haft en fin säsong, det är klart att man måste jobba på sina svagheter men att ungdomarna i laget och deras corespelare i laget har visat stora framsteg denna säsong säger mycket om vad som förväntas härifrån och i flera år till.

I natt möter man ett Bulls som förlorade senast mot LAC och Kings själva kommer hem ifrån en roadtrip ute på östkusten. Man spelar som sagt lite tajtare på hemmaplan än på bortaplan där man verkligen kan bara släppa förbi lag som om spelarna inte finns. Men på hemmaplan är man i undre halvan av över/under marknaden där man står i 14-20 i record och det är stor skillnad från bortaformen. Kings försvar blir bättre hemma och det är bra för Kings då man behöver det.Man vill att Willie Cauley-Stein skulle vara deras rim protector men han har inte riktigt varit det man sökt, har svårt att hålla någon spelare oavsett status från att göra poäng i paint. Båda lagen är dock trepoängskyttar och det är high risk high reward spel. Kings lika så Bulls har bra offensivt spel men lagen är ojämna, båda två och detta gör att man inte riktigt vet vilket humör spelarna är på och det kan bli många bricks under matchens gång. Insideförsvaret för båda lagen är inte så bra men man bör kunna hålla detta till en lågpoängsmatch då jag inte tror många av spelarna bryr sig tillräckligt, Kings är ganska avhängda och Bulls är officeillt ute från den disskutionen. Allt talar emot en undermatch i denna matchup då lagen har svåra situationer matchmässigt och man lär vara trötta i benen till en viss del.

Speltips

Eftersom Bulls och Kings är ojämna och totalen ligger så pass högt som den gör tror jag att det blir svårt att uppnå denna total. Även fast lagen har det tufft defensivt har Kings klivit fram ganska bra på senaste tiden att ta bort motståndets trepoängsskytte och detta kommer att ge effekt mot ett Bulls som i princip bara skjuter treor, mitt tips inför natten är Under 231.5 poäng @1.92 hos Coolbet. Dessa lag ser bra ut på papperet men med Kings trend på hemmaplan som en av dem snålaste lagen poängmässigt och Bulls ojämnhet är detta lockande då det inte krävs särskillt många missade skott för att detta ska gå in.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt