Speltips: OKC Thunder @ LA Clippers - Hemmalaget!

Clippers 3/9

Oklahoma City Thunder (40-25) @ Los Angelese Clippers (37-29)

Oklahoma City Thunder

Thunder har varit under isen senaste tiden, laget tog inte Paul George skada särskillt bra då man förlorade flera matcher i rad utan PG på planen. Man hittade inte rytmen i anfallsspelet alls utan hans skicklighet på att göra poäng och Russell Westbrook har inte varit sig själv på hela säsongen. Bänken är en av ligans sämre och under 10 matchers tid är man i botten av den statistiken nu också, bänken är fattig på scorers, man har Dennis Schröder men inte mycket mer. Thunder är ett lag som behöver Paul George mer än någonsin och man fick tillbaka honom mot Portland Trail Blazers natten som var. Man kämpade in en tung seger sent i OT och man behövde verkligen den här segern, Thunders matchup mot Trail Blazers är bra och det har sett ut likadant under säsongens gång, man var 3-0 i inbördesmöten innan matchen igår och man cementerade sweepen inatt som sagt. Thunder är inte ett lag som är välcoachat direkt och man hade haft det otroligt svårt om PG inte haft den säsongen han haft i år, han har verkligen hållit allt flytande för OKC, kommer han orka hålla igång det här i slutspelet också?

Thunder möter Clippers i natt och jag kommer inte snacka om OT:n igår då den redan är en faktor i linan, dock tycker jag inte Thunder bör känna sig så säkra när man ska upp mot ett LA som varit riktigt bra på hemmaplan och man har 6 hemmamatcher kvar innan en liten roadtrip som avslutar mars månad för dem. Thunder leder 2-1 inbördes och hemmalaget har vunnit alla matcherna hittills, Thunder kommer vara starka inside mot ett Clippers som har haft det tufft under säsongen med att freda sig under korgen. Adams lär ha en ganska bra match returmässigt och han är ju en av de bättre offensiva returtagarna i ligan, han måste man utnyttja till max. Dock har man varit lika dåliga som Clippers på att hålla borta enkla poäng i paint själva, det är här man kommer få det tufft när det gäller Clippers bänk med Montrezl Harrell under korgen. Det kommer bli en tuff och jämn kamp i natt även fast Thunder spelade OT för mindre än 24 timmar sen. Paul George kommer vara navet som vanligt och om han är igång kommer det bli en riktigt fin match för OKC, Westbrook har en tuff matchup mot Pat Beverley som är en lockdown defender och just denna matchup kommer vara spännande att följ då dessa två har lite av en historia. Jag tror att Thunder kommer det få svårt att hålla Clippers bänk i schack i natt, man är ett lag som har det svårt utan sina stjärnor på planen och trötthetsfaktorn kanske inte är jättehög men den kommer spela en roll om detta blir tajt, kommer Thunder orka hålla fokus är frågan. Thunder är ett lag som har haft det svårt att avsluta matcher som har varit tajta, detta pga Donovans oförmåga att ta bra beslut för sina playcalls + Westbrooks flängiga spelstil, det är tur att man på slutet gått till George annars hade man fortfarande haft 0 vinster med 5 minuter kvar och matchen är inom 3 poäng.

Los Angeles Clippers

Clippers har varit en liten överraskning under säsongen, hela laget jobbar som ett kollektiv med en gnutta individuella prestationer som skiner igenom. Bänken med Harrell och Lou Williams är riktigt riktigt vass, Williams har varit eld på senaste tiden och man kommer in till denna matchup med tre raka segrar och självförtroendet är på topp. Danilo Gallinari är har varit i fin form han med tillsammans med flera andra spelare i Clippers som Landry Shamet, dessa spelare har varit tongivande senaste tiden och det är en överraskning att Clippers fortfarande är med i jakten om slutspelsplats, efter traden då man skickade iväg sin bästa poänggörare i Tobias Harris till 76ers har man hållit sig flytande under en längre period nu och man är ett legit lag som är farliga om man underskattar dem. LAC har en bra matchup i natt mot Thunder, Beverley kommer vara ett djur mot Westbrook, han är en riktig "dog" när det gäller att guarda folk och speciellt någon som han har en historia med och känslor emot. Han kommer vara på tå från början till slut, Westbrook har haft det tufft med sitt skott hela säsongen och det kommer inte bli bättre med en spelare klistrad på dig. Clippers har inte det bästa försvaret men man har en offensiv som är stekhet just nu, som jag skrev tidigare är bänken en väldigt stor faktor som måste visa framfötterna ännu en gång. Det är här man har den största fördelen att kunna sätta dit Thunder, ingen på Thunders bänk har varit vass under säsongen förutom Schröder och han är inte i form alls, Harell, Williams och Co är tuffa att möta, kollektivet Clippers är alltid tuffa att möta, man är i en bra situtation just nu hemmaplan i 8 matcher i rad man har startat denna grupp av matcher med två segrar och man kommer gå in stenhårt mot ett Thunder som troligen kommer vara sega.

LA har en bra chans att hålla sig vid liv i kampen om 8:e seed i natt och jag tror att Doc har motiverat laget till max, som jag skrev tidigare är Clippers som kollektiv riktigt tuffa att möta, man har materialet att visa vad man går för i slutspelsstriden och det enda som kan stoppa dem är de själva. Thunder kommer inte kunna hålla koll på alla deras hot, bänken kommer vilja vara stekheta som vanligt medan man förhoppningsvis kan vara ett hot från trepoängslinjen med Shamet, Gallinari och Williams.

Speltips

Thunder har varit riktigt under isen, man har inte spelat bra alls och en match rättar inte till detta. Clippers är heta och i en bra situation just nu och man känner sig trygga i sig själv och de nya spelarna man har fått in. LA är ett balanserat lag med svagheter inside vilket kommer bli viktigt att hantera mot Adams och Westbrook som lever under korgen. Thunder lutar sig väldigt mycket på PG och Russ, kommer Russ kunna vinna kampen mot Beverley? George är fortfarande lite småskadad i sin axel och detta kan påverka.

Mitt tips inför natten är LA Clippers -2 hos Coolbet @1.92

Lycka till!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.