Fortsätter med bloggande kring vänskapsmatcherna som spelas idag. Nu under fredagen kommer totalt 6 st Veikkausliiga lag att spel en vänskapsmatch. Har i denna blogg valt att förflytta mig till lite varmare breddgrader och närmare bestämt till Spanien och Marbella var det under fredag eftermiddag spelas en vänskapsmatch mellan ett norskt och ett finskt lag.

IK Start

Norska IK Start från Kristiansand hade inte den bästa säsongen år 2018 när man fick ta steget ner från Eliteserien efter att ha slutat på en 15:e plats i tabellen. Från 30 spelade matcher vann man 8, spelade 5 oavgjort och förlorade 17, man hade en målskillnad på 30-54. Man hade kanske inte marginalerna helt på sin sida när man förlorade dom 4 senaste matcherna som Stabaek tog 5 poäng och till slut gick om laget på bättre målskillnad. Sejouren i OBOS-ligaen förväntas åtminstone på förhand bli kortvarig när IK Start räknas som en av dom största favoriterna i årets serie.

IK Start befinner sig för tillfället i Marbella på ett två veckor långt läger. Lägret är en fortsättning till två veckors lägret som man hade på Gran Canaria under februari månad. Den största skillnaden för IK Start mellan dessa två lägren är att man på Gran Canaria mera koncentrerad på att bygga upp den fysiska formen medan lägret på Marbella är ett mera match anpassat läger då man kommer att spela totalt 4 vänskapsmatcher under dom två veckorna man befinner sig där.

IK Start åkte ner till Marbella med en trupp på 23 spelare, man har med sig några unga spelare från Start 2 som får chansen att visa upp sig i matcherna med förstalaget i 19 årige Altin Ujkani och 17 årige Johannes Eftevaag. En del spelare stannade hemma i Kristiansand av diverse orsaker när Ibrahim Arafat Mensah, Gudmundur Andri Tryggvason, Michael Ogungbaro och Kevin Kabran inte reste med truppen till Marbella.

Start har hunnit med att spela två matcher under detta läger. Man inledde lägret med att spela 0-0 mot Nest Sotra förra veckans fredag. I måndags vann man sen med 1-0 mot Jerv. Lagets huvudtränare Kjetil Rekdal har roterat rätt så kraftigt i truppen i dom två inledande matcherna, mot Jerv fanns bara två spelare i öppningselvan som också fanns i öppningselvan i matchen mot Nest Sotra.

FC Inter

Finska FC Inter från Åbo åkte ner till Marbella i måndags efter att man hade avslutat gruppspelet i finska cupen. Man slutade på en andra plats i sin grupp efter att ha vunnit 3 matcher och förlorat 2 samt hade en målskillnad på 7-6. Laget hade tur med lottningen till 16-delsfinalerna när man lottades mot JS Hercules från Uleåborg som håller till i Kakkonen. Skrev om FC Inter inför deras match mot FC Honka förra veckans lördag. I den match så gjorde man en bra match i 60 minuter men åkte efter det på en idiotisk straff och utvisning emot sig och sen var det tack och adjö för deras del i den matchen.

Highlights från FC Honka - FC Inter matchen hittas här

FC Inters tränare José Riveiro ser fram emot matchen idag mot IK Start. På lagets hemsida säger han laget slipper och testa på dom sakerna som man har tränat på under denna vecka på lägret. Utöver det så vill man ge en bra bild av finländsk fotboll när man möter lag från andra länder. Dessutom erbjuder matchen chans att se provspelande försvararen Luciano Balbi från Argentina in action. Balbi har hunnit med att under sin karriär vinna Copa Sudamericana han har dom senaste säsongerna spelat fotboll i den näst högsta serien i Spanien för Valladolid och nu senaste Extremadur.

Speltips och analys

Ser vi på resultaten från IK Starts vänskapsmatcher som man har spelat under 2019 så har dom oftast varit rätt så jämna och målsnåla tillställningar. Från sina 5 spelade vänskapsmatcher har man resultaten 1-1, 1-0, 1-3, 0-0 och 1-0. FC Inters matcher i sin tur i finska cupen har varit lite målrikare matcher när dom slutat 2-1, 1-0, 1-2, 3-1 och 0-2. Det som i denna match talar till IK Starts fördel är att man redan har hunnit med att spela 3 matcher på naturgräs medan matchen idag blir den första för FC Inters del på naturgräs. Även om jag inte har alltför bra koll på IK Start så är jag imponerad av det som FC Inter såhär långt har visat upp under José Riveiros ledning. Spelmässigt har man sett starka ut i det defensiva arbetet samtidigt som man offensivt har många bra offensiva spelare, bl.a. nyförvärvet Filip Valenčič. Har dock svårt att se att vi kommer att få se någon alltför målrik match här, bl.a. sett till tidigare resultaten för Starts del. Kommer att ta två spel till matchen idag då jag tycker det finns tillräckligt med värde i båda spelen.

Som första spel kommer jag att ta FC Inter +0.0 AH till oddset 1.825 med 2.5/5 u hos bet365 enligt mig skall inter ha goda chanser idag att vinna matchen sett till hur man har spelat i sina tidigare matcher under försäsongen. Som andra spel kommer jag att ta Under 3.25 mål till oddset 1.775 som jag spelar med 2.5/5 u hos bet365. Har som sagt svårt att se att vi skulle få en alltför målrik tillställning här när båda lagen såhär långt in på försäsongen har lyckats bra i sitt defensiva arbete.

Alla rekar
Under 3.25 mål
2019-03-08 15:30
IK Start - FC Inter
2.50 u
1.94 u
FC Inter +0.0 AH
2019-03-08 15:30
IK Start - FC Inter
2.50 u
-2.50 u
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
TWistbacka TWistbacka