Överraskande nog så slutade förra bloggspelet i en vinst när spelet båda lagen gör mål hittade hem i träningslandskampen för U19 Damer mellan Portugal och Finland. Vi fortsätter att smida så länge som järnet är varmt och försöker nu med bragden att få till ännu ett vinnande bloggspel. Under fredagen och lördagen kommer det att spelas en hel del med träningsmatcher här i Finlland. Har i denna blogg valt att ta fokus på en av träningsmatcherna som spelas under fredag förmiddag.

FC HAKA

Anrika FC HAKA från Valkeakoski som i år fyller 85 år som förening är i förhandssnacket ett av dom lagen som förväntas vara med i toppen av årets Ykkönen. Föreningen själv har sagt att målsättningen för i år är att ta steget upp tillbaka till Veikkausliiga.

Försäsongen såhär långt har sett bra ut för FC HAKAs del. Man var ett av dom två lagen som tog sig vidare från gruppspelet i finska cupen när van från 5 spelade matcher vann 2, spelade 1 oavgjort och förlorade 1 med målskillnaden 7-5. För avancemanget krävdes lite dramatik och tur med också när AC Oulu i den sista gruppspelsmatchen vann med 4-0 hemma mot MuSa vilket betydde att FC HAKA gick vidare från grupp med ett plusmål jämfört till MuSa.

FC HAKA har under vintern förstärkt laget med totalt 6 nya spelare, senaste i raden är franske mittbacken Samuel Mansour. Överlag så anser jag att man har ett rätt så slagkraftig lag på pappret inför årets säsong. Av nyförvärven sticker specielt Niklas Friberg, Jacob Bushue & Elias Ahde ut som spelare som bör vara klara förstärkningar till laget. Till matchen mot SJK kommer man också att ha med en testspelare i målvakten Santeri Aaltonen.

FC HAKA kommer att komma till matchen med rätt så fullt manskap. Den enda spelaren som man för tillfället med säkerhet kommer att sakna är Joona Tapani, utöver honom har man vissa frågetecken i truppen bl.a. anfallaren Elias Ahde som skadade sig i cupspelet.

SJK

Veikkausliigalaget SJK från Seinäjoki befinner sig för tillfället på ett kortare läger i Eerikkilä. Målsättningen med lägret är att slippa bort från den egna hallen Wallsport Areena var man har mer eller mindre bott under dom 3 senaste månaderna. Samtidig vill man höja på lagmoralen och arbeta med spelarnas mentala träning förutom dom vanliga fotbollsträningarna och matchen som man kommer att spela.

SJK:s säsong såhär långt har inte i alla fall resultatmässigt varit någon större succé. Man lyckades inte ta sig vidare från gruppspelet i finska cupen när man slutade på 5:e plats i sin grupp med 2 poäng efter 5 spelade matcher och en målskillnad på 7-10. Ser vi lite längre bakom resultaten så var man spelmässigt bra med i alla sina matcher och kunde/borde ha lyckats med att vinna åtminstone någon av dom jämna matcherna som man spelade.

SJK har i år varit rätt så lugna på transfermarknaden när man har bara värvat in 5 nya spelare i Nadson, Dion Acoff, Moshtagh Yaghoubi, Sergei Eremenko & Jude Arthur. Enligt huvudtränaren Sergei Eremenko kan det ännu bli aktuellt att förstärka laget med en till spelare, men i det stora hela är lagbygget klart för SJK inför starten av Veikkausliiga säsongen 2019. Till Eerikkilä har man åkt med fullt manskap och har med alla nyförvärv. Dom spelare som med säkerhet kommer att saknas från matchen är långtidsskadade Billy Ions & Jarkko Hurme.

Speltips och analys

FC HAKA har såhär långt resultatmässigt haft en bra försäsong, bör dock tilläggas att lagen som man har mött inte har varit alltför svåra. Även om resultaten inte såhär långt har gått SJK:s väg så håller jag dem som ett klart starkare lag än vad FC HAKA är. Lyckas man med att komma upp spelmässigt i samma nivå som man gjorde i sina flesta cupmatcher skall man här vara större favoriter än vad oddsen visar för tillfället. Mitt spel i denna match kommer således att vara SJK att vinna till oddset 2.10 med 4/5 u hos bet365.

Alla rekar
SJK
2019-03-08 12:30
FC HAKA - SJK
4.00 u
4.40 u
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
TWistbacka TWistbacka