Senaste bloggspelet som spelades i söndags slutade föga överraskande i en förlust när JäPS inte löste X2 i U20-kvalet borta mot Atlantis. Ingen direkt smickrande form som man har på bloggspelen sedan den första feburari. Av 19 bloggspel har hela 12 slutat i en förlust, 2 st i en kvartsförlust, 1 push och 4 vinster. Men skam den som ger sig, litar på att vändningen kommer i något skede. Idag onsdag har vi inte direkt ett stort utbud av matcher här i Finland, har därför valt att flytta över fokus till Portugal och en träningsmatch som spelas där idag under eftermiddagen.

Finland U19 Damer

Finlands U19 landslag för damer är för tillfället ner i Portugal på ett träningsläger. Under lägret kommer man att möta Portugal i två träningsmatcher, den första matchen spelades i måndags och vanns av Finland med 3-1.

Huvudmålsättningen med lägret är att få ihop spelat laget före fortsättningen i EM-kvalet som spelas i Belgien under april månad, under kvalet kommer man att spela i samma grupp med Belgien, Polen & Schweiz. En annan viktig sak med lägret är att detta är första tillfället för dom -01 födda spelarna att slå sig in i truppen. Dessa -01 födda spelarna hade fram till november förra året fokus på U17 landslaget när man deltog i U17 VM i Uruguay.

Lagen möttes som sagt i måndags i den första av två matcherna. I den matchen var Finland det bollförande laget under första halvlek och kunde också gå tillhalvtidsvila med en 1-0 ledning efter att Aino Vuorinen gjort mål för Finland. I den andra halvleken började Portugal pressa mera dom finska spelarna och kom bättre med in i matchen, man lyckades också kvittera till 1-1 i den 74:e minuten efter en straffspark. Efter kvitteringen hade båda lagen en ribbträff före Finland kunde avgöra matchen med 2 mål under dom sista 5 minuterna.

Inför dagens match säger den finska förbundskapten Marianne Miettinen att man måste klara av att ta bättre beslut i försvarsspelet när motståndarna pressar högt upp i planen. Samtidigt måste man vara mera mångsidiga i sitt spel och hon vill se man spelar sig ur pressen antingen med korta snabba passningar inom laget eller längre bollar ibland. Till dagens match kommer Finland att rotera en del i truppen när 6 av spelarna som inledde på bänken förra matchen inleder idag i öppningselvan.

Portugal U19 Damer

Liksom för Finlands del fungerar dessa träningsmatcher också för Portugal som förberedelser inför april månads fortsatta EM-kval. Portugal kommer då att spela i samma grupp som Frankrike, Slovenien & Slovakien. Portugals U19 landslag har före dubbellandskamperna mot Finland också hunnit med att spela en dubbellandskamp i slutet av februari mot Österrike, båda dom matcherna slutade 2-2.

Enligt Finlands förbundskapten så består Portugal av många tekniska spelare som är duktiga i en mot en situationer och laget försöker att bygga sina anfall längs med kanterna. Ser vi på svagheterna hos Portugal så har det åtminstone i årets träningsmatcher funnits i defensiven när man släppt in 7 mål på 3 träningsmatcher. I första fasen av EM-kvalet som spelades under oktober 2018 släppte man in 3 mål på 3 matcher (1-0 förlust mot Italien, 2-2 mot Bulgarien, 2-0 vinst mot Rumänien).

Förväntar mig att Portugal kommer idag att försöka inledda spelet med att pressa Finland högt upp i spelbanan vilket man gjorde under andra halvleken av den första matchen och som samtidigt ledde till att man kom då bättre in i matchen jämfört med vad man var i den första halvleken när Finland fick vara det bollförande laget.

Speltips och analys

Förväntar mig en rätt så liknande matchbild och jämn match mellan lagen idag som vi hade i måndags. För tillfället håller spelbolagen Finland som marginella favoriter när en finsk vinst ger odds runt 2.30 medan en vinst för Portugal ger odds runt 2.60. Tycker själv det är svårt att lyfta fram någon klar favorit i matchen. Även om Finland vann den första matchen med 3-1 så ger det kanske inte en helt rättvis bild när man också hade marginalerna på sin sida i slutet av matchen (inte ofta det händer ett finskt lag). Lägger vi också till att båda lagen roterar en del i sina trupper så skall man kanske inte dra alltför långtgående slutsatser från den första matchen. Tycker båda lagen har i sina tidigare matcher visat att man har en bra offensiv och tror mig att vi kan få se en del mål i dagens match också. Mitt spel idag kommer att vara Båda lagen gör mål till oddset 1.80 med 3/5 u hos bet365. Vill man ha lite högre odds kan man också spela Över 2.5 mål + Båda lagen gör mål till 2.20 hos samma bolag. Nöjer mig själv dock denna gång med endast Båda lagen gör mål spelet.

Alla rekar
Both Teams To Score
2019-03-06 16:00
Portugal U19 Damer - Finland U19 Damer
3.00 u
2.40 u
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
TWistbacka TWistbacka