Speltips: HOU Rockets @ TOR Raptors - Matchups!

Houston Rockets (38-25) @ Toronto Raptors (46-18)

Houston Rockets

Houston åker upp till The North för att gästa Raptors i natt och detta är en riktigt fin matchup i ren allmänhet då dessa två lag är en av de bästa lagen i ligan. Det kommer bli spännande att se hur Houston hantera Torontos försvarsscheme när det gäller James Harden framförallt. Houston kommer från en tung vinst mot Boston Celtics häromnatten och man tog tillvara på chanserna man fick, Celtics har varit ett stort frågetecken hela säsongen och man har märkt länge nu att laget inte är sig likt, Rockets som sagt tog vara på allt detta och kunde i slutminutrarna gå på en viktig run för att avsluta det hela. Houston har fått tillbaka några viktiga spelare från skador sista månaden och det har gett dem en tryggare tillvaro med varandra på planen, även om Harden har bollen i händera mestadels även nu tycker jag att Chris Paul har avlastat honom på ett otroligt fint sätt när han inte är på planen, det såg vi inte minst mot Warriors. Paul en point guard som verkligen är en ledare ut i fingerspetsarna och det märks i hur han styr tempot i spelet och hur han dirigerar sina lagkamrater samt hans kroppspråk under matchens gång, han är någon som kan göra mycket från ingenting precis som Harden fast på andra sätt. Dessa två, Harden och Paul har fina rollspelare som vet vad de ska göra ute på planen, PJ Tucker är en hjälte man inte pratar om så ofta men han förtjänar en väldigt stor del av berömet när det gäller det defensiva arbetet. Han är otroligt vass på att veta när det är dags att pressa upp på sin motståndare och när han inte behöver spela lika aggressivt, han vet sin roll och han gör den till 100% varje natt. Det kommer bli spännande att se om han kan störa Kawhi Leonard tillräckligt mycket inatt för att han åtminstonde inte kommer vara lika effektiv som han brukar vara. Rockets kommer in i denna match med 5 raka vinster efter sig, man är i god form just nu och det har man egentligen varit ett bra tag nu efter den jobbiga säsongsstarten man hade. Harden har varit på en helt annan nivå under långa stunder och har i princip vunnit matcher på egen hand ofta. Nu har man fått tillbaka hot som Clint Capela runt korgen som alltid tar vara på chanserna han får när Hardens dragningskraft påverkar försvaret och han kommer alltid finnas runt omkring för att ta offensiva returer eller vara målet för en alley-oop. Han är också någon som vet sin roll in och ut, han ger det han är bra på och inget mer. Detta gör att Raptors kommer måsta hålla koll på honom nästan varje anfall och Marc Gasol kommer nog få jobba på rätt bra för att inte hamna på fel sida även en Harden/Capela pick and roll.

Matchups i natt är nog bland det viktigaste just i denna match. Båda lagen är lite lika om man tittar på laguppställningarna då man har två stjärnor som styr showen och sen ett gäng riktigt bra rollspelare som kan göra stor skillnad om man inte håller sig tajt inpå. Det som är postivit för Rockets är att man fortsätter att grinda på på sitt spelsätt, man vet vilka man är och man spelar med det material man har till sitt förfågande. D'Antoni har gjort ett system runt Harden och Paul där man i princip använder sig av tre saker, ISO, alltså isolation basket där någon av de två nämnda har bollen och gör en-mot-en för att göra poäng. Pick and roll, som är den simplaste av offensiva spel men oerhört effektivt i denna sport i många många år. Harden ber centern att komma upp och sätta en screen som förhoppningsvis tar bort försvarsspelaren ur bilden helt eller så hamnar han på efterkällken och måste jaga spelaren med bollen för att komma tillbaka på rätt sida, medans detta pågår måste försvarets center komma upp och stänga ytan som skapas av screen och det är här det blir som svårast att försvara, om centern försöker stoppa Harden helt kommer han att gå in på kropp och 9.5 av 10 gånger kommer James att få visslan med sig eller stannar centern kvar och lämnar en buffert mellan honom och Harden och då kan Harden i princip göra vad han vill med dig, gå på korg, skjuta eller passa till Capela. Det kommer bli väldigt intressant att se hur Raptors kommmer stoppa Houstons pick and roll. Tredje alternativet är att försöka kollapsa försvaret i paint och sen kicka ut bollen till trepoängslinjen, detta är ganska effektivt för Rockets då James och Chris har en stor dragningskraft samtidigt som man har ganska bra trepoängsskyttar i Tucker, Green och Gordon. Rockets försvarspel kommer också bli spännande att se, Capela är ganska flexibel men han är inte så jättesnabb sidledes medans många av Rockets big men är kortväxta för sin position som Faried och Tucker, kommer dessa orka hålla sig borta från foulproblem mot Gasol, Ibaka och Siakam? Det kommer bli tufft minst sagt.

Toronto Raptors

Raptors har varit ganska upp och ner, det var i början av säsongen man tog många av sina vinster men samtidigt har man lyckats skrapa ihop 46 stycken så någonting måste man ha gjort rätt helt klart. Mycket beror på deras otroligt fina djup man har i truppen, det finns många spelare som håller en jämn nivå under säsongen och sen kommer det upp matcher där t ex Pascal Siakam gör 30 poäng eller Fred Van Veelt gör 25 från nästan ingenstans och man inser att Raptors har byggt ett väldigt balanserat lag och som jag skrev tidigare om Rockets så har Raptors också flera rollspelare som vet vad de ska göra och man gör det på en hög nivå, om det är att försvara eller cut till korgen så görs alltid detta i spelets flöde och ingenting är påtvingat. Coach Nick Nurse har klivit fram från Dwane Caseys skugga och axlat rollen som ny huvudoach inför säsongen på ett mycket bra sätt. Han låter Kawhi Leonard vara sig själv i hans system, han får många olika chanser att göra poäng på från att komma av screens i catch and shoot, post ups eller iso så sker detta naturligt i offensiven. Kyle Lowry har hållit kvar sin All-Star form sen tiidgare år och även om Raptors inte lutar sig på honom för poängmakeriet som när det var han och Derozan så tycker jag att han har varit enastående som playmaker hela säsongen lång. Han hittar sina lagkamrater vart de vll ha bollen medans han själv är ett hot att göra sina egena poäng från vilken distans som helst. Rollspelarna i Pascal Siakam, Serge Ibaka, Fred Van Vleet, Danny Green och OG Anunoby har varit väldigt fina i sina roller att vara support till Leonard och Lowry när dessa kanske inte är i form för dagen. Raptors gjorden trade innan trade deadline i feburari och man tog in Marc Gasol från Memphis Grizzlies, han kommer in med ett högt basket IQ och hans courtvision från post är otroligt fin. Han kan på det även försvara paint på ett väldigt stabilt sätt, visst han kanske inte är någon som har 3 blks per matchen och är ett fysiskt under men även där kommer hans IQ in i spel, han känner av spelet på en hög nivå och han vet hur man är tufft under korgen när det gäller att stoppa motståndarnas big men. Samtidigt har Raptors Serge Ibaka att förfåga över då även han är en bra försvarare, han har dock tappat ganska mycket av sin atletiska förmåga under åren men han är också någon som är tuff att möta under korgen då han har ett stort hjärta och kämpar in i det sista. Kawhi Leonard mot PJ Tucker kommer vara matchupen att hålla ett öga på med Torontoögon, Leonard måste etablera sig tidigt i matchen och komma igång med poängmakerit så snabbt som möjligt, han är nyckeln i natt imo. Han har ett så allround offensivt spel att han kommer hitta sina ytor så länge han är på tårna och gör sitt allra bästa, han har längdskillanden till sin fördel och post kommer alltid vara ett alternativt för honom, han måste dock vara vaken när double-teams kommer.

Matchups som sagt, Raptors har Gasol som möter Capela och jag tycker att detta också kan vara en bra matchup att utnyttja emellanåt. Gasol kan kliva ut ut till trepoängslinjen för att lura ut Capela ur paint för att få mer plats för cuts till korgen utan någon paint protector i sikte eller att han försöker få Capela i foulproblem tidigt. Jag skulle vilja se Lowry/Gasol pick and pop ganska ofta just för att kunna få alternativ i anfallsspelet, Rockets måste reagera på detta och det kommer bli svårt för Capela att välja vad han ska göra, låta Gasol skjuta sönder dem från midrange/tre eller gå upp och riskera enkla poäng i paint. Det bästa med Raptors i denna matchup är att laget är otroligt bra defensivt, man har spelare som man kan byta av på Harden, Leonard, Siakam, Anunoby, Green alla dessa kan i någon form försvara Harden och man kan rotera och slänga in olika schemes för att få honom ur rytm.

Speltips

I mina ögon kommer detta avgöras om Raptors kan spela nästan ett felfritt försvarspel mot detta oerhört starka offensiva Houston Rockets. Man har materialet men kommer man kunna spela sina kort rätt och hålla rollspelarna i schack samt att man åtminstånde håller Harden runt 25-30 poäng och inget mer. Raptors är ett starkt lag i clutchsituationer, man är topp 5 i matcher vunna när lagen är 3 poäng ifrån varandra med 5 minuter kvar, detta måste man utnyttja till fullo om det kommer ner till en tajt kamp. Rockets kommer från en fin form, dock är man inte ett bra bortalag i största allmänhet, man har varit on the road ett bra tag nu och det kanske har en påverkan i natt. Man hade en tuff match mot Celtics senast, kommer man orka en till tuff match? Vi får se. Mitt tips och vad som lockar mig inför denna matchup är Raptors -3.5 @1,92 hos Coolbet.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.