Speltips: Real Madrid vs Ajax - Hög potential

ajax

Champions League är tillbaka och det är returmöten i åttondelsfinalerna som väntar. På Bernabeu tar Real Madrid emot Ajax och det i vad som kommer bli en otroligt sevärd match.

Real Madrid

Trefaldiga mästarna i Champions League kommer in till den här matchen med dubbla förluster emot Barcelona, en i cupen som resultaterade i utslagning och nu under helgens gång så möttes man även i ligan. Två förluster blev det och det utan att Barcelona var överdrivet imponerande och trots det så är det fortfarande Barcelona men en av sina bättre trupper under modern tid - Med det sagt, absolut inte bästa laget spelmässigt.

Man räckte hur som helst inte till i något utav dessa möten och kanske får man en chans att slicka såren nu när Ajax gästar, en som inte är med är Ramos som är avstängd och ersättaren förväntas, naturligt nog, bli Nacho.

Jämför oddsen hos de olika spelbolagen inför matchen för att maximera din avkastning - Klicka här

Årsskiftet skulle innebära den period när Real Madrid växlade upp efter den horribla höstsäsongen, men med mars månad redan här och ett facit redan på tre förluster utav tio möjliga matcher undrar man vart laget är påväg. Flertalet spelare verkar helt under isen och när tränare Solari tycks ha hittat ett recept så faller man igenom ännu en gång, det är mycket prat kring Bale medans han och andra verkar göra sig redo för en sommarflytt. Vart allt detta ska landa är otroligt osäkert men vad vi vet är att man har en stor fördel i detta möte tack vare sin smash-and-grab match på Amsterdam Arena i åttondelens första möte.

Ajax

Holländsk fotboll är äntligen på väg att gräva sig ur det hål man befunnit sig i under de senaste tio åren åtminstone. Landslaget har börjat hittat rätt och inget symboliserar återkomsten mer än just Ajax och dess lagbygge. Talangerna är många och vi läser varje dag om de Ligt och Frenkie de Jong, turligt nog finns det ännu mer i detta Ajax att gilla. Från målvakt Onana, till ytterback Tagliafico och framåt med van de Beek samt supertrion Neres, Tadic och Ziyech är man ett komplett lag helt enkelt under den 49-årige tränaren Erik ten Hag. Efter att ha hållit Utrecht precis under PSV, Ajax och Feyenoord under två säsonger fick han uppdraget att få Ajax på rätt spår och som han har gjort det. Det är inte den mest erfarne tränaren men en med väldigt intressanta idéer.

Man hade en ganska tuff start på året dock där ingenting verkade klaffa, oväntade poängtapp inkasserades och jag själv undrade om man tappat konceptet i precis fel tid. Men så kom den där matchen mot Real Madrid i första mötet där man fullständigt spelade ut de trefaldiga mästarna, de fick inte andas eller hålla boll, mekaniskt nötte man ned dom men när man gick för segermålet fick man istället se sig förbipasserade. Ajax har följt upp den matchen, som man kan se som ett framsteg prestationsmässigt genom att krossa motståndet i ligan men även Feyenoord i cupen. I helgen fick man faktiskt spelledigt utav det Holländska förbundet, vilket väckte reaktioner men som i slutändan gett dem tid att förbereda inför det här mötet. Med ett underläge inför matchen har man absolut ingenting att förlora heller.

Speltips

Att man inte har något att gå miste om anser jag också vara en fördel faktiskt, det hade varit svårare att spela på resultat eller ha ett Real Madrid som velat ha ett ledningsmål om det slutat kryss i Holland. Nu är det andra bullar och även om man nog vill "döda" mötet så fort som möjligt så har Ajax visat att de skall respekteras. För mig skulle det inte förvåna ett dugg om Ajax tog tag i bollen och lät den rulla, precis som alltid. Man kan slappna av på ett naturligt sätt trots inramningen och det faktum att man spelar på Bernabeu. Det krävs visserligen två mål för att jämna ut bortamålen men med allting som inte funkar i Real Madrid just nu ska man nog inte känna sig allt för uträknade, och det vet man.

Spelmässigt förväntar jag mig trots allt ett Ajax som fortsätter att styra, man kommer att pressa på och få Real Madrid att försvara sig lågt i sin egen hemmaborg, något som kan leda till frustration. Hemmalagets hot är via omställningar men Ajax är inte så lätta att ta bollen utav och hanterar dessa situationer överraskande bra, vilket man sett dubbelt emot Bayern Munchen men också i första mötet. En lina på 1.0 är förmånlig om det skulle komma ett sent, avgörande mål för de vita marängerna men fram tills dess bedömer jag matchen väldigt jämn. Jag trodde aldrig jag skulle spela emot Real Madrid på hemmaplan i Champions League men här är vi, och +1.0 är faktiskt otroligt bra.

Ajax +1.0 spelas till 1.88 hos Bethard. Lycka till!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.