Speltips: ORL Magic @ IND Pacers - Fin form!

Basket 3/2

Orlando Magic (29-34) @ Indiana Pacers (41-22)

Orlando Magic

Magic har varit stekheta senaste 10 matcherna man har vunnit 8 av sina senaste 10 matcher, man har varit ett effektivt lag på senaste tiden. Ofta startar man matcherna lite trevande innan man exploderar och tar över matcherna i 2:a eller 3:e Q, det är oftast i 3:e Q man kommer ut starkt och tar över matchbilden. Under tajta matcher kliver Evan Fouriner eller Terrance Ross fram för att avsluta på bästa sätt. Nikola Vucevics All-Star säsongen har varit en väldigt stor faktor också i att Magic varit ett stabilt lag under säsongen i allmänt men framförallt i andra halvan av säsongen där man som sagt varit stekheta. Vucevic är en traditionel big man i många aspekter då han gärna vill post up med ryggen mot korgen för en jumphook eller up and under. Han är farlig i pick and roll gamet då han både kan roll hårt till korgen men också flyta ut en bit i midrange där han har en jämnhet från 3-5 meter ut från korgen. Om man tittar på papperet är Magic absolut inget speciellt lag men man har fått till det mot slutet här när det gäller att jobba som ett lag, man vet sina styrkor nu och man utnyttjar dem till fullo. Man vågar att lita på alla sina vapen som man har, Vucevic och Gordon är en bra duo som DJ Augustin kan jobba mellan, Gordon har visat framsteg i sin utveckling när det gäller att spela allround gällande offensiven, han kan kliva ut och space the floor men samtidigt är han ett hot vid korgen då han är oerhört atletisk. Det finns många frågetecken fortfarande gällande Magic, man kan vara ojämna emellanåt och det finns vissa spelare som mer än gärna tar lite för tuffa skott för att det ska vara en hög nivå under hela matchen skyttesmässigt. Coach Steve Clifford har varit ett bra tillskott på bänken då han har ett simpelt system som är lätt att förstå som spelare, det finns inte mycket krux när det gäller playcalling och han vet vilka krav han kan ställa till sina mannar.

I nattens matchup mot Pacers kommer man med en vinst i ryggen mot mästarna Golden State Warriors. Man låg under en bra bit in i matchen men lyckades vända på steken med hjälp av Aaron Gordons 22 poäng och en stor hjälp från bänken vara Ross med sina 16 poäng. Magic kommer in med högt huvud och självförtroende i ryggen och med all rätt, det kommer dock inte bli någon lätt match när man ställs mot ligans bästa försvar, man vann dock senast mot Pacers i Orlando med 7 poäng och det var en tajt match enda in i det sista, det kan mycket väl bli så den här matchen också. Magic har hittat sin rytm när det gäller poänggörandet, framförallt har Ross från bänken varit en vikig kugge i maskineriet senaste månaden och man hoppas på att det fortsätter så även i natt, Vucevic kommer ha en bra matchup då Indiana är lite för korta i rocken under korgen och man saknar Sabonis fortfarande pga en fotskada. Nikola Vucevic kommer Magic vilja utnyttja så mycket det går under korgen, även om Myles Turner är lång så saknar han styrkan oftast i returtagningen och i försvaret i post. Magic kommer vilja fortsätta rida på vågen och man kommer komma ut med en allt större slutspelschans i sikte.

Indiana Pacers

Pacers har varit ett väldigt stabilt lag efter att man förlorade sin stjärna Victor Oladipo för säsongen i slutet av januari. Efter att man hade det kämpigt ett 4-5 matcher efter skadan att hitta nya spelare att luta offensiven mot har man lyckats sprida ut lyckan på ett otroligt fint sätt. Darren Collison och Cory Joseph är osjälviska spelare som verkligen är bra på sitt jobb att hitta sina medspelare i öppna ytor där de kan visa sina styrkor. Bojan Bogdanovic har varit enastående majoritenen av matcher och han visar gång på gång att han är en scorer av rang från överallt på planen. Han är väldigt allround som spelare men när han kommer igång med sitt trepoängsskytte så är han dödlig. Sabonis har varit en riktigt viktig figur under både den defensiva och offensiva korgen hela säsongen lång vare sig han startar eller kommer in från bänken, tyvärr kommer han inte till start i natt och detta är såklart ett avbräck då vi såg senast att KAT hade lekstuga med sina 42 poäng och Nikola Vucevic kommer vilja visa att han inte är mycket sämre. Där kan Pacers få stora problem i natt. Pacers stora styrka genom hela säsongen har varit att man jobbar stenhårt som ett lag, man går på planen och gör allt för varandra, det spelar ingen roll om du är den ledande figuren eller bänkvärmaren, alla kämpar för varandra och tills slutsignalen går. Detta är ett otroligt tajt lag och man gör det verkligen bra utan någon riktig stjärna just nu. Collison, Bogdanovic och Pacers försvarspel har varit navet i hela deras uppbyggnad av spelet. Ingen fuskar med rotatationer, alla hjälper till och man spelar försvar som en enhet, vilket är något sällsynt i dagens NBA för tillfället vilket är synd.

Nattens kamp mot Magic är en revanschmatch, man förlorade senast med 107-100 och man kommer vilja gå ut för att ta clinch i matchserien mot Orlando. Även fast man har ett matchupproblem i Vucevic tycker jag att man bör kunna stänga ner resten av Magic på ett bra sätt. Man har flera spelare som är snabba och flexibla när det gäller att guarda olika positioner medans Magic egentligen inte har särskillt vassa scorers som sätter skräck i motståndet även om några av spelarna är i bra form för tillfället. Pacers kommer vilja styra tempot direkt från start, man gillar att spela lite old school aktig basket oftast men man kan switch it up och spela mer modern basket där det finns ett annat flow i spelet med mycket handoffs och screens för varandra för att komma till lägen för enkla poäng. Båda dessa lag är stabila paintförsvar som inte låter någon bara valsa in för layups men eftersom många i Pacers lag är kortare än t ex Vucevic kommer snacket och positioneringen vara en viktig del i ett tufft försvar som bara tillåter knappt över 100 poäng i snitt. Jag tror att försvaret kommer vara tajt i natt och inte mycket kommer komma igenom och man kommer låta Magic få jobba stenhårt för att komma till skott både från under korgen och från tre.

Speltips

Magic kommer in heta till denna match, man vill ta sig till slutspel i år och man är väldigt nära då man ligger strax bakom Hornets på en 9:e seed. Men allt som åker upp måste komma ner och jag tror inte Magic kommer kunna komma igenom pansarväggen som står på andra sidan lika bra som man gjorde senaste gång eller under den senaste månaden. Pacers har siktet på att fortsäta att cementera sig i topp 3 i öst, man vill inte att Philly och Celtics ska få vittring på eventuell homecourt advantage i en ECF. Pacers har varit riktigt fina på hemmaplan hela säsongen lång, Magic är en uppstickare i bra form men jag tror att försvaret kommer säga sitt till Pacers fördelen även i natt.

För mig lockar Indiana Pacers -3,5 hos Coolbet @1.95 i nattens matchup i Indianapolis.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.