Speltips: Skada öppnar upp för Barney i Exeter!

Van Gerwen 3/1

Veckans bästa dag för oss dartälskare är åter tillbaka! Torsdag betyder Premier League omgång, och denna gång har turen kommit till Exeter! Säsongen kommer snart kicka igång på riktigt med tävlingar allt tajtare, och få är gladare än mig. Det ska bli otroligt spännande att se vilka som tar steget framåt i år. En av dom som har möjligheten är Luke Humphries, och för honom är det upp till bevis ikväll att visa vad han går för! Han är en av den tio wildcardsen som är utan tävlan och ställer upp i Gary Andersons avsaknad.

Luke Humphries-Gerwyn Price

Luke får spela öppningsmatchen ikväll, och det tror jag missgynnar den nyblivna 24 åringen. När man aldrig spelat på en scen som ikväll förut kan det vara bra att kliva in sent och känna av stämningen först. Men nu är det som det är för Luke.

Ännu en sak som missgynnar Luke är att han startat året riktigt riktigt dåligt. Pro Touren som spelas utan publik är i full gång och Luke har inte lyckats bygga vidare på sin oväntade kvartfinal i VM.

Gerwyn Price som är van med alla möjliga arenor kommer i glödhet form. Han vann såväl lördagens som söndagens Pro Tour vilket är otroligt starkt då startfältet är ruskigt stort och väldigt starkt.

Gerwyn ligger på en andra plats såhär långt i Premier League och den starten var precis vad han behövde. Nu har han tidigt hugg på slutspelsplatser och det kommer bara få honom att växa och bli starkare och svårare att slå.

Allt talar för Gerwyn ikväll och jag kan inte undvika att spela honom. Erfarenheten och formen är helt på Walesarens sida. Därav måste jag hugga honom.

Speltips: Gerwyn Price -2,5 legs till 2,32 hos Coolbet

Daryl Gurney-Rob Cross

Ett spännande möte mellan två spelare som verkligen slåss om slutspelsplatser. Båda har spelet i sig för att gå långt under denna års upplaga av Premier League. Cross är den av de två som imponerat mest på mig av dom under starten av säsongen. Han har vänt helt sedan 2018 då han var en vrak uppe på scenen. Han förtjänar fler poäng efter den starten han haft spelmässigt, men det kommer.

Gurney har bäst checkoutstats i år, och det är just det som leder till att han ligger trea i tabellen. Förra omgången hade Glen Durrant mängder med chanser mot Gurney men kunde inte ta dom, mesans när Gurney fick chansen tog han den direkt.

Cross förtjänar mer, och jag tycker att en checkoutdropp borde komma hos Gurney snart vilket leder till att han faller i tabellen. I denna matchup ikväll ser jag Cross som en rätt stor favorit då han öppnat säsongen så fint spelmässigt och just därför måste jag klicka honom.

Speltips: Rob Cross DnB till 1,72 hos bet365.

Mensur Suljovic-Peter Wright

Behövs det ens en motivering här? Peter Wright står för rån efter rån och är knappt värd någon av poängen han tagit. Han kastar låga averages och får slå ur underläge match efter match. Variansen måste vara på ingång här, och det är olagligt att spela Wright just nu.

Suljovic har öppnat fint, men haft en del otur. Fick möta en glödande Dobey i Newcastle, sedan van Gerwen följt av Barney som rånade Suljovic förra veckan.

Nej, rånen kommer ta slut här och nu. Wright kan inte fortsätta ta poäng, det ska inte kunna ske. Suljovic ska vara större favorit här än bolagen tycker. Tabellen ljuger helt.

Speltips: Mensur Suljovic DnB 1,90 hos Bet365

Michael van Gerwen-James Wade

Van Gerwen pumpar på vecka efter vecka och blir bara bättre och bättre. Han missade chansen förra veckan att slå Cross med 7-0 och var vansinnig över det, så ikväll ska det hämnas. Wade är inget större hot för Van Gerwen då han kommer outscore han leg efter leg. Ska man slå Van Gerwen lär man ständigt kasta 140s och 180s för att hänga med i legsen och ens få en chans att kasta på dubblar.

Wade har inte det stora spelet i sig och jag tror Van Gerwen vinner stort och enkelt ikväll. Det krävs att Van Gerwen ska vara off för att Wade ska ha något att säga till om. Eftersom Van Gerwen är en mänsklig maskin så är han aldrig off, och just därför känner jag mig bekväm med spelet i denna match.

Speltips: Michael van Gerwen -3,5 legs till 2,00 hos Bet365

Michael Smith-Raymond van Barneveld

Ett väldigt fint odds på Smith ikväll om man inte gjort sin läxa och läst på inför kvällen. Grejen är dock att Smith inte borde spela ikväll. Han ska operera sin ljumske på Måndag och har en rejäl smärta just nu vilket såklart kommer påverka honom väldigt negativt.

Jätteläge för Barney ikväll att komma in i turneringen med dessa förutsättningar. Håller han bara en normal hög nivå så tror jag han vinner ikväll.

Smith vill inte stå över Premier League då varje leg är viktigt i denna turnering. Jag tycker dock bara det är onödigt att han ska spela ikväll, han kommer förmodligen gå till slutspel ändå, och äventyra med rädslan är aldrig bra. Men det är bara att tacka och ta emot och ta vara på värdet och spela Barney.

Speltips: Raymond van Barneveld att vinna till 3.75 hos Bet365.

//MrXet

//Axel Andersson






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.