Speltips: DET Pistons @ SA Spurs - Is till eld!

Spurs 2/27

Detroit Pistons (29-30) @ San Antonio Spurs (33-29)

Detroit Pistons

Pistons säsong har sett väldigt ojämn ut och neråt, man har haft det otroligt svårt att finna någon slags offensiv match efter match och skyttet har varit bland det sämre i ligan hela säsongen lång. Även om Drummond och Griffin individuellt har spelat ganska bra så har det varit tufft kollektivt att ta sig framåt. Det är tur att man är i den svagare konferencen och man slåss fortfarande om slutspelsplats med Hornets, Heat, Magic och Wizards, 7:e seed är man på nu ett par matcher före Charlotte som har haft det tufft senaste matcherna medans Pistons har varit stekheta innan All-Star break och efter då man vunnit 7 av de 8 senaste matcherna, även om majoriteten av dessa har varit mot svagare lag så har man gjort det bra framförallt mot lag som Pacers även om det var på håret och man förlorade en 16 poängsledning.

I nattens matchup möter man ett iskallt San Antonio Spurs och man bör ha en bra chans att hålla det ganska jämnt under matchen gång, man har starka spelare inside i Drummond och Griffin som kan skada Spurs under korgen och i pick and roll situationer. Under dessa åtta matcher man spelat har man skjutit bollen otroligt bra, detta har är den största bidragande faktorn till att man vunnit och om man fortsätter skjuta runt 45-48% i natt kommer det bli intressant. Jag tror dock det kommer bli svårt att hålla uppe detta skytte mycket länge till då spelare som Galloway, Maker, Jackson och andra inte kommer att kunna hålla nivån på sin produktion under en lång period då man helt enkelt har hittat formen nu men kommer gå tillbaka till det normala snart igen. Pistons i natt kommer låta Griffin styra showen med back up av Smith och Jackson, Griffin har visat under säsongen att hans court vision har utvecklas väldigt bra under åren som gått och för att vara en big man och ha 5 assist per match är väldigt fint. Drummond kommer vilja dominera runt den offensiva korgen men kommer få det tufft mot LaMarcus Aldrigde och Jakob Poetl som båda kanske inte är lockdown defenders men är kapabla till att göra det svårt för vilken big man i ligan som helst. Detroit kommer få det tufft att komma till San Antonio och spela mot ett lag som är i behov av att vinna för att kunna hålla slutspelsdrömmen vid liv, Pistons efter sina vinster bör hamna i en falsk säkerhet och möjligtvis inte spela lika koncentrerat som man gjort innan, det är alltid tufft att spela på en hög nivå på bortaplan.

San Antonio

Spurs har varit Spurs i år tycker jag, man har varit ett starkt hemmalag medans bortaformen sviktat rejält. Demar Derozan har varit ett fint tillskott till truppen och han har visat sig från sin bättre sida under majoriten av säsongen. Han har career-highs i returer och assist vilket visar på en fortsatt kurva uppåt för honom sen förra säsongen i Raptors. Han har "bara" 21 poäng per match så här långt in på säsongen men då har en bolldominant spelare i Aldrigde han måste dela bollen med. Spurs är ligans midrange-lag, Popovich har två spelare som lever i midrange som sina bästa spelare och han har inte försökt ändra på deras spelstil vilket ändå ger resultat, man kan inte förvänta sig så otroligt mycket av ett lag som har oerfarna unga spelare på point guard positionen samtidigt som man tar in bänkspelare i 35 årsåldern. Man har gjort det väldigt bra tycker jag, man är har 33 vinster så här långt och de flesta har kommit på hemmaplan där man är 22-7 SU, som favorit med mellan 3.5 - 4.5 poäng är man 8-1 hittills under säsongen. Spurs har haft det väldigt svårt i försvarspelet i år, laget tappade två av sina bästa försvarare innan säsongen i Kawhi Leonard och Danny Green utan att riktigt få in någon som i alla fall kan täcka upp Greens försvarsförmåga. Man ligger på mediokra 15 plats i insläppta poäng på omkring 111 i snitt per match, man är ett lag som har det svårt att hålla trepoängskyttarna borta medans man själv inte skjuter så många treor även fast laget är det bästa i ligan i 3P%.

I nattens matchup med stekheta Detroit kommer man vilja stoppa allt som har med paint att göra, man har Poetl från bänken och Aldrigde som är stabila försvarare och som kan stå på sig mot Pistons big man duo. Bänkspelet och rollspelarna är viktiga i detta läge, Spurs har en väldigt bra supporting cast som kan hjälpa Derozan och Aldrigde på olika sätt. Bertans och Belinelli har varit två skarpskyttar hela säsongen lång, framförallt Bertans som har ett riktigt rent hoppskott, han sänker 47% av sina trepoängare på 4.3 skott per match, vilket är topp 5 i ligan. Tillsammans med Belinelli, Patty Mills och Bryn Forbes kan dessa ge spacing åt ett midrange spelsystem som kan få det svårt att göra poäng mot ett lag som är bra på att försvara paint. Jag tycker att Aldrigde har den enskillt bästa matchupen framåt mot både Griffin och Drummond då han kan ta ut Drummond mot trepoängslinjen medans han kan post up mot den kortare Griffin. Derozan har också en fin matchup mot Wayne Ellington som inte är en försvarspelare, man trade:ade iväg deras bästa one-on-one försvarare i Stanley Johnson till Bucks innan trade deadline. Jag tror att Spurs kommer rycka upp sig på hemmaplan mot detta Pistons, man har en bra overall matchup mot Pistons, man är på hemmaplan där laget är svårt att möta och man vill lägga sin östkust roadtrip bakom sig för att fokusera på slutspelsstriden.

Speltips

Med tanke på Pistons form och Spurs form borde Pistons vara favoriter, men NBA är lite mer komplex än bara form eller något sådant. Spurs kommer ha en hunger och motivation Pistons troligen inte kommer att ha efter att man är på hyfsad säker mark i slutspelsracet då många av lagen man slåss mot har förlorat och tappat mark på senaste tiden. Spurs däremot måste börja varva upp sin motor för att hålla sig vid liv sista 23 matcherna man har framför sig för Kings, Clippers och Jazz är hack i häl eller strax före. Popovich har inte alls varit nöjd med sitt Spurs, framförallt inte efter man förlorade mot Knicks och Nets och hur man spelade i dessa matcher, han kommer ha eldkastaren beredd för att elda på sina mannar och detta börjar i natt. Hemmaplan är deras borg och det är inte många som har tagit sig förbi vallgraven och över muren runt AT&T Arena i San Antonio.

För mig lockar San Antonio Spurs -4.5 hos Coolbet @ 1.92.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.