Speltips: HOU Rockets @ LA Lakers - En ny start!

LA Lakers 2/20

Houston Rockets (33-24) @ Los Angeles Lakers (28-29)

Houston Rockets

Rockets innan All-Star break var lite upp och ner, man var stark i vinster mot Kings och Jazz medans man var lite svagare mot Thunder och Timberwolves. James Harden har gjort allt i sin makt för att hålla Rockets flytande efter en tuff inledning på säsongen. Harden har varit på en historisk streak med ett flertalet 30+ poäng matcher och leder poängligan med 36 poäng per match, detta har inte hänt sen Kobe Bryants 2005/2006 säsong då han snittade 35.5 poäng under hela säsongen. Harden är helt klart topp 3 bästa offensiva spelarna i ligan och bör alltid respekteras, det som varit negativ i detta är ju att lag har insett att hans lagkamrater ofta inte leverera när dessa får lägen, man vågar lämna andra spelare för att double-team så fort Harden kommer över halva plan och i många av dessa matcher har taktiken fungerar. Harden har blivit stressad och kastat iväg bollen eller rentav tappat den. James är en fin spelare men han behöver hjälp, tyvärr har Paul varit skadad mestadels av säsongen men när CP3 spelar har bördan delats mellan dessa två stjärnor på ett bra sätt, dock tycker jag att Paul borde ta en större roll även när han och Harden är på planen tillsammans då Paul är mer än kapabel att leda laget också. När rollspelarna är igång är det bara en bonus, ingen annan än Harden och Paul har bollen och skapar något från ingenstans och det kan bli väldigt lätt att läsa av vad Rockets vill göra, det hjälper inte att ha gubbar ute i hörnen när dessa inte rör på sig för att hitta nya öppna ytor, det blir mycket bolltittande och man väntar på att nån av de två stjärnorna ska hitta på något.

I denna matchup kommer vi få se Harden mot James i princip. Dessa två megastjärnor bär sina lag på sina axlar och man hoppas på det bästa. Ingen av lagen har någon fokus på att försvar sig och jag tror att det kommer bli lite Hawaii-basket över det hela. Rockets som helhet är svaga inside med eller utan Capela och det är där Lebron James alltid kommer vara som farligast. Kenneth Faried har kommit in efter waivers tidigare under säsongen och har haft en fin impact när det gäller returtagningen och i pick and roll för layups/dunkar vid korgen. Någon man gärna vill ska komma igång ännu mer än vad han gjort hittills är Eric Gordon. Han har inte haft den säsongen han hade förra året och han har varit relativt ojämn under större delen av säsongen men det kanske inte är konstigt då han är skadebenägen och att han skjuter treor mest av alla efter Harden. Som jag alltid sagt så är trepoängare high risk high reward spel och Gordon har helt enkelt inte varit lika vass i år som tidigare och det ser man både på planen och i statistiken, Gordon skjuter 32% från tre i år. Han måste kliva fram mer i natt om Rockets ska ha en chans.

Los Angeles Lakers

Lakers har haft det stormigt hela säsongen i princip. Mycket energi har gått till spillo över den dåliga säsongen man haft hittills, tradesnack och allt möjligt. Man är just nu på en 10:e seed 3 matcher upp till slutspelsplats och det är verkligen nu eller aldrig om man vill ta sig till slutspel eller inte. Lebron har enligt mig gjort sitt jobb, han har varit den som är bäst närhelst det gäller i LA men nu i några veckors tid har han helt slutat att bry sig. Hans defensiva fokus finns inte och han verkar mer och mer less på att spela. Han tar inte sitt ansvar som en ledare just nu och det skadar Lakers så otroligt mycket, han har så många unga spelare som ser upp till honom i laget och det är nu i svåra tider han ska visa vem som är störst, bäst och vackrast men han visar ingenting. Nu är dock tiden innan för James att ta tag i saker och leda så som bara han kan göra, vi har sett det många gånger förr, mot Pistons i slutspelet, mot Celtics i slutspelet och inte minst hela förra slutspelet enda fram till finalen, han kan om han vill och det är nu viljan måste fram.

Lakers mot Rockets kommer bli en bra match, lagen har svagheter på samma ställen men jag tycker dock Lakers ser bättre ut inside med McGee. Han är en stor kropp som täcker mycket ytor från korgen och han är en bra roll man och avslutare vid korgen. James har en stekhet Kyle Kuzma bredvid sig som kommer vilja fortsätta sin uppåtgående trend efter att ha eldat upp 76ers och vunnit MVP i Rising Stars matchen. Bänken är djupare hos Lakers, även fast man är mediokra i den aspekten tycker jag att Rondo och Stephanson har möjligheten att göra det lilla extra från bänken för att pusha laget framåt. Lakers och framförallt James har allt att förlora om man inte tar tagit i saker nu och man har förlorat 3 matcher i rad mot detta Rockets denna säsong, om man vill undvika bland det pinsammaste i NBA - att bli swept - så tycker jag att man bör komma in till den här matchen med eld i blicken och en vilja att vinna till varje pris.

Speltips

Med tanke på Lakers situation just nu och att man ligger där man ligger så måste man vinna denna kamp. Man måste få självförtroende för att kunna jobba sig uppåt och hota Kings om 8:e seed då Clippers mest troligt kommer tanka och åka neråt under sista delen av säsongen. Lebron James kommer att visa vem som bestämmer i Hollywood, han kommer vilja leda detta lag mot slutpel inget annat accepteras varken från organisationen eller Lebron själv, nu är tradesnacket över och laget måste knyta ett stark band emellan varann.

Rockets kommer få det tufft om rollspelarna inte presterar, Harden kommer göra sitt precis som James kommer göra sitt, vad kan de andra komma med till bordet för att pusha sitt lag till vinst? Rockets är svaga där LA är stark och det kommer vara ett hål i paint hela matchen lång.

Jag tycker att LA Lakers +1 hos Unibet @ 1.91 lockar inför denna matchup.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.