Speltips: Vecka tre!

Axel Dart 2/21

Då var det dags att kasta pil igen, eller rättare sagt se proffsen kasta pil. Vecka tre av Premier League spelas ikväll och turen har kommit till Irland och Dublin. Precis som alla andra veckor så fina det ett par matchups som verkligen får det att vattnas i munnen!

Förra veckan var en rejäl smäll i ansiktet bettingmässigt. Två av fyra spel hittade in. En av förlusterna var på Michael Smith som var helt överlägsen Peter Wright, men han lyckades på något sätt bara få med sig ett kryss. Den andra förlusten var ett överspel av 180s mellan Van Gerwen och Suljovic. Med mängder av legs kvar behövdes bara en till, men den ville inte komma och det slutade på miniplus för kvällen istället för jackpot. Nya tag idag!

Gerwyn Price-James Wade

Kvällen öppnar med en match mellan två spelare som stått i centrum senaste tiden. Price efter att fått rekordstora böter efter sina firanden mot Gary Anderson i slutet av 2018. Wade efter att skrikit japanen Asada i ansiktet under VM. Två spelare som blir utbuade nuförtiden, och det ska bli spännande att se hur publiken tar den batalj. Konstant buande?

I denna matchup har jag siktat in mig på 180linan. Båda två har kastat lika många 180s första två veckorna, men nu är det dags för variansen att komma in i spel. Price är en större 180 kastare än vad Wade är, och han söker dom mer för då får han släppa ut sitt inre lejon och vråla ut.

Wade har absolut ökat sin 180 mängd senaste tiden, men jag tycker bolagen övervärderar honom lite här och jag tycker allt över 1,70 på Price är riktigt fint här.

Spel: Gerwyn Price flest 180s till 1,85 hos Unibet

Steve Lennon-Peter Wright

Steve Lennon är nästa ”utmanare” att ta sig an scenen. Han är utan tävlan och har inget att spela för förutom äran. Steve Lennon är van vid den stora scenen. Han har spelat ett par majors och även VM, så arenastorleken tror jag inte kommer påverka honom negativt.

Peter Wright hade såklart mixtrat lite med pilarna inför förra veckan, och det lär han väl göra idag igen. Det finns inget i Wrights spel just nu som tyder på att han ska hitta tillbaka till sitt vanliga jag. Han har rånat till sig två kryss, nu senast med ett riktigt dåligt average i form av 89.

Lennon och Wright är i nuläget rätt jämna spelare med tanke på Wrights hemska form. Att han ska fortsätta råna till sig poäng har jag svårt att se. Bolagen sätter honom alldeles för stor favorit och vi måste ge hemmasonen Lennon en chans här.

Speltips: Steve Lennon DnB till 4,33 hos bet365

Michael van Gerwen-Rob Cross

Rob Cross ser bättre och bättre ut. 2018 var han en katastrof, men nu börjar det likna något igen. Han har högst average av alla spelare efter två veckor och det ska bli spännande att se om han kan fortsätta hålla upp den här nivån.

Van Gerwen går på lite halvfart men har inga problem att vinna sina matcher. Han har alltid en växel till att ta till när han behöver, och det lär han göra ikväll också. Förra veckan kastade han sitt lägsta average i Premier League sen jag vet inte när, men det var enbart för att han mötte en iskall Suljovic. Hade Suljovic växlat upp en växel, så hade Gerwen växlat upp två.

Det är något i Cross som gör att Gerwen har den högsta växeln i från start. Semifinalförlusten från VM 2018 svider något fortfarande lite i Gerwen och han vill fortsätta ta ut sin hämnd. Han får alltid som han vill, och kommer även få det ikväll.

Tror vi för första gången i år får se en stekhet Van Gerwen som kastar ett 107+average och går för fullt. Han har ett par spelare han gör det mot och Cross är en av dom.

Spel: Michael van Gerwen -2,5 till 1,70 hos Unibet

Michael Smith-Daryl Gurney

Två spelare som mycket väl skulle kunna ta sig till finalspelet i London. Detta just för att dessa två har ett ess i rockärmen. Båda två kan spotta ur sig 180s när dom hittar rytmen. Just rytmen hittar dom ofta mot varandra då de är jämna spelare som kastar i samma fart.

Gurney har inte hittat sina 180s i början av denna säsong, och kanske är det just därför vi får en schysst lina av bolagen ikväll. Jag bryr mig dock inte om att Gurney inte mosat 180s i början av säsongen, för Smith passar honom perfekt.

Linan är för låg i min värld och den ska upp i 7,5 minst helt klart.

Spel: Över 6,5 180s till 1,72 hos Bet365.

Mensur Suljovic-Raymond van Barneveld

Tror det här är Barneys sista livlina om han vill hålla sig kvar i turneringen efter nio veckor när en spelare åker ut. Jag vet att jag säger det tidigt. Men snart ökar svårigheterna i hans motståndare och då kan han inte ligga på en poäng och jobba i uppförsbacke.

Var har vi Suljovic då? Han ser helt okej ut, men jag har ingen aning vad han gjorde i matchens första fem legs mot Van Gerwen förra veckan. Han såg slagen ut på förhand. Trots det lyckades han kasta ett average av 101 tillslut och han visar att det finns stora pilar i honom.

Just nu är Suljovic en på tok för bra spelare för Barney, och även om det tar emot att säga så måste jag spela Suljovic här. Hjärtat får inte blandas in i bettingen, och min favorit Barney går inte att investera pengar på just nu. Suljovic är bättre ur alla aspekter och Barney med turneringens sämsta average kommer få det svårt här.

Spel: Mensur Suljovic att vinna till 1,85 hos Unibet

//@MrXet

//Axel Andersson






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.