Speltips: Häcken vs Brage - Kan hemmalaget försvara favoritskapet?

Häcken 2/16

Tävlingssäsongen i svensk fotboll drar igång idag med hela 7 stycken matcher. En av de matcherna som är först ut klockan 14.00 är matchen mellan Häcken och Brage på Bravida arena. Där tycker jag mig hittat årets första spel på hemmalaget som också är favoriter.

Häcken

Häcken har under försäsongen först spelat mot Norrby (V 2-1) sen Sarpsborg (F 0-2) på hemmaplan innan man drog till Sydafrika på träningsläger. Väl där mötte man två Sydafrikanska lag, Cape Town som spelar i första divisionen vann man med 3-1 mot, därefter mötte man Ubuntu Cape Town som spelar i andradivisionen, dem besegrade man med 2-1. Omöjligt att sia i huruvida man ska värdera prestationer och resultat såhär tidigt på säsongen, dessutom mot två sydafrikanska gäng jag har noll koll på i matcher jag inte sett. Men Häcken ska enligt rapporter se bra ut, om än sett lite tröga ut i främst starten av matcherna.

Truppläget inför denna match och framtiden ser riktigt bra ut. Inga tunga tapp alls, där den överlägset viktigaste pjäsen Paulinho med 20 mål ifjol ser ut att bli kvar sålänge inget oväntat händer med något lag som spelar i något av de få länder som fortfarande har transferfönstret öppet. Dessutom har man kryddat den med Ahmed Yasin som nog ingen glömt hur bra han var sist han var i Häcken. Den gången var det på lån, nu är det permanent och det blir nog ett riktigt fint tillskott till en redan fin offensiv. Dessutom har man efter många om och men efter visumstrul värvat en riktig joker från Ghana, Kwame Kizito är en 21-årig powerforward som sannolikt är tänkt att till en början spela andrafiol längst fram bakom Jermejeff. Hans debut får vi dock vänta på då det fortfarande är lite pappersstrul för att få honom spelklar. Dessutom missar den offensiva kuggen Daleho Irandust matchen, båda avbräcken ska man dock klara sig utan mot Brage.

Brage

Brage gjorde en riktig kanonsäsong under fjolåret som nykomlingar i Superettan och slutade 6:a. Man gjorde speciellt en riktigt fin förstahalva där man en stund faktiskt hade häng på uppflyttning ett tag. Andra halvan blev lite sämre, som förmodligen var lite pga tappet av anfallaren Simon Alexandersson under sommaren som dessförinnan hade gjort 8 mål efter halva serien. Andra halvan var dock fortfarande helt klart godkänd med tanke på de nykomlingar man var.

Som det ofta är i superettanlag har det varit lite rotation i truppen för Brage, det är dock ingen klar försämring direkt utan förutsättningarna finns att göra en lika fin säsong i år, fler spelare lär det också dyka upp in innan detta fönster är över, förmodligen några inlåningar, något man använt sig av ganska mycket tidigare. Väldigt spännande ska det bli att se lånet Jonathan Morsay från Sundsvall, talangen som man väntat på ska få sitt genombrott har hunnit blivit 21 och det känns som att han kan bli ett av utropstecknen i Superettan denna säsong.

Slutsats och Speltips

Somsagt offensiva avbräck i Häcken, men med tanke på att Häcken fortfarande kan mönstra Mohammed-Lundberg-Paulinho med Jermejeff som spets framåt, och dessutom ha spelare som Mervan Celik och Ahmed Yasin på bänken säger lite om hur bra man har det ställt. Brage kan säkert komma kunna bli ett stabilt superettanlag i år också, men att man ska orka stå emot ett Häcken här som inte kommer ta några fångar i detta cupspel med tanke på avsaknaden av Europa annars denna säsong tror jag inte.

Häcken -2 @2.075 tas hos bet365 med 1u(medel).

Odds till just denna match hittar du här.

Odds till samtliga matcher denna första omgång av cupen hittar du här.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt