Speltips: Tottenham Spurs vs. Borussia Dortmund - Skadedrabbade lag

Dortmund 2/2

Det är dags att få fart på bloggen igen efter två veckors uppehåll och vad passar inte bättre än att inleda med att snacka upp en match i Champions Leagues slutspel där serieledarna i Bundesliga, Borussia Dortmund, har rest till London för att ställas emot Pochettino's Tottenham Spurs för den första matchen utav två i denna åttondelsfinal.

Tottenham

Tottenham placerar sig på en imponerande tredjeplats i Premier League och har fyra raka segrar i ligan, detta trots de tunga skadeavbräcken man tampats med sedan i december. Det har dock varit långt ifrån övertygande segrar och man har dessutom under tiden åkt ur både FA-cupen och "EFL-cup" som den numera kallas.

Hemma mot Leicester senast var det nästan en parodi gällande hur mycket målchanser man släppte till och man har verkligen landat på rätt sida av myntet. Med Harry Kane och Dele Alli, samt den förslitning Dier uppenbarligen har problem med har Pochettino fått ändra om ganska rejält i sitt grundspel och frågan är hur pass bra det verkligen blivit. Man lever på en Heung Min Son som får tömma reservtanken match efter match och det är faktiskt helt otroligt hur han ännu bär hela Spurs på sina axlar.

Med Rose också borta till kvällens möte lär vi få se en trebackslinje med Alderweireld, Sanchez och Vertonghen som kan transformeras till en hybrid fyrbackslinje beroende på vem som har bollen. Winks och Sissoko lär dra lasset på mittfältet och vi kan nog anta att Eriksen även utgår någonstans därifrån.

Dortmund

Favre's Dortmund kollapsade i helgen när Hoffenheim gästade, en suverän 3-0 ledning slängdes bort sista kvarten när man försökte spela av och säkra resultatet. Sånt kan såklart hända, särskilt när Hoffenheim tillåts att ösa på, men vi har även den galna 3-4 förlusten mot Bremen under veckan i DFB-cup att ta hänsyn till.

Men även Dortmund har haft sina skadeproblem och i cupen stod en oerfaren tredjemålvakt som blandade fina räddningar med rena tabbar, vad som stått ut för mig är hur pass bra man ändå presterar i skadade Reus frånvaro och laget är otroligt trygga i Favre's grundspel. Förutom Reus saknas Alcacer, som däremot varit iskall på sistone, samt Wiegl och Piszczek.

Tryck här för att hitta de högsta oddsen till matchen

Matchbild och speltips

Wiegl klarar man sig gott utan när vi kan förvänta oss ett Tottenham som ofta kommer att hamna i inläggslägen när man avslutar anfallen. Det problematiska för Favre och Dortmund blir avsaknaden utav Piszczek då det innebär en flank med Sancho och Hakimi. Paret kommer att vara extremt effektiva i Dortmunds omställningsspel men med sämre koll defensivt, här förväntar jag mig dock att det åtminstone under matchens gång, om inte innan, kommer att göra något för att balansera ena kanten bättre då den är uppenbart sårbar.

Större problem är jag ganska övertygad om att Spurs får, detta är en motståndare som man absolut inte passar laget. Favre's grundspel utgår från en extremt tålamod, de kommer att utgå från en låg position i solida block med Witsel och Delaney som köttare på mittfältet där de utan att förhasta sig kommer att vilja vänta in Tottenham. De kommer i båda delarna utav plan att vara otroligt diciplinerade för när de gör sina drag och sätter in sitt presspel (defensivt)/gasen i botten (offensivt). Med ett Tottenham som haft uppenabra problem i sin speluppbyggnad sedan Dembele skeppades till Kina och Winks blandar och ger, så lär vi få se mycket utav Tottenhams spel längst Trippiers kant eller långbollar upp emot Llorente, det är Dortmund rustade för att hantera.

Vi får inte heller glömma bort Dortmunds förmåga att slå ut sina motståndare efter vunnen boll och här har Tottenham visat sig väldigt sårbara under de sista veckorna, man saknar även ordentligt skydd ifrån mittfältet eftersom Winks inte riktigt har förmågan att täcka ytor bakåt vilket lämnar Sissoko helt i sticket.

Det är två skadefyllda lag men efter genomgången utav matchen är det inte där problemen hittas främst utan Dortmund är bättre rustade att hantera Tottenham än vad Tottenham är rustade att hantera Dortmund, matchbilden och grundspelet hos lagen är i fördel för Dortmund i mitt tycke och även om Spurs är fullt kapabla att hitta målet på sin hemmaplan är jag ganska övertygad om att man kommer ha stora problem som bollförande lag mot ett tålmodigt Dortmund som bara väntar på rätt läge att straffa dem.

Dortmund +0.25 spelas till 2.08 hos Bethard.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt