Ingen större lycka på fredagens bloggspel som var KPV +0.75 AH när Ilves vände ett 1-0 underläge efter första halvlek och vann matchen med 2-1 vilket betydde at bloggspelet slutade i en kvartsförlust. Såg inte själv matchen så kan inte säga hur nära eller långt ifrån vinst vi var. Tråkigt ändå när vi oddsmässigt slog marknaden med typ 30 punkter. Desto muntrare toner på fredagens andra spel som var ett maxspel och hittade hem när FC Espoo vann med 3-0 (1-0) i cupen mot PK Keski-Uusimaa.

Nu under lördagen har vi en hel del med matcher som skall spelas här i Finland när det spelas 7 matcher i finska cupen för lagen från Veikkausliiga & Ykkönen, utöver det så spelar man 6 matcher i U20-kvalet, 1 match i Damernas finska cup och en hel del med träningsmatcher. Har i dagens blogg valt att ta fokus på en av träningsmatcherna var jag anser att vi har ett stort värde.

Busmo Winter Cup 2019

Nu under tidsperioden februari – april kommer det att spelas en ny cupturnering i Peakfin Arena i Korso. I turneringen deltar totalt 8 lag som är indelade i 2 grupper med 4 lag. 6 av lagen kommer från Kakkonen och två av lagen, PK-35 & TiPS håller till i Kolmonen.

I grupp A har vi följande lag

  • PK-35
  • FC Espoo
  • Kiffen
  • Gnistan

I grupp B har vi följande lag

  • KäPa
  • NJS
  • EPS
  • TiPS

Lagen kommer att spela först 3 gruppmatcher och efter det två placeringsmatcher. Det kommer att spelas 2 matcher varje lördag och åtminstone denna lördag har bet365 odds till båda matcherna, tiden får sedan utvisa om vi i fortsättningen också kommer att få odds till matcherna.

Spelprogrammet för Busmo Winter Cup 2019

Kiffen

Kultklubben Kiffen från Helsingfors firade 2018 110 års jubileum. Man var under den första halvan av sin existens som klubb en av dom större klubbarna i Finland och har bl.a. blivit 4 gånger finska mästare. På senare tid har det inte varit lika muntert för Kiffen och man har hållit till i nedre delen av Kakkonen. Säsongen 2018 lyckades man säkra kontraktet med en vinst i den sista matchen för säsongen samtidigt som både HJS & HIFK/2 förlorade sina matcher och fick ta steget ner till Kolmonen.

Ser vi på hela säsongen 2018 så fick man hela tiden mera eller mindre jobba i uppförsbacke, ett stort problem var att man hade problem i det offensiva spelet efter att man tappade tidigare skyttekungen Cheikh Toure, vilket 17 gjorda mål på 22 matcher talar sitt tydliga språk om. Spelarna såg inte ut att trivas alls under nye tränaren Tommi Lingman. Även om Lingman lyckades med att förnya kontraktet för Kiffen så fick han inte fortsatt förtroende att leda laget säsongen 2019. Ny tränare blev istället Marko Tukiainen som under säsongen 2018 fick sparken från NJS i Kakkonen. Inför denna säsong får Kiffen ta steget från grupp B till grupp A, vilket på pappret i alla fall ser ut att vara en hårdare grupp.

För tillfället finns det en hel del med frågetecken kring Kiffen och vilken trupp man kommer att spela med under säsongen 2019. Man har i år hunnit med att spela en träningsmatch när man förra lördagen vann med 2-1 mot ett reservbetonat JäPS, målen gjordes i den matchen av Eero Forsén & Shaggy Kimuenimeso.

Gnistan

Till skillnad från Kiffen så deltog Gnistan denna vinter i finska cupen och man vann sin grupp i Kakkosen Cup som bestod av GrIFK & FC Viikingit. Bloggade om Gnistan inför matchen mot FC Viikingit som man vann med 2-1

I den andra matchen gjorde man en bra match och vann med 3-1 mot GrIFK

Gruppen som man deltog i är var enligt mig en av dom starkaste grupperna i årets Kakkosen cup när både FC Viikingit och GrIFK förväntas var topplag i Kakkonen. Det att man lyckas med att vinna gruppen berättar också en hel del om Gnistans styrka som lag.

Gnistan och Kiffen har sedan 2015 spelat i antingen olika serier eller grupper och inte mötts så ofta även om båda lagen är från Helsingfors. Man har dock spelat 3 träningsmatcher efter 2015 och alla dom har slutat i Gnistans favör när man vunnit alla 3 och har en målskillnad på 10 – 0 från dom matcherna.

Inför matchen mot Kiffen kan Gnistan ställa upp med närapå det bästa laget som har. I båda cupmatcherna fick man klara sig utan avstängde Gullit Zolameso & Cherif Ndiaye men båda finns nu med och det är väl inte någon större gissning att dessa två herrar på något sätt kommer att figurera i matchen. För tillfället ser det ut som om att man till matchen mot Kiffen kommer endast att sakna skadade försvararen Touko Laakkonen.

Speltips och analys

För tillfället tycker jag att det skiljer en hel del mellan dessa två lag. Medan Kiffen har flera frågetecken om vilket lag man kommer att få ihop till denna säsongen så har Gnistan ett mera eller mindre färdigt lag som man skall ha alla förutsättningar att placera sig i toppen av Kakkonen med. Ser vi på hur Gnistan har sett ut i sina två matcher, var man mött klart hårdare motstånd än vad Kiffen är för tillfället är, så skall man i min mening ha mera än en fullgod chans att inleda denna nya Cup med en vinst. Enligt mig så är bet365 återigen helt ute och seglar i sin oddsättning när man har 2.20 i odds för en Gnistan vinst. Kommer dock att safe lite och spela Gnistan -0.25 AH till oddset 2.00 med 5/5 u hos bet365, dvs ett maxspel. Spelet hittas under Europa – Vänskapsmatcher.

Alla rekar
Gnistan -0.25 AH
2019-02-09 13:00
Kiffen - Gnistan
5.00 u
-2.50 u
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
TWistbacka TWistbacka