Speltips: MIN Timberwolves @ MEM Grizzlies - Back on track + revansch!

Marc Gasol 2/5

Minnesota Timberwolves (25-27) @ Memphis Grizzlies (21-33)

Minnesota Timberwolves

Timberwolves kommer in i denna matchup med Grizzlies med 2 vinster på de senaste 5 matcherna, vinsterna kom mot LA Lakers och en tajt match mot Memphis som slutade i en KAT buzzersbeater for the win. Timberwolves har haft det allmänt svårt att bygga upp ett momentum, när man tror att laget kommer gå på en 2-3 matchers winstreak så faller man pladask återigen och man är tillbaka vart man började igen. Det finns ingen jämnhet i lagets prestationer och spelarna som ska göra det kan ibland se väldigt loja och ointresserade ut. Senast mot Grizzlies t ex tappade man en stor ledning i andra halvlek och man fick verkligen slita för att komma ut med vinsten mot ett lag som är ganska svaga borta. En annan sak som förstör för dem mer än vad det borde göra är att man inte klarar av att vinna tajta matcher regelbundet, man är väldigt slarviga i sin offensiv när det väl ska avgöras samt att man släpper in ganska enkla bollar i form av layups och öppna treor när man bör vara fokuserad och komma igen från underläge eller att stänga matchen. Man ligger i botten av Win % Close Games tillsammans med lag som Thunder, Bucks, Hornets och Grizzlies. Ja, visst Timberwolves har haft många skador på senaste tiden då framförallt mot Derrick Rose och Jeff Teague och det är tufft att spela med sin tredje point guard var och varanan match. Minnesota måste dock bli bättre mentalt, man kan inte tappa stora ledningar eller bli för ivriga när man känner att man är nära på att ta igen ett underläge, t ex mot Spurs för några veckor sen slarvade man i försvaret väldigt mycket och Spurs kunde ta igen en 15 poängsledning och gå på en run strax innan halvtidsvila och efter det var Minnesota aldrig sig lik igen. Många av deras problem ligger i att Andrew Wiggins inte är en spelar man bör gå till, överhuvudtaget. Han är mentalt svag och faller ur matcher lätt. Han går aldrig på korg utan skjuter hellre en lång tvåpoängare som alltsom oftast missar, han är bland ligans sämsta midrange spelare och ändå låter man honom fortsätta skjuta istället för att jobba in ett beteende där han går mot korg då han kan utnyttja sin atletiska förmåga på ett ypperligt sätt. Det finns otroligt mycket problem att fixa i Timberwolves men framförallt är det den mentala biten och att man har en solid plan när det väl gäller mot slutet av en tajt match.

I nattens matchup är man på besök i Memphis, man vann senast mot Grizz som sagt men allt är inte kumbaya för det. Man har haft det svårt mot Memphis hela säsongen och det är för att mentaliteten i de båda lagen är olika, Memphis är grit and grind medans Wolves är mer vargvalpar än vargar. Grizzlies är ett starkt lag i försvaret och framförallt där Timberwolves vill vara, alltså i paint. Marc Gasol är en fin försvarspelare som ger KAT problem om och om igen, Gasol är mobil och flexibel och Towns kan inte slita sig loss till trepoängslinjen som med andra centrar som Andre Drummond t ex. Timberwolves har sina styrkor där Memphis har sina styrkor i sitt försvar, även om KAT är en av ligans bästa centrar har han gång på gång svårt att möta Grizzlies, det är svårt att göra enkla poäng mot detta lag och det gör det jobbigt för Minnesota att hitta en rytm man kan spela till. En spelare som haft en överraskande säsong är Josh Okogie som kom från D-League när man hade det tunnt på guardfronten för några månader sen och han har varit en sparkplug både från bänken och när han startat matcher, han är en spelare Minnesota behöver, en energispelare som ger det lilla extra och kan sätta trepoängare som håller dem levande i matchen.

Det kommer bli tufft för Timberwolves i natt tror jag, Grizzlies är revanschsugna efter den snöpliga förlusten i Minneapolis och kommer vilja stänga ner KAT tidigt.

Memphis Grizzlies

Grizz har klivit ur sin svacka som man hade tidigare under säsongen efter sin fina start. Det hade snackats mycket om att Gasol och Conley skulle tradeas iväg och motivationen var inte på topp för någon av dem. Nu är man tillbaka igen och man spelar som man brukar göra, starkt försvarspel med Gasol i spetsen tillsammans med Conley och Jackson Jr. Memphis är ett lag som gillar att bygga upp sitt spel och verkligen grind it out både i anfall och försvar, man spelar gammeldags basket då man går igenom lowpost där Jackson Jr kan använda sin jumphook och Gasol sina moves. Jag gillar dock hur Grizz kan använda Gasol lite överallt på planen, han har stor basket-IQ och kan hitta sina medspelare i öppna ytor på cuts till korgen eller att han själv kliver ut till trepoängslinjen för en pick and pop med Mike Conley. Conley är en annan spelare som är väldigt stabil, han gör inte mycket väsen av sig men han är en otroligt bra point guard och gör ofta saker på rätt sätt, han har blivit ett mycket större hot från tre efter att en screen har satts och han kan utnyttja reparationen som lämnas mellan guard och big man. Han har fin blick för spelet och gör det rätta basketspelet som sagt. En som har tagit Memphis med storm är dock Jaren Jackson Jr som har varit en väldigt stor del i att Memphis försvar fortfarande är toppklass, hans rotation och hjälpförsvar är outstanding dock har han en tendens att dra på sig lite för mycket fouls, han är ju en rookie det ska vi inte glömma dock. Han har varit fin i offensiven också där han gillar att post up mot mitten av planen för att gå upp med en jumphook över försvaret, han är ett hot i pick and roll situtationer med sin atletiska förmåga också. Han kommer bli spännande att följa tycker jag.

I nattens matchup med Timberwolves kommer det bli lite mer fart tror jag, Grizzlies kommer vilja stänga KAT tidigt och man har försvaret att göra det också. Conley kommer vara ett problem för Jarred Bayless som inte är kände för sin defensiva förmåga och jag tror att Mike kan ha en väldigt solid match framåt samt i försvaret. Grizzlies bör gå på KAT i anfallet för att få honom i foulproblem då jag hellre ser att Wiggins tar över kommandot i anfallet än att Towns går off. Revanschen hänger i luften för Grizzlies i natt och man bör kunna stänga ner Timberwolves på hemmaplan, Grizz är ett starkt hemmalag med uppgående form efter vinst mot Knicks medans Wolves ojämna form håller i sig och framförallt på bortaplan är man svaga. Memphis har kapabla spelare att luta sig mot och deras scheme i försvaret är väldigt bra mot lag som har en center eller powerforward som sin go to guy.

Speltips

För mig lockar Memphis ML till 1.97 hos Coolbet i denna kamp. Grizz har förutsättningarna att shutdown Minnesota med sitt försvar och utnyttja Gasol och Conley i pick and roll/pop hela matchen mot Towns som är svag i försvaret i och med det kan man också få honom i foulproblem och då har man en stor del av Timberwolves anfall borta.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt