Speltips: LA Lakers @ IND Pacers - Svåra tider i LA!

Lebron James 2/5

Los Angeles Lakers (27-26) @ Indiana Pacers (33-19)

Los Angeles Lakers

Lakers har haft det ganska jobbigt enda sedan Lebron James gick av skadad mot Warriors för 19 matcher sedan. LA har varit i en negativ trend enda sen dess, man har ett record på 7-12 under tiden James var skadad och man har allmänt haft det svårt att spela utan James ledarskap. Kuzma och på senare tid har Brandon Ingram klivit fram på ett bra sätt för detta Lakers. Det är mycket som florerar kring Lakers just nu och koncentrartionen på planen är allt annat än bra, man kunde se detta i senaste matchen mot Warriors då många av spelarna spelar för sig själv och inte för laget, Lance Stephanson gör onödiga stepback treor från ingenstans, Javale McGee hänger med huvudet för att hans minuter är kapade senaste nio matcherna, andra spelare som Beasley och Ingram är liksom lite för ego för lagets bästa. Efter GSW matchen rapporterades det att coach Luke Walton och veteraner i laget haft en stort bråk och där Walton hade gått hårt åt flera av spelarna för att ha spelat dåligt och inte för laget skull. I allt detta så snackast det om en trade för Anthony Davis från New Orleans Pelicans vilken dag som helst (kanske redan idag) och det har ju såklart gjort flera av spelarna oroliga för att det är de som ska skeppas iväg till NOLA. Många av de yngre spelarna är i heta i snackat och det är förståligt att detta går in i huvudet på spelarna, de är ju trots allt människor.

Inför nattens drabbning möter man Pacers som vann en tuff matchen igår mot Pelicans, Lakers är på bortaplan där man inte alls lyckats gå bra den här säsongen och man är 11-14 på bortaplan hittills. Man har dock fått tillbaka Lebron James från skada, han spelade i OT-matchen mot Clippers och vilade sen mot Warriors senast pga att man inte skulle belasta skadan för mycket på kort tid. Han kommer spela och det är stort för Lakers. LA har fått ett litet uppsving senaste tiden då man har vunnit ett antal matcher. Detta bådar gott i vilket fall. Man möter ett Pacers som kommer hem ifrån match mot NOP i NO natten som var. Detta Pacers har också haft det svårt sen deras stjärna Victor Oladipo gick ner för räkning i mitten av januari med en skada som kommer hålla honom utanför basketplanen till nästa säsong. Lakers har haft det tufft mot lag som spelar bra försvarspel vilket Pacers verkligen gör, man är i topp 3 i försvarspel och det kommer bli en tuff nöt att knäcka för ett Lakers som inte riktigt vet vad man ska göra framåt annat än att spela genom James. Jag tror att det kommer bli en trevande affär denna matchen och ett långsamt tempo. Det som Lakers bör utnyttja är Pacers svagare inside defense, om Chandler/McGee kan ta några offensiva returer och om James inte skjuter från långt håll alltför ofta utan går in mot korgen tror jag att Lakers kan hålla detta uppe ganska bra.

Indiana Pacers

Pacers som sagt sakna Oladipo och man hade det tufft i början utan honom, man åkte på 4 raka förluster men nu har man tagit tag i anfallsspelet och Darren Collison, Bojan Bogdanovic och Tyreke Evans har börjat producera lite mer framåt för att fylla ut saknaden av Oladipo. Pacers har under hela säsongen spelat i sitt eget tempo och man har varit väldigt duktiga på att få stops och kunna vända spelet i form av kontringar och bra försvarspel. Pacers har ingen riktigt som kan ta över matcher nu som Oladipo kan men man är ett otroligt bra kollektiv som spelar för varandra och kämpar till sista boll, detta har lett till att man är bland toppen i East och att man har 33 vinster hittills.

Nattens matchup kommer mot LA och Lebron James, man har i bakhuvudet det som hände för ett år sen då man åkte ut mot Cavs och man kommer vilja visa att man kan spela korrekt även utan sin stora stjärna. Pacers kommer ha fördelar under den offensiva korgen med Sabonis, även fast Lakers har två stora kroppar i Chandler och McGee så släpper man ovanligt många offensva returer. Sabonis är en av ligans bästa spelare på att ta O returer och man kommer få problem med honom där under. Pacers är ett lag som gör det svårt för motståndarna att känna sig trygga i anfallsspelet, man har flera spelare som är lång och kan få ett finger på bollen i passninglane eller en block i rätt tidpunk för momentum. Pacers stingande trend har gett dem självtörtroende igen och man har fått bukt på anfallsproblemen för tillfället då Collison har fått en större roll att leda laget. Jag tror att Nate McMillan har en bra gameplan inför matchen och att man kommer spela lockdown defense från start till mål i natt. Vi har sätt tidigare att b2b matcher inte har en så stor betydelse på lag och Pacers är inget annorlunda då man är 6-3 i dessa situationer.

Speltips

Lakers är inte med mentalt i natt, det är vad jag tror. Många av spelarna tänker på trades och om de ska åka med i dealen för AD eller inte. Ja, man har Lebron tillbaka och det ger dem en fördel men Pacers är redo för utmaningen och man kommer vilja fortsätta den positiva trenden man har kommit in i. Lakers är ett lag med individer, Pacers är ett kollektiv, även om man inte kan stoppa James kan man stoppa hans lagkamrater och vi veta att James i grundserien inte bryr sig särskillt mycket. Om Pacers kan springa iväg lite och hålla Lakers anfall i schack tror jag att Indiana mycket väl kan vinna då man är grymt starka på hemmaplan där man är 18-7. I detta fall lockar Indiana Pacers ML till 2.40 hos Unibet.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.