Speltips: HOU Rockets @ PHX Suns - Take the night off!

Houston Rockets 8/8

Houston Rockets (30-22) @ Phoenix Suns (11-43)

Houston Rockets

Rockets är på roadtrip just nu och möter rivaler och konference lag. Man är just nu i den 3:e matchen på roadtripen av 4:a möjliga och man möter Phoenix Suns. Mycket har handlat om James Harden och med all rätt han är en av ligan bästa scorers och är på en otrolig run med 30+ poäng. Innan denna matchup hade man två riktigt tuffa matcher i Denver och Utah dessa två matcher b2b är bland de värre som kan hända pga den höga höjden, om man bortser från att lagen är riktigt bra. Rockets åkte på storförlust mot Nuggets men lyckades knipa en fin seger emot Jazz. Rockets har alltid haft det "lätt" mot Jazz då man vunnit 6 av 8 matcher mot Jazz och förra året gjorde man en sweep i säsongsserien. Om Nuggets inte hade varit det lite hetare laget så kanske man kunnat hålla det tätt men Nuggets var ett lag som var eld i princip hela första halvan av matchen och man tappade för mycket mark. Mot Jazz spelade man som vanlig, Harden hade lekstuga och gjorde 43 poäng medans Jazz hade det allmänt svårt att göra poäng framåt.

I dagens matchup med Suns tror jag att Rockets kommer ta en day off, man behöver inte ge 100% i matchen och jag tror att man kommer rusta upp inför framtida matcher. Man möter Suns som är cementerade i botten och även om Rockets är det bättre laget tror jag inte att motivationen är hög, man har tagit sig igenom den svåra biten och nu behöver man inte spela Harden i 40+ för att vinna den här matchen och man kommer låta bänken vädras för att spara på energin. Man har en helt okej bänk som kan hålla uppe siffrorna men jag tror att hela matchen kommer bli något att glömma för båda lagen. Nu har Houston haft två raka matcher där man har varit eld och lågor, treorna har suttit som de ska, jag tror även om Suns är ett dåligt defensivt lag så kommer de att ha lite mer energi i defensiven för att Harden och Co kommer på besök. Som jag sagt tidigare är ett trepoängsfokuserat spelsystem high risk high reward och Houston har varit heta på senaste men nu kommer det komma tillbaka till det normala skyttet igen.

Houston är som sagt i en perfekt sits just nu, man har vunnit sina svåra matcher och nu kommer de lättare motstånd och man kommer att ta ett steg tillbaka för att vila sina bästa och inte ta ut sig i onödan.

Phoenix Suns

Suns är ett dåligt lag rent ut sagt. Devin Booker försöker men han får ingen hjälp alls. Ayton skulle vara den som lyfte laget till nästa nivå och han har inte visat något på ett tag nu. Suns har firepower framåt men alltsom oftast har man det svårt att producera och när man väl gör det så faller allt pga försvaret som inte är tillräckligt bra nog att stoppa någon. Jag vill poängtera att offensiv kan vara mycket bättre än vad den är, man har flera bra scorers men man har ingen riktig PG som kan ge dessa spelare bollen vid rätt tid och plats. Booker har mycket ansvar för att anfallet ska gå runt men han är fortfarande ung och lär sig fortfarande hur man styr ett anfall. Med det sagt så har Suns varit väldigt fattiga framåt majoriteten av matcherna man spelat och man har haft det tungt då Deandre Ayton inte levererat så som han skulle gjort. Visst han har en fin statline men det är i en av ligans sämsta lag och man vinner inte, så vad är poängen?

Suns i denna matchup har en bra chans att hänga med i matchen och hålla den jämn, man måste dock sätta försvaret och anfallet på en och samma gång. Jag tror att att man kommer ha en bra energi i natt då man möter ett mycket bättre lag på papperet och försvaret kommer behöva fokusera 90% av tiden på en spelare. Om man är smart så lägger man Josh Jackson på James Harden då Jackson är lång, atletisk och snabb i sidled. Man kan göra som Pelicans gjorde och försöka double-team Harden ganska snabbt när han korsar mittlinjen och visa honom sidlinjen då den kan vara en tredje försvarare. Det kommer inte bli lätt för Suns men man måste försöka med allt man kan för att stoppa Harden. Jag tror som sagt att energin kommer vara god i Suns inför den här kampen med ett Rockets som eventuellt kommer vara loja och ointresserade.

Slutsats&Speltips

Rockets kommer till Phoenix för att lira av matchen medans Suns kommer ge lite extra energi i defensiven medans man har det allmänt svårt att göra poäng själva, då man inte har tillräckligt med skarpt matrial framåt när det gäller att facilitera bollen till sina scorers. Totalen är lite hög i min mening och jag tror att det kommer bli en match som inte kommer vara så märkvärd då Rockets fokuserar på framtida matcher och Suns helt enkelt inte är tillräckligt bra framåt för att hota med ett stort poängsnitt. Suns är en av ligans sämsta lag både bakåt och framåt och jag tycker att under 228,5 poäng hos Unibet @1,90 känns lockande inför denna matchup.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.